Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2008
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 19 Martie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Acceleratul de Bucuresti nu mai fluierã în Gara Tîrgu Neamt

• trenul care fãcea legãtura direct cu Bucurestiul va fi scos din circulatie de la începutul lunii aprilie

Zvonul de suspendare a acceleratului Tîrgu Neamt-Bucuresti si retur a fost confirmat oficial. La gara de sub Cetate a venit o decizie de la Regionala CFR Iasi care anuntã cã, începînd din noaptea de 2/ 3 aprilie, se anuleazã garnitura pentru Capitalã. De fapt era vorba despre douã vagoane care se atasau din Pascani la acceleratul de Vatra Dornei-Bucuresti. Pentru tîrgnemteni conta mult faptul cã nu mai trebuiau sã coboare cu bagajele prin gãri sã caute o altã legãturã, ci stãteau pe acelasi scaun pînã ajungeau în Capitalã. Acceleratul de Bucuresti fusese introdus în circulatie în decembrie 2007, iar, dupã trei luni de functionare, soarta sa este deja pecetluitã. Oficialii de la Regionala CFR Iasi au anuntat Primãria din Tîrgu Neamt încã de la sfîrsitul lunii trecute cã trenul nu va mai circula, fãrã sã dea si o datã precisã de la care urma sã fie aplicatã aceastã mãsurã. ÃŽn adresa respectivã se spunea cã în urma unei monitorizãri a traficului pe calea feratã s-a constatat cã numãrul cãlãtorilor care apeleazã la acest mijloc de transport este prea mic, 4-5 cãlãtori în timpul sãptãmînii si 10-15 sîmbãta si duminica. Administratia localã nu poate face prea multe pentru a-i convinge pe cei de la Regionala CFR Iasi sã-si schimbe hotãrîrea. „Demersurile pe care le putem face noi se referã la mediatizarea avantajelor pe care le prezintã transportul pe calea feratã, un mijloc mai comod si mai ieftin, asa încît sã determinãm cetãtenii sã meargã cu trenul, pentru ca sã creascã numãrul de cãlãtori“, declara cu cîtva timp în urmã primarul Decebal Arnãutu.
Angajatii statiei CFR Tîrgu Neamt sînt de pãrere cã cetãtenii pot profita în continuare de avantajele pe care le oferã gara din localitate, în sensul cã pot sã cearã bilete, sã-si facã rezervãri pentru alte trasee, cum ar fi Bacãu-Bucuresti sau Tîrgu Frumos-Iasi. Cãlãtorii pot ajunge la punctul de plecare cu alte mijloace de transport, dar le-ar fi mai usor sã aibã deja biletul de tren în buzunar. Gratie sistemului informatizat se pot face de la Tîrgu Neamt rezervãri pentru orice tronsoane din tarã. La fel ca în toatã tara, si în orasul de sub Cetate concurenta transportului feroviar o constituie cursele cu microbuze, care se pare cã au cîstigat o bunã parte din cãlãtori.

Articol afisat de 1959 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ramona AANEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective