Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 August 2008
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Deficit de 1.000 de dascăli la ISJ

• săptămîna viitoare se vor racola suplinitorii calificati, iar în septembrie suplinitorii necalificati si pensionarii • la titularizare, cinci dascăli au fost prinsi copiind • doi au luat examenul cu notă maximă •

Peste 1.000 de scaune din cancelarii nu sînt ocupate la ora actuală în judetul Neamt. Pînă la sfîrsitul acestei săptămîni, cei interesati de profesia de dascăl, suplinitor, trebuie să pregătească dosarele de concurs, Inspectoratul Scolar scotînd la mezat posturile. Unele sînt titularizabile, dar luna trecută nu si-au găsit persoane interesate de ele, si au fost reportate, iar altele sînt vacante pentru o anumită perioadă. Oricare ar fi statutul lor, cele peste o mie de posturi vor fi date pentru suplinire. „În zilele de 18 si 19 august, primim dosarele pentru testarea suplinitorilor calificati. Sînt peste o mie de posturi disponibile, ca de obicei cele mai multe fiind la limba si literatura română, la limbi străine si la informatică. Dosarele de concurs se primesc la sediul Inspectoratului, iar pe data de 22 va avea loc testarea, la Scoala 3 Piatra Neamt. Pe 25 va avea loc sedinta publică de ocupare a locurilor disponibile“, a declarat Gabriela Banu, adjuncta Inspectoratului Scolar Neamt.
La testarea de la finele săptămînii viitoare pot participa si cadrele didactice din judetul Neamt care s-au prezentat la concursul din vară si nu au obtinut un rezultat bun, dar si cele care nu s-au prezentat si nu au loc de muncă din toamnă. Posturile libere la ora actuală au fost afisate pe site-ul Inspectoratului si la avizierul institutiei. Pe listă sînt aproape 2.000 de pozitii, acestea continînd atît catedre complete, cît si frînturi, totalizînd peste 1.000 de posturi. Mai trebuie mentionat faptul că întîietate la rezervarea unui astfel de post au cadrele didactice care astă vară s-au prezentat la concurs, au luat peste 5, dar nu au primit repartitie la sedintele publice care s-au tinut după respectiva testare. „Îi avem în vedere întîi pe colegii care s-au prezentat în vară la concursurile de titularizare, au luat peste 5 si nu au primit post. Catedrele care vor rămîne libere după acea repartizare vor fi puse la dispozitia celor care vor fi supusi testării, pe data de 22 august. De data aceasta, toate posturile disponibile la nivel de judet vor fi făcute publice la un loc si nu pe centre, ca data trecută, în vară“, a declarat profesorul Grigorută Oniciuc, inspector scolar general adjunct al ISJ Neamt.
Gabriela Banu a mai spus că următoarea actiune de completare a posturilor va avea loc în luna septembrie, pentru că sigur nu se vor găsi suplinitori săptămîna viitoare pe cîte locuri sînt. Astfel, în septembrie, va veni rîndul necalificatilor să îsi etaleze cunostintele în cadrul lucrărilor scrise. Înainte însă de această etapă, li se va oferi sansa continuării activitătii la catedră cadrelor didactice pensionare, care sînt de preferat în locul necalificatilor. În cazul lor nu se va mai da testare.

Titularizarea s-a dat luna trecută

Neamtul este considerat alături de altele doisprezece, judet pilot în domeniul învătămîntului, motiv pentru care examenul de titularizare s-a dat în altă perioadă, cu circa o lună înaintea intervalului de bază. Statisticile Inspectoratului Scolar arată că examenul de titularizare din acest an a adunat 1.216 candidati înscrisi în cele 23 de centre de examen. Din acestia, s-au prezentat 1.059, iar 157 au fost declarati absenti. Cinci dascăli au fost prinsi în fapt copiind, ceea ce a dus la eliminarea lor din examen. Alti doi si-au văzut lucrările anulate pentru că si-au trecut numele în loc vizibil pe lucrare, ceea ce a fost considerat semn distinctiv si a fost încadrat tot la tentativă de fraudare a examenului de titularizare. Celor sapte care au ratat examenul pe propria lor spinare li s-au adăugat altii 49, care s-au retras din concurs, fie pentru că nu aveau dosarele complete, fie din alte motive, strict personale. Cum 7 dascăli au fost eliminati, iar 49 retrasi, au fost supusi evaluării 1.003 profesori nemteni. Majoritatea a luat notă de trecere. 93 de profesori au picat testul, luînd mai putin de nota 5. Cei mai multi s-au situat undeva pe la mijlocul clasamentului, 250 de cadre didactice examinate primind note între 7 si 7,99. Victoriosii titularizării din 2008 sînt doi profesori care au luat examenul cu nota 10. Examenul de titularizare a început de 28 iunie si s-a încheiat pe 15 iulie. De pe 16 a început repartizarea, în sedinte publice, activitate care a durat circa o săptămînă.

Articol afisat de 1812 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective