Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2009
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Martie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Sînge pe soselele Neamtului

Sînge pe soselele Neamtului

• 4 persoane care mergeau cu Dacia la o rudã internatã la Gîdinti au intrat într-un microbuz • o bãtrînã a murit pe loc • o ambulantã care transporta un pacient la Iasi a intrat în plin într-o cãrutã • autosanitara a fost distrusã în proportie de 70% • în Bicaz, un tãrcãuan a scãpat autoturismul de sub control si a intrat în coliziune cu un capãt de pod •

Grav accident, din nou, pe drumul care leagã Romanul de Piatra Neamt, joi dimineatã, 19 martie. O persoanã a murit iar altele 3 au avut nevoie urgentã de îngrijiri medicale, în urma impactului deosebit de violent între o Dacie model mai vechi si o dubitã Mercedes. Din cîte se pare, vina a apartinut soferului masinii „mici“ care, din cauza vitezei, a intrat pe contrasens. ÃŽn impact au fost implicate Dacia înmatriculatã NT 01 FPU si busul de marfã Mercedes Sprinter, înmatriculat NT 06 SEW. „ÃŽn autoturism erau 3 persoane care se îndreptau spre Gîdinti, la Spitalul de Boli Psihice, la o rudã bolnavã. ÃŽn urma impactului cu un alt autoturism, care venea din sens opus, femeia care ocupa locul din spatele soferului a decedat. La locul tragediei a sosit un echipaj de descarcerare, care a scos-o pe Ana Bucur Baciu, de 65 de ani, din pãcate fãrã suflare. Soferul si fiica femeii decedate au scãpat cu viatã. La locul solicitãrii au ajuns douã echipaje ale Statiei de Ambulantã Roman, care au transportat victimele la Spitalul Roman“, a declarat Teodora Obreja, asistent medical coordonator al Statiei de Ambulantã Roman. ÃŽn spatele autoturismului Dacia implicat în accident se afla un cãrutas, care a suferit instantaneu o crizã de epilepsie, vãzînd ce s-a întîmplat. Trupul neînsufletit al Anei Bucur Baciu a fost transportat la Morga Spitalului Roman, în vederea efectuãrii necropsiei. Florinel Cretu, de 36 de ani, din Alexandru cel Bun, soferul Daciei, a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral acut deschis, traumatism de umãr stîng si plagã contuzã parietalã dreaptã. Ana Tãnasã, de 36 de ani, din Stefan cel Mare, fiica femeii decedate, a fost diagnosticatã cu traumatism cranio-cerebral acut deschis, escoriatii de pavilion la urechea dreaptã, traumatism toracic si traumatism de bazin. Dragos Teslariu, de 26 de ani, din Roman, soferul dubitei, a fost diagnosticat cu traumatism de coloanã cervicalã. Cele 3 victime ale cumplitului accident au rãmas internate la Spitalul Roman, pentru investigatii medicale. ÃŽn cauzã a fost întocmit dosar penal pentru ucidere si vãtãmare corporalã din culpã, urmînd ca la finalizarea anchetei sã fie propuse mãsurile legale. Soferilor le-au fost recoltate probe biologice, în cauzã urmînd sã fie efectuate si alte expertize, pentru descoperirea vitezelor cu care circulau masinile.

O ambulantã fãcutã zob

O masinã a Serviciului de Ambulantã Neamt s-a fãcut zob joi dupã amiazã dupã ce a lovit în plin o cãrutã care circula neregulamentar pe un drum national. Accidentul s-a petrecut în jurul orei 15, în apropiere de Tîrgu Neamt. O ambulantã din Piatra Neamt fusese solicitatã de cãtre un bolnav din Bãltãtesti care suferise un infarct. Joi bãrbatul respectiv se simtea foarte rãu si suspectînd cã ar putea fi vorba de un alt infarct a sunat la ambulantã. Masina a plecat cãtre bolnav iar dupã ce l-a preluat s-a îndreptat cãtre Tîrgu Neamt cu gîndul de a-l duce la spitalul din localitate pentru primul ajutor iar dacã starea sa o impunea, urma sã fie transferat la Iasi, unde victima mai fusese internatã. În apropiere de Tîrgu Neamt, Ambulanta mergea cu sirenele pornite iar la un moment dat, pe sosea a apãrut o cãrutã trasã de un cal. Se pare cã animalul s-a speriat de zgomotele produse de ambulantã si a sãrit în fata masinii. Soferul nu a mai putut face nimic, totul petrecîndu-se în timp foarte scurt si la o vitezã destul de mare. În urma impactului, calul a murit pe loc iar cãrutasul a fost rãnit destul de grav, el fiind transportat cu o altã ambulantã la Spitalul Tîrgu Neamt. Pacientul suspect de infarct si care urma sã ajungã la Iasi nu a pãtit nimic, el trãgînd doar o sperieturã sorã cu moartea. În schimb, ambulanta a fost grav avariatã, la o primã estimare ea fiind distrusã în proportie de 70%. Ambulanta avea asigurare CASCO iar societatea de asigurãri va despãgubi Serviciul de Ambulantã pentru distrugerile produse. Politistii au fãcut verificãri în acest caz si au stabilit cã vinovat de producerea accidentului se face cãrutasul care a si fost amendat deoarece a circulat cu atelajul pe un drum national.
Un alt accident rutier spectaculos a avut loc ieri dimineatã pe podul de la intrarea în orasul Bicaz. Stefan P., de 47 de ani, din Tarcãu, conducea un autoturism Ford Mondeo cînd, din cauza neadaptãrii vitezei la conditiile unui carosabil acoperit cu polei, a pierdut controlul volanului. Autoturismul a iesit de pe carosabil si s-a izbit violent de un capãt de pod. Ca prin minune, soferul a scãpat numai cu leziuni usoare. El a fost sanctionat de politisti cu 6 puncte si 360 de lei.

Articol afisat de 2649 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Monica NEAMTU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de gyovy la data 20.03.2009 16:13
Auzi aici ce zice Monica asta...de-si zice Neamtu
Asta ma! Reportera.Sau cum si-or zice ei...astia...ziaristii.Ne zice fatuca asta,la sfarsitul aricolului semnat de "elle"(inseamna ea in franceza),ca un alt accident,al treilea,a fost spectaculos.Tu Monico tu! Fata mamei!Ce a fost tu frumusete mica,asa de spectaculos,ca a murit un om si au mai fost raniti vreo patru? Zi-ne tu noua acuma!Cum ar fi sa te sune cineva,si sa-ti spuna:"Alo!Monica!Sa stii ca a avut loc un accident spectaculos draga.Bunica ta a murit!Uite draga,ca au venit si astia de Xtreme TV.Au zis si ei ca n-au mai vazut ceva asa spectaculos.
Ad�ugat de admin la data 25.03.2009 17:37
Îndraznesc sa raspund eu...
Acel accident a fost spectaculos prin faptul ca, in ciuda violentei impactului, soferul, singurul implicat, a scapat cu rani usoare.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective