Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2008
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Noiembrie 2008
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Armata mai stă un an la Băltătesti

Ministerul Apărării a mai obtinut răgaz de un an pentru a presta servicii medicale pentru proprii angajati si pentru publicul larg în cadrul statiunii Băltătesti. Decizia de prelungire a contractului de administrare a fost luată în cadrul sedintei Consiliului Judetean de luni, 24 noiembrie. Statiunea a fost dată în administrarea Ministerului Apărării potrivit unei decizii din mai 1993, pentru o perioadă de 15 ani. În noiembrie anul trecut, protocolul a mai suferit o prelungire de un an, pînă luna aceasta. În prezent, pe rolul instantei de judecată se află un litigiu între CJ Neamt si Daniela Cohen, mostenitoare a fostilor proprietari ai statiunii Băltătesti, deschis prin contestarea dispozitiei presedintelui CJ Neamt emisă în temeiul Legii nr. 10/2001, prin care s-au restituit în natură două clădiri apartinînd fostilor proprietari si 5 terenuri libere. Prin actiunea judecătorească deschisă, Daniela Cohen solicită restituirea în natură a întregii statiuni Băltătesti, inclusiv a clădirilor construite de statul român. Potrivit legislatiei în vigoare, respectiv, Legea 10/2001, pînă la solutionarea procedurilor judiciare generate de această lege, „este interzisă înstrăinarea, concesionarea, locatia de gestiune, asocierea în participatiune, ipotecarea, locatiunea, precum si orice închiriere sau subînchiriere în beneficiul unui nou chirias, schimbarea destinatiei, grevarea sub orice formă a bunurilor imobile - terenuri si/ sau constructii notificate potrivit prevederilor acestei legi“. „Avînd în vedere aceste interdictii legale, propun mentinerea situatie existente prin prelungirea perioadei de dare în administrare a statiunii Băltătesti către Ministerul Apărării, pentru o perioadă de un an. Avem în plan să prelungim contractul cu ministerul chiar si cu zece ani, dar după ce va fi rezolvată problema în instantă si vom avea o sentintă definitivă si irevocabilă în avantajul nostru“, a declarat Vasile Pruteanu, presedinte al CJ Neamt.
Propunerea ca termenul de dare în administrare să fie de 5 sau 10 ani a fost sustinută si de către pesedistul Vasile Murariu, care a spus în plenul sedintei că statiunea necesită reabilitări substantiale. El a vorbit chiar de o „prelungire a agoniei“ prin acest protocol de administrare pentru numai un an, sustinînd că într-un interval asa scurt mare lucru nu se poate face.

Articol afisat de 1278 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective