Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 29 Iulie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Bogdan Sava a terminat neînvins turneul Roman Top 5

Asociatia Judeteanã de Sah a organizat între 20 si 27 iulie una dintre cele mai puternice competitii la nivelul municipiului Roman, „Roman Top 5“. Turneul nu a fost rezervat sahistilor amatori, participantii fiind selectati în baza rezultatelor obtinute în acest an la nivel local, national si international. ÃŽntrecerea este deja la a treia editie, iar în acest an s-a bucurat de participarea lui Dãnut Enache, Iulian Petcu, Bogdan Sava, Cãlin Gãlãteanu si Sebastian Nechita. Ultimii doi, aflati încã la vîrsta junioratului, nu au putut rezista mult mai experimentatilor oponenti, fiind repede scosi din cursa pentru locul întîi. Lupta care a tinut capul de afis al turneului a fost cea dintre Dãnut Enache si Bogdan Sava. Punctajul acumulat de cei doi în acest an pe lista FIDE, 2239 în dreptul lui Dãnut Enache si 2151 pentru Bogdan Sava, anunta un duel ascutit între cei doi. Si asa a si fost pentru cã cele douã meciuri directe dintre sahistii romascani s-au încheiat cu tot atîtea remize si astfel cel care îsi pãstra sîngele rece în partidele cu ceilalti concurenti îsi adjudeca locul întîi. Dãnut Enache a fost cel care a cedat presiunii si a pierdut una dintre cele douã partide jucate cu Iulian Petcu. Acest esec i-a deschis drumul spre victorie lui Bogdan Sava care a cîstigat toate celelalte meciuri si a intrat astfel în posesia premiului de 150 de lei, oferit de Primãria Roman. Pe locurile urmãtoare s-au clasat Dãnut Enache, Iulian Petcu, Cãlin Gãlãteanu si Sebastian Nechita. Ultimul a primit din partea organizatorilor un premiu special, pentru cel mai tînãr concurent. „Dacã juniorii Cãlin Gãlãteanu si Sebastian Nechita cu greu puteau sã emitã pretentii la locul întîi, în schimb oricare dintre ceilalti trei putea cîstiga, iar de data aceasta s-a întîmplat sã fiu eu primul clasat. Ca de obicei, partidele cu Dãnut Enache au fost foarte interesante si îmi pare rãu cã am ratat victoria în primul meci. Desi au fost prezenti doar cinci sahisti, turneului nu i-a lipsit încrîncenarea deoarece toti participantii au fost sahisti legitimati, si fiecare a primit un premiu din partea Primãriei Roman. Apreciem sprijinul autoritãtilor locale si sperãm ca acest interes sã se manifeste si pe viitor“, a declarat Bogdan Sava.
Bogdan Sava, Cãlin Gãlãteanu si Sebastian Nechita vor lua doar o scurtã pauzã fiindcã între 2 si 10 august ei vor participa la turneul international Cupa Brasovului, întrecere onoratã de mai multi sahisti cu titluri nationale în palmares.

Articol afisat de 1557 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Bogdan PANZARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective