Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 6 Decembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Triplarea taxei auto, omor la Registrul Auto

• peste 200 de persoane au luat cu asalt sediul RAR Neamt, încercînd sã obtinã programãri anterioare datei de 13 decembrie • reprezentantii institutiei spun cã nu au primit nici o reglementare în ceea ce priveste triplarea taxei auto la masinile second-hand • conducerea de la centru a luat mãsuri ca programãrile fãcute deja sã nu se mai poatã schimba •

Informatia conform cãreia Guvernul a triplat taxa auto pentru masinile second-hand, i-a pus pe jar pe proprietarii de astfel de autovehicule. Ieri, sediul Registrului Auto Român, filiala Neamt, a fost asaltat de peste 200 de persoane care au cerut sã fie programate înainte de data de 13 decembrie, adicã anterior datei cînd, asa cum spun zvonacii, noua taxã ar urma sã fie aplicatã. Directorul RAR Neamt, inginerul Sorin Gherghel, a declarat cã nu a primit nici o informatie cu privire la modificarea taxei de înmatriculare. „Nimeni nu stie deocamdatã nimic decît ce s-a aflat din presã. Astãzi (n.r., ieri) peste 200 de persoane s-au prezentat la RAR solicitînd o programare anterioarã datei de 13 decembrie. Acest lucru nu mai este posibil, iar Bucurestiul a luat mãsuri ca la nici o reprezentantã RAR din tarã sã nu se poatã face modificãri privind programãrile. Acestea merg în ritmul lor, asa cum au fost fãcute. Deocamdatã am ajuns cu programãrile pentru începutul lunii februarie, însã nu stim cum vor suna noile reglementãri“, a declarat directorul Gherghel. Trebuie spus cã în joc este buzunarul tuturor celor care si-au adus masini din strãinãtate si vor sã le înmatriculeze în tarã. Isteria a fost provocatã si de faptul cã guvernantii nu au fost în stare sã spunã clar cum va functiona noua taxã. Logic ar fi ca toti cei care îsi aduc masini pînã pe data de 15 decembrie, sã achite taxele vechi. Tocmai aceastã incertitudine i-a scos din minti pe multi proprietari de masini second. Cum nu s-a explicat nimic clar, nu este exclus ca si cei care au programãri la RAR dupã data de 15 decembrie sã achite dupã noua formulã de calcul a taxei auto. Acest lucru va fi stiut clar dupã ce ordonanta Guvernului va fi publicatã în Monitorul Oficial.
Reamintim cã Guvernul a decis, joi, triplarea taxei de auto pentru masinile second-hand, iar decizia privind suspendarea aplicãrii taxei auto pentru masinile noi se va aplica începînd cu 15 decembrie. Cel putin asa au declarat presei sursele din Guvern.
Tãriceanu a declarat miercuri cã Executivul ia în calcul si majorarea primei de casare pentru masinile vechi, sustinînd cã aceasta ar putea ajunge la 1.000 de euro. Taxa de primã înmatriculare, introdusã în Codul Fiscal de la începutul anului trecut, a devenit, din martie 2007, obiectul unei proceduri de încãlcare a Tratatului de aderare la Uniunea Europeanã. Ulterior, autoritãtile române au avut mai multe runde de negocieri cu Comisia Europeanã pentru ca aceasta sã accepte forma de calcul a taxei. Ultima revizuire a taxei de primã înmatriculare a fost fãcutã dupã ce Camera Deputatilor a adoptat, la mijlocul lunii februarie, o motiune simplã a PDL prin care se cerea anularea taxei. Guvernul a luat în calcul prevederile motiunii si a adoptat în primãvara acestui an actuala formã a taxei, printr-o Ordonantã de Urgentã care se aplicã începînd cu 1 iulie 2008.
În urmã cu douã sãptãmîni, Guvernul a decis suspendarea, în perioada 1 decembrie 2008 - 31 decembrie 2009, a aplicãrii taxei auto pentru masinile noi Euro 4 care nu depãsesc capacitatea cilindricã de 2.000 cm cubi. Decizia urma sã fie pusã în practicã din 1 decembrie, dar Guvernul a decis aplicarea din 15 decembrie.

Articol afisat de 1229 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective