Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2008
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Noiembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Prefectul si seful CJ, dati afarã

• liderii confederatiilor sindicale din Neamt vor relua demersurile pentru redobîndirea constructiilor ridicate în urmã cu zeci de ani, prin contributie sindicalã • cel mai impozant imobil pe care îl solicitã este Palatul Administrativ, în care îsi desfãsoarã activitatea Prefectura si Consiliul Judetean • „ÃŽi vom scoate pe toti cu scaunele afarã. Stau acolo în baza unei legi datã în stil mafiot“, a declarat Ioan Zaharia, presedintele Cartel Alfa •

Marile constructii realizate în urmã cu zeci de ani prin contributia angajatilor care plãteau lunã de lunã cota cãtre sindicat vor fi tema unor discutii care vor debuta peste cîteva zile, între conducerile celor patru filiale ale confederatiilor sindicale si autoritãtile judetene nemtene. Astfel de initiative au mai existat, dar pînã acum nu s-a întîmplat nimic. Cam ca de fiecare datã, rãspunsul autoritãtilor a constat într-o hîrtie pe care erau invocate niste legi, niste drepturi si s-a pus punct subiectului.

Palatul Administrativ face cu ochiul

ÃŽn lista obiectivelor tintite de cãtre actualii sindicalisti pentru a fi reprimite în proprietate, cel mai rîvnit este Palatul Administrativ. ÃŽn acesta îsi au sediile toti functionarii publici si personalul contractual din cadrul Prefecturii si Consiliului Judetean Neamt. „Din fondurile sindicatului, am alocat 500.000 de lei, în anul 1966, pentru a se ridica acea clãdire. Apoi am mai dat 50.000 de lei, pentru utilarea ei. La nivelul acelui an, 500.000 de lei reprezentau contravaloarea a circa 10 Dacii. Dovedesc aceste spuse cu «Nota privind situatia obiectivelor executate si în curs de executie în comun cu organele PCR», în urmã cu 42 de ani. ÃŽn anul 1966 au fost prevãzute în Uniunea Generalã a Sindicatelor sume pentru realizarea mai multor obiective comune cu organele de partid. Printre aceste obiective se numãrã si un sediu nou pentru sindicat, la Piatra Neamt. Acest sediu este actualul Palat Administrativ. Existã dipozitia de platã nr. 592 din 16 decembrie 1966, în baza cãreia am plãtit o datã 500.000 de lei si apoi 50.000 de lei, ultimii bani fiind pentru mobiler. ÃŽncã din 2005 am fãcut demersuri pentru redobîndirea sediului. Atunci era presedinte al Consiliului Judetean Neamt Dan Constantin, apoi am discutat cu urmãtorul presedinte, Vlad Marcoci si cu vicepresedintele de atunci, Dumitru Badea. Numai cã la aceeasi solicitare, am primit rãspunsuri ambigue si contradictorii. Cert este cã ni se invocã o lege în baza cãreia Consiliului Judetean i s-a dat în folosintã Palatul Administrativ. De sãptãmîna viitoare vom relua demersurile, reinterpelînd atît Prefectura cît si Consiliul Judetean. Ne vrem sediul înapoi. Vrem ca acesta sã functioneze la parametri europeni. Desigur, existã si varianta compensãrii sediului. Sã ni se dea la schimb un spatiu util si pe mãsura acestuia. Dacã nu, îi vom scoate pe toti cu scaunele afarã. Stau acolo în baza unei legi datã în stil mafiot“, a declarat Ioan Zaharia, presedintele Cartel Alfa, filiala Neamt.

Popicãriile sindicatului, rase de pe suprafata pãmîntului

Problema vechilor proprietãti ale sindicatului a fost partial rezolvatã. Adicã li s-a dat celor de la CNSLR Frãtia sediul de pe Petru Rares, situat vizavi de Casa Corpului Didactic. Celor de la CSDR, confederatie din care fac parte si profesorii, li s-au dat Casa Corpului Didactic din Piatra Neamt si Casa Învãtãtorului, situatã pe strada Mihail Sadoveanu. Va fi mult mai greu sã se întîmple la fel cu alte constructii - Casa de Culturã din Roman si cea din Tîrgu Neamt, si multe popicãrii, de care se pare cã nemtenii nu duceau lipsã pe vremea comunismului. Si care acum nu mai existã.
Sindicalistii care vor face front comun de sãptãmîna viitoare sînt cei afiliati la CNSLR Frãtia, BNS, Cartel Alfa si CSDR. Printre obiectivele lor se numãrã redobîndirea celor douã case de culturã. „Pentru a li se reda atributiile initiale. Lumea nu are nevoie de teatru, de agrement, în stil organizat? Ba sigur cã are. ÃŽn casele de culturã trebuie reintrodus actul de culturã. Asa cum se întîmplã la Piatra Neamt, de exemplu. Din pãcate, de ce nu putem spune la fel despre cea din Roman, din Tîrgu Neamt...?“, a mai adãugat sindicalistul.
ÃŽn tabelul cuprinzînd imobilele aflate cîndva în proprietatea sindicatelor, transmise gratuit statului sau preluate de cãtre unele unitãti de stat, se numãrã o clãdire de pe strada George Cosbuc, în care a functionat Casa Centralã a Asigurãrilor Sociale si terenul aferent, în suprafatã de 1.320 de metri pãtrati. Un alt bun solicitat este o clãdire formatã din parter si etaj, în care a fost Banca ÃŽnvãtãtorilor, în Roman, pe strada Stefan cel Mare. ÃŽn Piatra Neamt, pe Progresului, sindicatul a construit o cresã si o grãdinitã de 340 de locuri, contribuind cu 2.500.000 de lei. De cinci ori mai putin a dat pentru a construi în Piatra Neamt „sediul comun cu organul de partid“, si alti 400.000 de lei pentru o constructie cu aceeasi destinatie, la Tîrgu Neamt.

Garaje, baze sportive...

ÃŽn lista bunurilor pe care le revendicã sindicalistii se mai aflã un garaj cu douã boxe în Roman, pe strada Stefan cel Mare, o popicãrie cu patru piste bitumate, tribunã cu o sutã de locuri si vestiare, situate pe drumul Roman - Iasi, o altã popicãrie pe strada Mihai Viteazu nr. 5 - douã piste, vestiare, grup sanitar si tribune, situate tot în Roman, un teren de fotbal cu tribune, vestiare, magazie si camerã pentru arbitri pe strada Energiei, acelasi oras. La Roznov, pe strada Locuintelor nr. 100 bis, sindicalistii au înfiintat o bazã sportivã cu terenuri de fotbal si volei, tribune, magazie, camere pentru arbitri si împrejmuire. „Al cui e acuma cel stadion? Dacã ar fi de folosintã socialã, ar fi perfect, dar unii au luat bani pe el, fãrã nici un merit“, a spus Ioan Zaharia. Si la Tîrgu Neamt a existat o popicãrie, pe strada 30 Decembrie, nr. 56. Avea douã piste si vestiare. ÃŽn acelasi oras, pe strada Comuna din Paris, la nr. 41, exista un grup de vestiare cu trei încãperi, dat în folosintã în 1978. La Dumbrava Rosie era un grup social asemenãtor, dar cu cinci încãperi, în locul cãruia acum existã o afacere privatã. Si lista bunurilor ar putea continua. Ea ar putea fi prezentatã autoritãtilor judetene zilele urmãtoare, în cazul în care se va gãsi timp pentru discutat probleme sociale într-o perioadã foarte aglomeratã, dat fiind faptul cã este în plinã desfãsurare campania electoralã si pregãtirea alegerilor de pe 30 noiembrie.

Articol afisat de 1178 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective