Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 August 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Felicitati-i dacã-i vedeti! Meritã toatã stima

Felicitati-i dacã-i vedeti! Meritã toatã stima

• inspiratia de moment a trei politisti din Piatra Neamt a salvat viata unui bãtrîne • agresorul, care mai ucisese douã persoane a fost prins exact în momentul cînd încerca sã omoare a treia victimã • agentii Cristina Baghiu, Relu Pãun si Ioan Bodescu nu considerã cã au fãcut ceva iesit din comun • „Nu este nimic deosebit, am intervenit, am reusit sã salvãm victima si sã prindem autorul si acesta este lucrul cu adevãrat important“, spun politistii •

Cei trei agenti de la Politia Piatra Neamt care l-au prins pe ucigasul de bãtrîne, Ionut Nistor, de 27 de ani, din Piatra Neamt, nu cred cã au fãcut ceva iesit din comun. Doar si-au fãcut datoria. Chiar dacã în ultimele zile atentia presei a fost canalizatã pe interventia lor, acest lucru nu le tulburã existenta, si totul se defãsoarã exact ca înainte. „Nu este nimic deosebit, am intervenit, am reusit sã salvãm victima si sã prindem autorul si acesta este lucrul cu adevãrat important. Ne-am fãcut datoria si atît. Putea sã fie si mai rãu, în sensul cã dacã nu interveneam rapid victima putea fi ucisã“, a spus agentul sef Relu Pãun, din cadrul Politiei Piatra Neamt. La interventia cu pricina acesta a fost însotit de alti doi colegi, agentul Cristina Baghiu, si agentul Ioan Bodescu.
Luni, 11 august, imediat dupã ora 17 un apel la 112 anunta agresarea unei bãtrîne în propria locuintã, pe strada Mihai Eminescu din Piatra Neamt. Fapta avea loc în buricul tîrgului, la nici 200 de metri de kilometrul zero. Echipajul din zonã a fost cel al agentului sef Pãun. ÃŽn mai putin de trei minute au ajuns la fata locului, au bãtut la usa apartamentului de la etajul IV, dar n-au primit nici un rãspuns. Dupã un strigãt scurt din interior au luat decizia de a interveni în fortã si au spart usa. „Am intrat si cînd am vãzut imaginea, prima datã am rãmas blocat. Pe pat victima era cu fata în jos, autorul era deasupra ei si o strîngea de gît. L-am dat jos si l-am întrebat «Ce faci aici? Ce cauti tu aici». Nu a rãspuns, l-am împins pe hol, la colegi, unde a fost încãtusat. ÃŽi puneam întrebãri continuu, dar nu rãspundea. Victima era în stare de soc si repeta continuu «A vrut sã mã omoare, a vrut sã mã omoare...». Cam asta a fost tot, iar cînd am vãzut ce e în casã am fost convinsi cã el este autorul crimei din blocul de la Aurora“, a declarat agentul sef relu Pãun. Nici colegii lor nu cred cã au fãcut ceva iesit din comun. „Cînd a fost scos pe usã repeta cã nu i-a fãcut nimic victimei. Era bãut bine. Pe haine avea fire de pãr alb, ale victimei, iar pe gît era zgîrîiat, semn cã bãtrîna se împotrivise. S-a apãrat atît cît a putut“, a spus agentul Ioan Bodescu.

„Ar fi putut sã se înarmeze si sã atace cînd intram, dar nu a fost asa“

Sigura femeie din echipaj sustine cã nu a avut emotii si nu e prima datã cînd participã la prinderea suspectilor în flagrant. „Au mai fost cazuri de flagrant, dar nu la infractiuni împotriva vietii, ci în general la furturi. Dezavantajul lui cã era singur si noi trei. ÃŽn plus era bãut. Totusi ar fi putut sã se înarmeze cu un cutit din bucãtãrie si sã atace cînd intram, dar nu a fost asa“, a afirmat agentul Cristina Baghiu. Cu totii sînt constienti de faptul cã dacã ar fi ezitat sã intre în fortã se putea întîmpla o tragedie. De asemenea, recunosc cã a fost o decizie de moment sã renunte la pompieri, cu scara cãrora ar fi vrut sã ajungã la geamurile apartamentului de la etajul IV si cã minutele cîstigate i-au salvat viata victimei. „ÃŽn acea zi el venise la femeie pentru prima datã pe la ora 10. A venit si a plecat de mai multe ori din apartament. A închis cîinele victimei, un pechinez, în ultima camerã, iar bãtrînei i-a legat mîinile cu un cablu si a închis-o în baie. A luat banii, circa 70 de lei, a plecat în oras si a bãut votcã. Cînd s-a întors nu mai avea nici un leu. A luat lãntisorul cu medalion al bãtrînei. Probabil cã atunci s-a decis sã o suprime, deoarece pînã s-a întors, femeia a reusit sã se dezlege si-l anuntase pe cumnatul ei ce i s-a întîmplat. Atunci am intervenit noi, suspectul a fost imobilizat, am anuntat dispeceratul iar pentru femeie s-a solicitat o ambulantã. Asta a fost tot“, a mai spus Relu Pãun. Asa se face cã ultima victimã a ucigasului în serie a scãpat cu viatã. Celelalte douã, Maria Rosnac, de 83 de ani si Maria Petrut, de 79 de ani, au fost ucise de acelasi personaj, pe 1 iulie, respectiv 31 iulie 2008.
În acest an agentul Pãun face 15 ani de cînd lucreazã la Politia Piatra Neamt, Ioan Bodescu 4, din care 2 i-a prestat la Girov, în timp ce colega lor, Cristina, de 3, dar pînã în urmã cu o lunã a lucrat la Sãvinesti.

Articol afisat de 2225 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(G. MUNTEANU, R. HUMÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective