Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Decembrie 2008
TipŃreste articolul - Varianta pentru imprimantŃ Trimite acest articol unui prieten  prin email

Vorbe de la noii parlamentari

• ´┐Żntrebati pe nepus´┐Ż mas´┐Ż care va fi primul lucru pe care-l vor face dup´┐Ż ce depun jur´┐Żm´┐Żntul de parlamentar, noii alesi ai nemtenilor au dat r´┐Żspunsuri personalizate • Mihaela Stoica vrea s´┐Ż nu voteze la dou´┐Ż m´┐Żini • Stelian Ghit´┐Ż vrea clarificarea banilor din s´┐Żn´┐Żtate • Marius Rogin asteapt´┐Ż s´┐Ż vad´┐Ż cine face guvernul • Marius Neculae vrea centre educationale • Toader Mocanu vrea s´┐Ż-si fac´┐Ż dou´┐Ż birouri parlamentare • Ioan Munteanu stie ce are de f´┐Żcut din primul mandat • Culit´┐Ż T´┐Żr´┐Żt´┐Ż vrea s´┐Ż aduc´┐Ż pensiile agricultorilor la nivelul celor din sistemul de stat • Victor Surdu vrea re´┐Żnfiintarea t´┐Żrgurilor de animale • Ioan Chelaru ´┐Żsi face introspectie ca s´┐Ż afle de ce a scos scor sub astept´┐Żri • Emil Bostan se apuc´┐Ż de lucru dup´┐Ż ce-i spun primarii munteni ce s´┐Ż fac´┐Ż • Ovidius M´┐Żrcutianu are dou´┐Ż griji: unde va locui si ce haine s´┐Ż ia cu el •

Abia alesi si validati, cei 11 parlamentari de Neamt s´┐Żnt deja cu g´┐Żndul la Bucuresti, acolo unde vor petrece marea parte a urm´┐Żtorilor patru ani. F´┐Żr´┐Ż s´┐Ż stie exact c´┐Żnd vor fi chemati s´┐Ż depun´┐Ż jur´┐Żm´┐Żntul de credint´┐Ż fat´┐Ż de neam si tar´┐Ż, alesii nemtenilor au ´┐Żnceput s´┐Ż se g´┐Żndeasc´┐Ż la ce vor face c´┐Żnd vor ajunge ´┐Żn preajma si, mai r´┐Żu, ´┐Żn incinta Casei Poporului. Aproape toti au fost ´┐Żns´┐Ż luati pe nepreg´┐Żtite de ´┐Żntrebarea „ce vor face prima dat´┐Ż dup´┐Ż depunerea jur´┐Żm´┐Żntului“. Campania electoral´┐Ż pare a fi uitat´┐Ż, alegerile s-au ´┐Żncheiat cu succes pentru ei, asa c´┐Ż mai toti si-au permis s´┐Ż pun´┐Ż ´┐Żnainte interesele proprii. Cel putin acum, p´┐Żn´┐Ż s´┐Ż ajung´┐Ż ap´┐Żsati de interesele celor care i-au votat.

PD-L: Of, of...

Mihaela Stoica, deputat PD-L, a chicotit c´┐Żnd a auzit ´┐Żntrebarea. „Of, of, of... N-am un r´┐Żspuns acum. S´┐Ż fac ce am zis c´┐Ż fac. Adic´┐Ż s´┐Ż se aprobe bugetul si s´┐Ż conving Ministerul Transporturilor s´┐Ż treac´┐Ż de la studiu de prefezabilitate la studiu de fezabilitate cu autostrada, s´┐Ż facem drumul de la Bac´┐Żu la Piatra pe patru benzi, s´┐Ż depunem proiectul cu centrul pentru persoane v´┐Żrstnice. Asta pe partea de prim´┐Żrie. Pe Camera Deputatilor, dac´┐Ż m´┐Ż duc la Bucuresti, vreau s´┐Ż respect regulamentul Camerei si s´┐Ż nu votez la dou´┐Ż m´┐Żini“, a ad´┐Żugat ea dup´┐Ż ce s-a mai g´┐Żndit putin. Colegul s´┐Żu, Stelian Ghit´┐Ż, ´┐Żnc´┐Ż n-a uitat ce a promis ´┐Żn campanie: „Voi face ce am discutat ´┐Żn campanie. Strict pe s´┐Żn´┐Żtate. ´┐Żn primul r´┐Żnd vreau clarificarea sistemului de finantare a s´┐Żn´┐Żt´┐Żtii. Banii str´┐Żnsi la bugetul asigur´┐Żrilor de s´┐Żn´┐Żtate s´┐Ż nu mai mearg´┐Ż ´┐Żn alt´┐Ż parte, ci strict pe s´┐Żn´┐Żtate. Iar programele nationale s´┐Ż fie finantate de la bugetul de stat, nu din asigur´┐Żrile de s´┐Żn´┐Żtate. Pentru c´┐Ż asta e problema: sistemul este subfinantat si de aia am ajuns unde s´┐Żntem“. Nici Marius Neculae, tot deputat PD-L iesit pe Roman, nu s-a ´┐Żndep´┐Żrtat prea mult de campanie: „Am mai multe proiecte. Vreau ´┐Żnt´┐Żi s´┐Ż vedem ce guvern vot´┐Żm si abia dup´┐Ż aceea putem vorbi. Am si proiecte personale, dar nu stiu dac´┐Ż le voi putea promova imediat. ´┐Żnt´┐Żi s´┐Żnt proiectele din programul de guvernare al PD-L. Pentru mine prioritatea este ´┐Żnv´┐Żt´┐Żm´┐Żntul. Vreau centre educationale, similare cu cel f´┐Żcut ´┐Żn plan local. De asemenea, s´┐Żnt pentru majorarea salariilor cadrelor didactice. Exist´┐Ż o lege, a fost votat´┐Ż, trebuie aplicat´┐Ż“. Marius Rogin, deputat PD-L pe T´┐Żrgu Neamt, are deja experienta unui mandat, asa c´┐Ż nu s-a hazardat s´┐Ż avanseze vreo promisiune desart´┐Ż. „Prioritatea mea? Este T´┐Żrgu Neamtul. Nu pot detalia acum, e ´┐Żn functie de cine iese la guvernare. Abia dup´┐Ż v´┐Żd ce fac, ce strategie aplic - regional´┐Ż, zonal´┐Ż... ce s´┐Ż fac p´┐Żn´┐Ż atunci, s´┐Ż zic c´┐Ż repar cizmele pensionarilor? ´┐Żn orice caz voi conlucra cu toti parlamentarii de Neamt, ca s´┐Ż facem cumva si s´┐Ż aducem fonduri ´┐Żn judet“, a declarat el.
Toader Mocanu, singurul senator PD-L de Neamt, are preocup´┐Żri mai lumesti dup´┐Ż ce zice „Jur“. Surprins de ´┐Żntrebare pe l´┐Żng´┐Ż masin´┐Ż, Toader Mocanu a cerut o clip´┐Ż de r´┐Żgaz, dup´┐Ż care a oferit hot´┐Żr´┐Żt r´┐Żspunsul: „Primul punct pe agenda de lucru e constituirea comisiilor Senatului, pe optiuni, pe profesii, pe mai stiu eu ce. Iar din punct de vedere al activit´┐Żtii ´┐Żn Senat, categoric este formarea birourilor. Intentia mea e s´┐Ż-mi fac la Piatra si la Roznov birouri parlamentare, cu program, deschise, ca s´┐Ż nu pierd leg´┐Żtura cu electoratul nici un moment. Nu voi precupeti nici un efort pentru a tine leg´┐Żtura cu electoratul“.

PSD: nu exist´┐Ż nr. 1, toate s´┐Żnt priorit´┐Żti...

Ioan Munteanu, deputat pe zona Romanului, are si el experienta unui mandat. Tocmai de aceea, zice el, nu s-a obosit ´┐Żn campanie s´┐Ż promit´┐Ż marea cu sarea, pentru c´┐Ż stie ce are de f´┐Żcut ca parlamentar. „Nu am o prioritate nr. 1. Eu n-am promis ´┐Żn campanie nici aeroport la Piatra Neamt, nici autostr´┐Żzi, avioane sau mai stiu eu ce. Priorit´┐Żtile mele s´┐Żnt atributiile unui parlamentar. Tot ce scrie la regulament ca atributii s´┐Żnt priorit´┐Żti pentru mine. Asta am f´┐Żcut si ´┐Żn mandatul trecut si s-a v´┐Żzut c´┐Ż activitatea mea a fost apreciat´┐Ż, deci mi-am f´┐Żcut bine datoria“, a declarat social-democratul. Culit´┐Ż T´┐Żr´┐Żt´┐Ż, deputat pe zona Roznovului, n-a uitat ce l-au rugat oamenii: „Primul punct va fi initierea proiectului de lege privind ridicarea pensiilor celor care au lucrat ´┐Żn cooperativele agricole si zootehnie la nivelul pensiilor de stat. Cum ajung acolo, ´┐Żncep s´┐Ż fac ce am promis oamenilor ´┐Żn campanie. Nu las s´┐Ż treac´┐Ż nici o zi. Vreau ca ´┐Żntr-un timp foarte scurt s´┐Ż vin ´┐Żn fata aleg´┐Żtorilor si s´┐Ż le prezint rezultatele muncii pe care o depun pentru ei“. Victor Surdu, si el deputat PSD pe centrul judetului, are tot priorit´┐Żti rurale: „Re´┐Żnfiintarea t´┐Żrgurilor de animale. Modernizate, pe proiecte, asa cum scrie la carte. Pentru c´┐Ż este o activitate economic´┐Ż derulat´┐Ż s´┐Żpt´┐Żm´┐Żnal si care le-a creat mari prejudicii oamenilor. S´┐Żnt traditionale, de c´┐Żnd h´┐Żul si p´┐Żr´┐Żul, dar au fost ´┐Żnchise pentru a facilita afacerile unora sau altora. Pentru t´┐Żrani, ele trebuie redeschise imediat. Dar modernizate, pe proiecte europene, asa cum scrie si la lege“.
Ioan Chelaru, singurul senator PSD de Neamt, are si el experient´┐Ż parlamentar´┐Ż. Numai c´┐Ż n-a rezolvat ´┐Żnc´┐Ż tot cu alegerile. Mai are de f´┐Żcut o introspectie: „E greu de spus care va fi primul punct pe agenda mea de lucru. ´┐Żn campanie nu am f´┐Żcut nici un fel de promisiuni. Mi-am luat ´┐Żns´┐Ż angajamentul ca ´┐Żmpreun´┐Ż cu colegii Ioan Munteanu si Victor Surdu s´┐Ż facem ca zona noastr´┐Ż s´┐Ż nu mai fie s´┐Żrac´┐Ż. Vreau s´┐Ż precizez c´┐Ż nu am cump´┐Żrat voturi si de aceea s´┐Żnt foarte m´┐Żndru de rezultatul obtinut, chiar dac´┐Ż este sub astept´┐Żrile mele, ceea ce va trebui s´┐Ż analizez putin“.

PNL: cu picioarele pe p´┐Żm´┐Żnt si cu ochii la valiz´┐Ż

Emil Bostan, deputatul PNL de Valea Muntelui, nu stie ce va face dup´┐Ż ce depune jur´┐Żm´┐Żntul. Dar are o idee despre cine ´┐Żl va ajuta s´┐Ż se dumireasc´┐Ż. „Dup´┐Ż ce depun jur´┐Żm´┐Żntul, ne vom ´┐Żnt´┐Żlni cu toti primarii din colegiul 8 si vom stabili o list´┐Ż de priorit´┐Żti cu necesit´┐Żtile fiec´┐Żrei comunit´┐Żti ´┐Żn parte. S´┐Żnt probleme care tin mai mult de prim´┐Żrii, dar trebuie sprijinite, prin lobby si ce mai putem face noi ca parlamentari. S´┐Ż ne apuc´┐Żm de treab´┐Ż si s´┐Ż ne ´┐Żnt´┐Żlnim cu cei 11 pentru Neamt, s´┐Ż ne d´┐Żm m´┐Żna, s´┐Ż ´┐Żncerc´┐Żm s´┐Ż facem ceva pentru judet, c´┐Ż este mai putin favorizat de Bucuresti. Este ca o pat´┐Ż neagr´┐Ż. Ne asteapt´┐Ż o munc´┐Ż grea, dar cu entuziasmul nostru - c´┐Ż nu s´┐Żntem chiar ´┐Żn v´┐Żrst´┐Ż, vom pune la punct lucrurile asa ´┐Żnc´┐Żt s´┐Ż fie mai bine pentru judet si pentru locuitorii lui“.
Ovidius M´┐Żrcutianu, senatorul PNL de Neamt, are preocup´┐Żri c´┐Żt se poate de lumesti pentru momentul ce va urma jur´┐Żm´┐Żntului de credint´┐Ż. Dup´┐Ż o pauz´┐Ż de c´┐Żteva clipe, acesta a spus r´┐Żspicat care e prioritatea sa nr. 1: „S´┐Ż v´┐Żd unde o s´┐Ż locuiesc. Deci organizarea ´┐Żn Bucuresti. Prima mea grij´┐Ż va fi s´┐Ż v´┐Żd unde stau si ce haine s´┐Ż duc. Apoi, functie de discutiile cu ceilalti parlamentari, vom ataca prima problem´┐Ż a judetului Neamt. Dar nu pot s-o zic acum, pentru c´┐Ż n-o am. Ideea e s´┐Ż ne ´┐Żnt´┐Żlnim toti cei 11 parlamentari de Neamt, s´┐Ż punem la punct agenda de lucru si s´┐Ż o urm´┐Żrim cu asiduitate timp de patru ani si s´┐Ż le putem spune oamenilor ce am f´┐Żcut dup´┐Ż ce ne-au ales“.

Articol afisat de 2693 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
AdaugŃ comentariul tŃu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad´┐Żugat de mickey999 la data 04.12.2008 06:21
Vorbe de claca...
Intrebarea adresata noilor alesi e de bun simt insa raspunsul , pe care ar trebui sa-l stiti cu totii e foarte dur si in acelasi timp foarte adevarat ! Ei bine , au sa faca p..la mare toti in 4 ani cit au sa frece mangalu' pe la BUcuresti.
Scuze M(u)iutza, asta au sa faca "domnii" parlamentari , tu nu esti purtatoare de colotzel da' sint sigur ca tare ai sa te mai zbatzi sa nu-ti ramina gainusha uscata precum o "perja" stafidita!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective