Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Decembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Vorbe de la noii parlamentari

• întrebati pe nepusã masã care va fi primul lucru pe care-l vor face dupã ce depun jurãmîntul de parlamentar, noii alesi ai nemtenilor au dat rãspunsuri personalizate • Mihaela Stoica vrea sã nu voteze la douã mîini • Stelian Ghitã vrea clarificarea banilor din sãnãtate • Marius Rogin asteaptã sã vadã cine face guvernul • Marius Neculae vrea centre educationale • Toader Mocanu vrea sã-si facã douã birouri parlamentare • Ioan Munteanu stie ce are de fãcut din primul mandat • Culitã Tãrâtã vrea sã aducã pensiile agricultorilor la nivelul celor din sistemul de stat • Victor Surdu vrea reînfiintarea tîrgurilor de animale • Ioan Chelaru îsi face introspectie ca sã afle de ce a scos scor sub asteptãri • Emil Bostan se apucã de lucru dupã ce-i spun primarii munteni ce sã facã • Ovidius Mãrcutianu are douã griji: unde va locui si ce haine sã ia cu el •

Abia alesi si validati, cei 11 parlamentari de Neamt sînt deja cu gîndul la Bucuresti, acolo unde vor petrece marea parte a urmãtorilor patru ani. Fãrã sã stie exact cînd vor fi chemati sã depunã jurãmîntul de credintã fatã de neam si tarã, alesii nemtenilor au început sã se gîndeascã la ce vor face cînd vor ajunge în preajma si, mai rãu, în incinta Casei Poporului. Aproape toti au fost însã luati pe nepregãtite de întrebarea „ce vor face prima datã dupã depunerea jurãmîntului“. Campania electoralã pare a fi uitatã, alegerile s-au încheiat cu succes pentru ei, asa cã mai toti si-au permis sã punã înainte interesele proprii. Cel putin acum, pînã sã ajungã apãsati de interesele celor care i-au votat.

PD-L: Of, of...

Mihaela Stoica, deputat PD-L, a chicotit cînd a auzit întrebarea. „Of, of, of... N-am un rãspuns acum. Sã fac ce am zis cã fac. Adicã sã se aprobe bugetul si sã conving Ministerul Transporturilor sã treacã de la studiu de prefezabilitate la studiu de fezabilitate cu autostrada, sã facem drumul de la Bacãu la Piatra pe patru benzi, sã depunem proiectul cu centrul pentru persoane vîrstnice. Asta pe partea de primãrie. Pe Camera Deputatilor, dacã mã duc la Bucuresti, vreau sã respect regulamentul Camerei si sã nu votez la douã mîini“, a adãugat ea dupã ce s-a mai gîndit putin. Colegul sãu, Stelian Ghitã, încã n-a uitat ce a promis în campanie: „Voi face ce am discutat în campanie. Strict pe sãnãtate. ÃŽn primul rînd vreau clarificarea sistemului de finantare a sãnãtãtii. Banii strînsi la bugetul asigurãrilor de sãnãtate sã nu mai meargã în altã parte, ci strict pe sãnãtate. Iar programele nationale sã fie finantate de la bugetul de stat, nu din asigurãrile de sãnãtate. Pentru cã asta e problema: sistemul este subfinantat si de aia am ajuns unde sîntem“. Nici Marius Neculae, tot deputat PD-L iesit pe Roman, nu s-a îndepãrtat prea mult de campanie: „Am mai multe proiecte. Vreau întîi sã vedem ce guvern votãm si abia dupã aceea putem vorbi. Am si proiecte personale, dar nu stiu dacã le voi putea promova imediat. ÃŽntîi sînt proiectele din programul de guvernare al PD-L. Pentru mine prioritatea este învãtãmîntul. Vreau centre educationale, similare cu cel fãcut în plan local. De asemenea, sînt pentru majorarea salariilor cadrelor didactice. Existã o lege, a fost votatã, trebuie aplicatã“. Marius Rogin, deputat PD-L pe Tîrgu Neamt, are deja experienta unui mandat, asa cã nu s-a hazardat sã avanseze vreo promisiune desartã. „Prioritatea mea? Este Tîrgu Neamtul. Nu pot detalia acum, e în functie de cine iese la guvernare. Abia dupã vãd ce fac, ce strategie aplic - regionalã, zonalã... ce sã fac pînã atunci, sã zic cã repar cizmele pensionarilor? ÃŽn orice caz voi conlucra cu toti parlamentarii de Neamt, ca sã facem cumva si sã aducem fonduri în judet“, a declarat el.
Toader Mocanu, singurul senator PD-L de Neamt, are preocupãri mai lumesti dupã ce zice „Jur“. Surprins de întrebare pe lîngã masinã, Toader Mocanu a cerut o clipã de rãgaz, dupã care a oferit hotãrît rãspunsul: „Primul punct pe agenda de lucru e constituirea comisiilor Senatului, pe optiuni, pe profesii, pe mai stiu eu ce. Iar din punct de vedere al activitãtii în Senat, categoric este formarea birourilor. Intentia mea e sã-mi fac la Piatra si la Roznov birouri parlamentare, cu program, deschise, ca sã nu pierd legãtura cu electoratul nici un moment. Nu voi precupeti nici un efort pentru a tine legãtura cu electoratul“.

PSD: nu existã nr. 1, toate sînt prioritãti...

Ioan Munteanu, deputat pe zona Romanului, are si el experienta unui mandat. Tocmai de aceea, zice el, nu s-a obosit în campanie sã promitã marea cu sarea, pentru cã stie ce are de fãcut ca parlamentar. „Nu am o prioritate nr. 1. Eu n-am promis în campanie nici aeroport la Piatra Neamt, nici autostrãzi, avioane sau mai stiu eu ce. Prioritãtile mele sînt atributiile unui parlamentar. Tot ce scrie la regulament ca atributii sînt prioritãti pentru mine. Asta am fãcut si în mandatul trecut si s-a vãzut cã activitatea mea a fost apreciatã, deci mi-am fãcut bine datoria“, a declarat social-democratul. Culitã Tãrâtã, deputat pe zona Roznovului, n-a uitat ce l-au rugat oamenii: „Primul punct va fi initierea proiectului de lege privind ridicarea pensiilor celor care au lucrat în cooperativele agricole si zootehnie la nivelul pensiilor de stat. Cum ajung acolo, încep sã fac ce am promis oamenilor în campanie. Nu las sã treacã nici o zi. Vreau ca într-un timp foarte scurt sã vin în fata alegãtorilor si sã le prezint rezultatele muncii pe care o depun pentru ei“. Victor Surdu, si el deputat PSD pe centrul judetului, are tot prioritãti rurale: „Reînfiintarea tîrgurilor de animale. Modernizate, pe proiecte, asa cum scrie la carte. Pentru cã este o activitate economicã derulatã sãptãmînal si care le-a creat mari prejudicii oamenilor. Sînt traditionale, de cînd hãul si pîrãul, dar au fost închise pentru a facilita afacerile unora sau altora. Pentru tãrani, ele trebuie redeschise imediat. Dar modernizate, pe proiecte europene, asa cum scrie si la lege“.
Ioan Chelaru, singurul senator PSD de Neamt, are si el experientã parlamentarã. Numai cã n-a rezolvat încã tot cu alegerile. Mai are de fãcut o introspectie: „E greu de spus care va fi primul punct pe agenda mea de lucru. ÃŽn campanie nu am fãcut nici un fel de promisiuni. Mi-am luat însã angajamentul ca împreunã cu colegii Ioan Munteanu si Victor Surdu sã facem ca zona noastrã sã nu mai fie sãracã. Vreau sã precizez cã nu am cumpãrat voturi si de aceea sînt foarte mîndru de rezultatul obtinut, chiar dacã este sub asteptãrile mele, ceea ce va trebui sã analizez putin“.

PNL: cu picioarele pe pãmînt si cu ochii la valizã

Emil Bostan, deputatul PNL de Valea Muntelui, nu stie ce va face dupã ce depune jurãmîntul. Dar are o idee despre cine îl va ajuta sã se dumireascã. „Dupã ce depun jurãmîntul, ne vom întîlni cu toti primarii din colegiul 8 si vom stabili o listã de prioritãti cu necesitãtile fiecãrei comunitãti în parte. Sînt probleme care tin mai mult de primãrii, dar trebuie sprijinite, prin lobby si ce mai putem face noi ca parlamentari. Sã ne apucãm de treabã si sã ne întîlnim cu cei 11 pentru Neamt, sã ne dãm mîna, sã încercãm sã facem ceva pentru judet, cã este mai putin favorizat de Bucuresti. Este ca o patã neagrã. Ne asteaptã o muncã grea, dar cu entuziasmul nostru - cã nu sîntem chiar în vîrstã, vom pune la punct lucrurile asa încît sã fie mai bine pentru judet si pentru locuitorii lui“.
Ovidius Mãrcutianu, senatorul PNL de Neamt, are preocupãri cît se poate de lumesti pentru momentul ce va urma jurãmîntului de credintã. Dupã o pauzã de cîteva clipe, acesta a spus rãspicat care e prioritatea sa nr. 1: „Sã vãd unde o sã locuiesc. Deci organizarea în Bucuresti. Prima mea grijã va fi sã vãd unde stau si ce haine sã duc. Apoi, functie de discutiile cu ceilalti parlamentari, vom ataca prima problemã a judetului Neamt. Dar nu pot s-o zic acum, pentru cã n-o am. Ideea e sã ne întîlnim toti cei 11 parlamentari de Neamt, sã punem la punct agenda de lucru si sã o urmãrim cu asiduitate timp de patru ani si sã le putem spune oamenilor ce am fãcut dupã ce ne-au ales“.

Articol afisat de 2678 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de mickey999 la data 04.12.2008 06:21
Vorbe de claca...
Intrebarea adresata noilor alesi e de bun simt insa raspunsul , pe care ar trebui sa-l stiti cu totii e foarte dur si in acelasi timp foarte adevarat ! Ei bine , au sa faca p..la mare toti in 4 ani cit au sa frece mangalu' pe la BUcuresti.
Scuze M(u)iutza, asta au sa faca "domnii" parlamentari , tu nu esti purtatoare de colotzel da' sint sigur ca tare ai sa te mai zbatzi sa nu-ti ramina gainusha uscata precum o "perja" stafidita!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective