Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2008
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 Noiembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Frig în case

• „Cei de la Locato încã nu furnizeazã agent termic la blocul K10 de pe str. Unirii, iar centrala veche e dezafectatã“, se plînge o locatarã • „A fost o avarie acolo, miercuri, dar tot orasul e alimentat cu cãldurã“, zice directorul Locato • 230 de apartamente nu au cãldurã pentru cã nu-s bransate centralele noi •

A venit frigul peste Piatra Neamt, iar cãldura în case o simt numai unii. E drept, majoritatea. Sînt însã pietreni care au rãmas bransati la sistemul centralizat si care se încãlzesc cu pãturi, pentru cã tevile caloriferelor rãmîn reci. Asta pentru cã, spun oficialii municipalitãtii, mai sînt încã 5 centrale tip container de bransat la gaz si racordarea întîrzie. Vorbim de 230 de apartamente care nu sînt încãlzite în prezent. „ÃŽn acest moment tot orasul este alimentat cu cãldurã, cum sã nu fie? Mai sînt 5 centrale modul de pornit, care deservesc 9 blocuri. Nu le-am putut porni pentru cã nu am avut contorii de gaz, dar avem promisiunea cã sãptãmîna viitoare se va rezolva problema“, a dat asigurãri Nicolae Mazilu, directorul societãtii Locato.
Pietrenii care stau în blocul K10 de pe strada Unirii, nearondati la una din centralele fãrã gaz, se plîng de frig. Pe 19 noiembrie, o locatarã din acest bloc a semnalat primãriei faptul cã îngheatã în casã. „Revin cu aceeasi problemã - a cãldurii. Oameni buni, sîntem la sfîrsitul lunii noiembrie. Temperatura scade noaptea sub 10 grade. Si multe zile la rînd, nu doar 3 cum zice în lege. Pentru cine o aplicã. Cei de la Locato încã nu furnizeazã agent termic la blocul K10 de pe strada Unirii, iar centrala veche e dezafectatã, asa cã nu ne mai spuneti cã vom primi cãldurã de la centrala veche. Nu sîntem toti prosti. A fost o varã lungã, în care era timp de fãcut lucrãri peste lucrãri, dar n-am vãzut nici o miscare. Probabil Locato meritã reclamatie la Protectia Consumatorilor, cã 3 zile la rînd au fost sub 10° si cãldurã nimic“, spune femeia cu obidã. Directorul Mazilu spune cã miercuri, pe 19 noiembrie, cînd a fãcut ea reclamatia, a fost o avarie. „Am avut o avarie pe retea, la F1 si F2 si, probabil, a fost afectat si K10. Dar am remediat-o si se dã cãldurã. Pentru cele 9 blocuri care sînt neîncãlzite, asteptãm contorii luni si sperãm ca pînã la sfîrsitul sãptãmînii viitoare sã rezolvãm problema“, a mai spus Nicolae Mazilu.
În Piatra Neamt mai sînt cam 13.000 de apartamente rãmase la sistemul centralizat. Dupã 3 ani, primãria a finalizat marea reabilitare a sistemul termic, înlocuind centralele vechi de cvartal cu unele tip container sau dezafectînd instalatiile vechi si punînd unele moderne.

Articol afisat de 1092 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective