Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2008
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Octombrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Mediul lanseazã o nouã sesiune de finantare de proiecte

• documentatia se gãseste la Agentia pentru Protectia Mediului Neamt, iar depunerea cererilor se face la Bucuresti, pînã la finele lui noiembrie

Administratia Fondului pentru Mediu, prin intermediul Agentiei pentru Protectia Mediului Neamt, deschide o nouã sesiune de depunere a cererilor de finantare pentru proiecte, în perioada 10 octombrie - 28 noiembrie 2008. Înscrierea este deschisã pentru toti solicitantii care îndeplinesc conditiile mentionate în Ghidul de finantare. Pot fi finantate din Fondul pentru mediu proiectele propuse de cãtre operatori economici, organizatii neguvernamentale, autoritãti publice locale si unitãti de învãtãmînt.
Sustinerea finantãrii proiectelor de mediu eligibile este nerambursabilã si se stabileste în functie de categoria de solicitanti: operatorii economici pot primi pînã la 50% din valoarea cheltuielilor, autoritãtile publice locale pot beneficia de maxim 60%, iar ONG-urile si unitãtile de învãtãmînt pot primi un procent de maximum 90%. Categoriile de proiecte finantate sînt cele din sfera prevenirii poluãrii, reducerii impactului asupra atmosferei, apei si solului, reducerii nivelurilor de zgomot; utilizarea de tehnologii curate, gestionarea deseurilor, inclusiv a deseurilor periculoase (pentru aceastã sesiune nu se pot depune proiecte privind reciclarea anvelopelor uzate, a sticlei si pentru incineratoare de deseuri medicale), protectia resurselor de apã, statiile de tratare, statiile de epurare pentru comunitãti locale, conservarea biodiversitãtii, administrarea ariilor naturale protejate, educatia si constientizarea publicului privind protectia mediului, cresterea productiei de energie din surse regenerabile, reconstructia ecologicã si gospodãrirea durabilã a pãdurilor, împãdurirea terenurilor degradate situate în zonele deficitare în pãduri, etc. Depunerea cererilor de finantare pentru proiecte, împreunã cu documentele aferente se va face, de cãtre solicitantul finantãrii, la sediul AFM - Splaiul Independentei nr. 294, corp A, sector 6, Bucuresti - pînã pe 28 noiembrie. Informatii suplimentare si documentatiile necesare pot fi obtinute de pe site-ul www.afm.ro sau la sediul APM Neamt.

Articol afisat de 1798 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de caras3 la data 09.10.2008 19:51
bravo
este extarordinar ce face ti pentru oras,judet ,tara,planeta,bravo!
Ad�ugat de caras3 la data 09.10.2008 19:54
super!
ESTE CRED CEL MAI MARET PROIECT SI DE O IMPORTANTA URIASA PENTRU MEDIUL INCONJURATOR;AR FI EXTRAORDINAR DACA SI LOCUITORUL DE RAND AR AJUTA;SI AR SPRIJINI PRIN ACTIUNILE SALE PROIECTUL,RECICLAND,PLANTAND COPACEI;ETC;BRAVOOO!!!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective