Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2008
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Opinii 25 Noiembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

O decizie crucialã

Consiliul National al Audiovizualului a decis, în sedinta de marti, 18 noiembrie 2008, amendarea postului TV B1 cu 2.500 lei pentru emisiunea din 10 noiembrie 2008, dedicatã unui dialog cu Traian Bãsescu. Desigur, înainte de toate, decizia sanctioneazã un fel straniu de a face gazetãrie în România lui 2008. Dovedind o crasã incompetentã, dar si o strãlucitã slugãrnicie fatã de Cotroceni, moderatorul Radu Moraru nu numai cã nu i-a cerut lui Traian Bãsescu probe în sprijinul afirmatiilor sale senzationaliste, dar, mai mult, s-a situat pe pozitiile unui fan al presedintelui si ale unui dusman al dusmanilor politici ai acestuia. Surprinzãtor de curajoasã, decizia CNA atrage atentia asupra unui fenomen grav în presa noastrã hipermogulizatã: tendentiozitatea fãrã limite a unor moderatori în dialogurile cu politicienii. De asemenea, decizia CNA avertizeazã si asupra unui alt fenoment strasnic întruchipat de Radu Moraru:
OTV-izarea talk-showului politic. Titlul sub care a fost prezentatã emisiunea, comentariile bombastice ale moderatorului tin de un senzationalism ieftin, concretizat pe scarã industrialã în celebrul caz Elodia. Semnificatiile deciziei CNA nu se opresc însã aici.
Comunicatul justificã sanctionarea prin faptul cã moderatorul nu i-a cerut probe lui Traian Bãsescu în sprijinul acuzatiilor sale aduse unor politicieni. Fireste, Radu Moraru a procedat astfel din motive tinînd de slugãrnicia sa funciarã. Din ianuarie 2005, de cînd Curtea Constitutionalã i-a dat domnului presedinte dreptul la opinie, Traian Bãsescu a apãrut de zeci de ori pe posturile TV pentru a lansa acuzatii, multe dintre ele cu iz de calomnie. A fost, de altfel, arma politicã majorã a domnului presedinte. Ei i se datoreazã impactul mediatic al aparitiilor sale la TV si, în mare parte, capitalul electoral de exceptie. Poate cã si alti politicieni ar fi fost în stare sã se dedea la afirmatii fãrã acoperire, întemeiate doar pe teza: Credeti-mã pe cuvînt. Stiu eu ce stiu!
Dacã ar fi vrut sã procedeze precum Traian Bãsescu, ei ar fi fost rapid pusi la punct de cãtre moderatori, care le-ar fi atras atentia cã n-au dovezi. Cu Traian Bãsescu nu s-a petrecut asa ceva timp de patru ani. Si nu doar pentru cã multi moderatori au fost slugarnici fatã de domnia sa, ci pentru cã altii, independenti, au considerat cã seful statului are dreptul sã spunã orice fãrã sã aducã dovezi. Decizia CNA are însã si acest efect extraordinar: Atrage atentia cã nici seful statului nu poate acuza fãrã sã prezinte probe. Vor întelege moderatorii aceastã semnificatie crucialã a deciziei CNA?!

Articol afisat de 1404 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ion CRISTOIU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective