Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2008
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 31 Octombrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Rãzboi pe munte

Salvamontistii sînt la o hotãrîre judecãtoreascã distantã de a pãrãsi baza de salvare pe care si-au fãcut-o la Dochia, lîngã cabana cu acelasi nume. Societatea Durãu SA, care este proprietara cabanei si a terenului aferent, a trimis în judecatã serviciul Salvamont si CJ Neamt, solicitînd evacuarea bazei de salvare Dochia si daune de 4 miliarde de lei, aferente ultimilor trei ani. Anuntul a fost fãcut ieri de Raul Papalicef, seful salvamontistilor. Acesta a prezentat un scurt istoric al bazei de interventie de la Dochia, singura de salvare din Carpatii Orientali, care a fost ridicatã în anii ‘93-’94, cu materiale de constructie donate de oameni si cãrate cu spinarea de salvamontisti. „Am avut un contract de colaborare încheiat cu ei în anii ‘90, pe baza cãruia noi am construit acolo baza de salvare. Pentru mine a fost o mirare cã SC Durãu SA vrea sã ne evacueze. Am fost dati în judecatã, si noi, si Consiliul Judetean, si se cer si daune de 4 miliarde pentru cã am ocupat abuziv spatiul“, a spus Raul Papalicef. „Sînt convins cã justitia va fi echidistantã. Nu cred cã vreo instantã din lume ar putea condamna la moarte viitorii turisti care se vor accidenta în masivul Ceahlãu. Noi sîntem singura formatiune de salvare din tarã fãrã nici un esec în operatiuni, tocmai pentru cã avem acest sistem acolo“, a adãugat el. Baza de la Dochia nu are decît douã camere si o salã de mese, a explicat Papalicef, dar e importantã pentru cã dispune de aparatura de prim-ajutor, oferã posibilitatea stabilizãrii accidentatului pînã sã fie dus la spital, e nod de comunicatie pentru tot judetul si are avantajul cã scurteazã foarte mult timpul de interventie în cazurile de urgentã. „Ei spun cã baza e a lor, cã face parte din cabanã. Nu avem nimic în comun cu cabana Dochia decît un perete care ne desparte“, a mai spus seful Salvamont.
De partea cealaltã, conducerea societãtii Durãu SA spune cã are ani de zile de cînd încearcã sã discute omeneste cu salvamontistii si cu cei de la CJ Neamt, iar acestia au refuzat sistematic. „Le-am fãcut cred cã cinci-sase adrese si i-am invitat de foarte multe ori la negocieri, sã discutãm. Cabana Dochia este a noastrã. Clãdire si terenuri. I-am chemat sã încheiem un contract de închiriere, pentru cã asa mi se pare normal. Nu au rãspuns la nici una din chemãrile noastre, ba ne-au si plimbat de la unii la altii - de la Salvamont la Consiliul Judetean, de la Consiliu la Asociatia Salvamont, care e tot Raul Papalicef. A trebuit sã-i actionãm în instantã. Din refuzul lor de a veni la discutii despre bazã, noi am înteles cã ei nu vor sã mai stea acolo. Dacã voiau sã mai stea, veneau la negociere“, spune Cãtãlin Gavrilescu, directorul Durãu SA. Acesta precizeazã cã societatea are acte de proprietate, depuse si în instantã, iar contractul de colaborare cu salvamontistii a fost reziliat. „Subliniez încã o datã cã noi ne-am arãtat toatã disponibilitatea la dialog. ÃŽncã o avem. Vrem sã discutãm, numai cã am fost refuzati sistematic“, a mai spus directorul Gavrilescu. Procesul Durãu vs Salvamont are primul termen pe 4 noiembrie.

Articol afisat de 1736 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective