Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2009
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Martie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Probe ADN în cazul jafului de la bancomatul BRD

• desi s-a spus cã infractorii nu au lãsat urme la fata locului, politistii asteaptã rezultatul unor probe ADN prelevate de pe un chistoc de tigarã si o cutie de energizant • oamenii legii au deja un cerc de suspecti, cîtiva dintre ei fiind deja arestati în alte cazuri din tarã •

Ancheta în cazul furtului din bancomatul BRD, faptã înregistratã în noaptea de 19/20 ianuarie, are toate sansele sã ducã la identificarea autorilor. Desi s-a spus cã hotii au lucrat ca la carte si nu au lãsat nici o probã la fata locului, lucrurile nu au stat chiar asa.
Fãptasii, doi, trei sau cîti or fi fost, au consumat prãjituri din cofetãrie, au fumat si au bãut energizante. Politistii au reusit sã recupereze un chistoc si o cutie de energizant de pe care s-a reusit prelevarea de probe ADN. ÃŽn acest moment se asteaptã rezultatul testelor, dupã care confruntarea lor cu probele prelevate de la principalii suspecti. „Sînt sanse mari sã-i identificãm pe cei care au spart bancomatul respectiv. Odatã ce vom intra în posesia rezultatelor probelor ADN prelevate de pe chistocul de tigarã si cutia de energizant, vom face urmãtorul pas“, ne-a declarat un ofiter care a dorit sã-si pãstreze anonimatul. Politistii nemteni doresc sã confrunte rezultatul probelor ADN cu cele ale unor infractori din Suceava, care au fost arestati de curînd în urma unei fapte similare celei de la Piatra Neamt.
În paralel, politistii analizeazã în continuare înregistrãrile video obtinute de la diverse firme care au sediu în zona Hotelului Central.
Reamintim cã în noaptea de 19/20 ianuarie, indivizi necunoscuti au intrat, prin efractie, în cofetãria Hotelului Central, iar de aici în camera în care se afla un bancomat al BRD. Cu ajutorul unui flex au tãiat bancomatul, iar din interior au furat aproximativ 50.000 de lei. Înainte de a da lovitura, infractorii au distrus cele douã camere de supraveghere din incinta cofetãriei, dupã care au lucrat în liniste fãrã ca cineva sã sesizeze ce se întîmplã. Fapta a fost comisã în jurul orei 3. Încã de la început, politistii au mers pe varianta cã infractorii nu sînt localnici. Cel mai probabil, spãrgãtorii au studiat zona cîteva zile bune pînã cînd au hotãrît sã actioneze, cunoscînd se pare faptul cã, de regulã, bãncile aprovizioneazã bancomatele aproape dupã fiecare weekend. Infractorii au luat însã o mare teapã, pentru cã bancomatul pe care l-au spart nu fusese alimentat. Astfel, în loc sã plece cu o pradã de cel putin 200.000 de lei, ei s-au ales doar cu un sfert din aceastã sumã.

Articol afisat de 1765 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective