Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2008
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Noiembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Armata mai stã un an la Bãltãtesti

Ministerul Apãrãrii a mai obtinut rãgaz de un an pentru a presta servicii medicale pentru proprii angajati si pentru publicul larg în cadrul statiunii Bãltãtesti. Decizia de prelungire a contractului de administrare a fost luatã în cadrul sedintei Consiliului Judetean de luni, 24 noiembrie. Statiunea a fost datã în administrarea Ministerului Apãrãrii potrivit unei decizii din mai 1993, pentru o perioadã de 15 ani. ÃŽn noiembrie anul trecut, protocolul a mai suferit o prelungire de un an, pînã luna aceasta. ÃŽn prezent, pe rolul instantei de judecatã se aflã un litigiu între CJ Neamt si Daniela Cohen, mostenitoare a fostilor proprietari ai statiunii Bãltãtesti, deschis prin contestarea dispozitiei presedintelui CJ Neamt emisã în temeiul Legii nr. 10/2001, prin care s-au restituit în naturã douã clãdiri apartinînd fostilor proprietari si 5 terenuri libere. Prin actiunea judecãtoreascã deschisã, Daniela Cohen solicitã restituirea în naturã a întregii statiuni Bãltãtesti, inclusiv a clãdirilor construite de statul român. Potrivit legislatiei în vigoare, respectiv, Legea 10/2001, pînã la solutionarea procedurilor judiciare generate de aceastã lege, „este interzisã înstrãinarea, concesionarea, locatia de gestiune, asocierea în participatiune, ipotecarea, locatiunea, precum si orice închiriere sau subînchiriere în beneficiul unui nou chirias, schimbarea destinatiei, grevarea sub orice formã a bunurilor imobile - terenuri si/ sau constructii notificate potrivit prevederilor acestei legi“. „Avînd în vedere aceste interdictii legale, propun mentinerea situatie existente prin prelungirea perioadei de dare în administrare a statiunii Bãltãtesti cãtre Ministerul Apãrãrii, pentru o perioadã de un an. Avem în plan sã prelungim contractul cu ministerul chiar si cu zece ani, dar dupã ce va fi rezolvatã problema în instantã si vom avea o sentintã definitivã si irevocabilã în avantajul nostru“, a declarat Vasile Pruteanu, presedinte al CJ Neamt.
Propunerea ca termenul de dare în administrare sã fie de 5 sau 10 ani a fost sustinutã si de cãtre pesedistul Vasile Murariu, care a spus în plenul sedintei cã statiunea necesitã reabilitãri substantiale. El a vorbit chiar de o „prelungire a agoniei“ prin acest protocol de administrare pentru numai un an, sustinînd cã într-un interval asa scurt mare lucru nu se poate face.

Articol afisat de 1618 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective