Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 14 Februarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Copil intoxicat cu stupefiante?

Copil intoxicat cu stupefiante?

• unui elev de la Scoala Bîra i s-a fãcut rãu la ore si a ajuns în spital la Iasi • la întoarcere, zilele trecute, familia a aflat cã este posibil ca acesta sã se fi intoxicat cu stupefiante • mama se teme cã dupã mediatizarea cazului minorul va fi „tratat altfel“ • conducerea scolii si ISJ sînt sceptice în privinta concluziilor medicilor •

Cazul unui copil de 12 ani, elev al Scolii Bîra, a creat semne de întrebare - care nici acum nu au dispãrut - în rîndul cadrelor didactice ale unitãtii de învãtãmînt. Familia sa este cel putin la fel de nedumeritã. Motivul este un diagnostic - mai mult o presupunere, pentru cã nu are în spate confirmãri în baza analizelor - ale medicilor ieseni de la Spitalul Clinic „Sf. Maria“.
Astfel, la sfîrsitul anului trecut, copilului, elev în clasa a VI-a, i s-a fãcut brusc rãu, în timp ce se afla la scoalã. Starea s-a instalat brusc, iar tensiunea sa arterialã a crescut pînã la „17 cu 9“. A fost transportat de urgentã la Iasi, la Spitalul „Sf. Maria“. Supus investigatiilor si unor analize medicale amãnuntite, medicii au concluzionat cã nu este exclusã posibilitatea ca adolescentul sã fi consumat stupefiante. Vestea i-a lãsat fãrã replicã pe pãrinti si pe reprezentantii scolii, care nu îsi pot explica cum de s-a ajuns la un asemenea verdict. Mama copilului a declarat cã nu îsi doreste altceva decît ca fiul ei sã se simtã bine si sã nu fie privit „altfel“ de colegi si profesori. Femeia, provenitã dintr-o familie modestã, nu aruncã vina asupra nimãnui. „Bãiatului i-a venit rãu la scoalã si dupã aceea a trebuit sã mergem cu el la Iasi. M-a surprins tare mult ceea ce au scris doctorii. Nu pot sã-mi dau seama ce s-a întîmplat, o fi fumat sau ce altceva s-a petrecut... nu stiu! Am discutat cu doamna directoare a Scolii Bîra, cãreia i-am arãtat documentul cu care am venit de la Iasi. Nici dumneaei nu îsi explicã. Acum, sînt îngrijoratã cã dacã se dã mare importantã cazului, poate bãiatul si fata mea, ambii elevi, vor fi priviti altfel. Asta, cu atît mai mult cu cît fiul meu este un copil sensibil. Mai mult, nici nu avem bani sã umblãm pe drumuri, pe la autoritãti. S-a spus cã poate s-a simtit rãu din cauzã cã fumeazã sotul meu si a inhalat fãrã sã vrea de la el, dar bãrbatul e fumãtor de mult si pînã acum nu s-a întîmplat asa ceva“, a spus mama copilului.

Se asteaptã confirmãri

Conducerea Scolii Bîra nu pune în nici un caz situatia pe seama consumului de droguri sau a fumatului. Directoarea Filica Serban a afirmat cã elevii sînt permanent supravegheati si cã în institutie nu fumeazã nici mãcar cadrele didactice. „Am fãcut un control inopinat si vã pot spune cã nu este posibil sã fi fumat ceva copilul la scoalã. Refuz sã cred cã starea lui a avut de-a face cu vreun lucru petrecut în aceastã institutie. Nu am gãsit nici o tigarã, la nici un elev, poate dacã or fi resturi în curte, sînt de la muncitorii care efectueazã lucrãri aici. De altfel, copilul în cauzã a mai avut probleme de sãnãtate si inclusiv cu tensiunea. Dupã ce s-a întîmplat sã-i fie rãu, am spus sã nu mai meargã neînsotit, nici la toaletã. Repet, elevii nu stau nesupravegheati, nu sînt lãsati singuri nici mãcar un moment. Am discutat cu mama respectivului scolar si am vãzut cã într-un act medical nu se exclude consumul de stupefiante, dar asta nu înseamnã nimic. Poate ar trebui sã asteptãm sã vedem dacã se confirmã ceva sau nu“, a declarat directoarea Filica Serban. Opinia acesteia este împãrtãsitã si de conducerea Inspectoratului Scolar al Judetului (ISJ) Neamt. Inspectorul general, Mihai Lãcãtusu: „Familia este partener de educatie cu noi, cei care ne ocupãm de activitatea de curriculum. Cunoastem situatia de la Bîra. Desigur, vor fi efectuate o serie de cercetãri interne. Regretãm cã un copil s-a simtit rãu la scoalã, însã cine stie ce a mîncat acasã“, a precizat inspectorul general al ISJ Neamt.

Articol afisat de 1711 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tudor CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective