Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2009
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Opinii 14 Februarie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Criza de cadre din PSD

Dupã audierea din Comisiile parlamentare reunite pentru Administratie si Apãrare, Dan Nica a fost votat de Parlament ca ministru al Administratiei si Internelor. Decizia PSD ca Dan Nica sã cumuleze functia de vicepremier cu cea de ministru a obligat pe Emil Boc sã cearã aprobarea Parlamentului pentru modificarea structurii Guvernului. Desigur, datã fiind majoritatea zdrobitoare detinutã în Parlament de coalitia PDL-PSD, votul n-a constituit o problemã. Asta nu înseamnã însã cã nu s-a vãzut imediat o realitate: Numirea unui vicepremier si ca ministru a produs o nouã tevaturã la nivelul guvernãrii. Si cum responsabil de aceastã tevaturã e PSD, la imaginea partidului de partener aiurit al PDL s-a mai adãugat o tusã groasã. Nu e doar singura pagubã suferitã de PSD prin desemnarea lui Dan Nica. Mai sînt douã:
1) Ministerul Administratiei si Internelor revine PSD. Dacã partidul ar fi desemnat pe altcineva decît Dan Nica, PSD ar fi rãmas cu doi oameni în guvern. Acum din doi, el a rãmas cu unul. Si chiar dacã vicepremier în guvernul Boc era o functie decorativã, dat fiind cã vicepremierul participa la sedintele guvernului era important ca PSD sã nu piardã un participant.
2) Partidul Social Democrat si-a fãcut o falã din ceea ce s-a numit rezerva de cadre. S-a ajuns chiar ca si dusmanii PSD sã accepte cã partidul dispune de o armatã de personalitãti asteptînd sã fie numite în posturi.
Desemnarea lui Liviu Dragnea a ridicat primul semn de întrebare în privinta cadrelor de care ar dispune PSD. Liviu Dragnea fusese nu demult ales, prin vot direct, presedinte al Consiliului judetean Teleorman. Dacã n-ar fi demisionat de la minister, Liviu Dragnea ar fi fost obligat sã renunte la sefia Consiliului judetean. Asta ar fi însemnat organizarea de noi alegeri în judetul Teleorman. Pe lîngã risipa de bani, inevitabilã prin organizarea unui scrutin la nici un an de cel anterior, se contura riscul ca Liviu Dragnea si, prin el, PSD, sã piardã sefia judetului Teleorman. Evident, multi s-au întrebat:
N-avea PSD si alti oameni ce puteau fi numiti ministri fãrã a isca riscuri si tulburãri? Dupã Liviu Dragnea PSD l-a desemnat pe Dan Nica la Interne. Din lac în put! Nu sînt prea clare motivele acestor numiri de cãtre PSD. Unii sustin ipoteza unor confruntãri dintre diferitele grupãri din partid. Un lucru e însã cert: Imaginii de formatiune izvorîtoare de bramburealã i se adaugã cea - mult mai gravã - de formatiune în crizã acutã de cadre.

Articol afisat de 1594 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ion CRISTOIU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective