Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2009
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Mai 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

La Tribunal de la niste chiloti

• un pietrean s-a trezit acasã cu o somatie, prin care era înstiintat cã are de platã 1 milion de lei pentru douã perechi de chiloti pe care le-ar fi comandat unei firme • Ioan Bãnescu recunoaste cã a primit de la societatea Provea o pereche de boxeri, însã spune cã nu a fãcut nici o comandã • situatia s-a rezolvat în momentul în care „Monitorul“ a luat legãtura cu reprezentantii firmei furnizoare •

Modul agresiv de a face comert al unor firme din România l-a adus în pragul disperãrii pe un pietrean care, de la o simplã convorbire telefonicã, a ajuns sã fie bombardat acasã cu scrisori, prin care era somat sã achite suma de 99,70 de lei pentru produsele cumpãrate. Numai cã, spune Ion Bãnescu, el nu a comandat nici un produs, iar de primit a primit doar o pereche de chiloti de la respectiva firmã bucuresteanã. Ce-i drept, chilotii sînt de firmã si au fost oferiti la un pret promotional de doar 5 euro plus taxe postale. Dar ce te faci cã în respectiva somatie apare cã omul a comandat douã perechi de chiloti, aceasta fiind la pret de 54,80 de lei. „Anul trecut, în varã, m-a sunat o persoanã necunoscutã care a început sã mã laude, spunîndu-mi cã sînt un cetãtean bun, fidel, onest. Dupã cîteva sãptãmîni mã trezesc cu un pachetel pe cutia postalã. Era pe cutie, pentru cã nu încãpea în interior. M-am uitat la el, l-am studiat si, cu toate cã nu scria nimic pe el, l-am luat gîndindu-mã cã îmi este destinat. ÃŽn pachetel era o pereche de chiloti. Nu mi-am dat seama ce e cu ei si cine i-a trimis. Peste 2-3 sãptãmîni primesc un plic de la o firmã din Bucuresti în care eram anuntat cã mi-au onorat comanda. Da de unde Doamne fereste asa ceva, cã eu nu am dat nici o comandã. Aveau un numãr de telefon asa cã i-am sunat si le-am explicat cã este o gresealã. M-au ascultat si nu au zis nimic, însã plicuri mi-au trimis în continuare, prin care mã somau sã le dau banii altfel mã vor da în judecatã. Am primit vreo cinci astfel de somatii. Ba, mai mult, la un moment dat spuneau cã as fi primit douã pachete de la ei, însã nu e adevãrat. Eu nu le-am dat adresã, telefon, absolut nimic. Cum m-au gãsit nu stiu. Oricum nu le plãtesc, însã vreau ca oamenii sã afle si sã nu pãteascã ca mine. Cred cã este un abuz din partea lor si mã gîndesc dacã nu ar fi bine sã fac o sesizarea si la Politie“, a declarat Ion Bãnescu.

„Putea sã ne sune dînsul si nu era nici o problemã“

ÃŽn sprijinul afirmatiilor sale, bãrbatul a prezentat una dintre somatiile primite de la firma Provea. „Dacã nu primim receptia acestei corespondente confirmarea cã ati achitat suma care o datorati societãtii noastre, vom deschide procedura de contencios administrativ pentru a acoperi aceastã creantã“, se aratã în scrisoarea primitã de Bãnescu. ÃŽn acelasi document se mai precizeazã cã pietreanul are de plãtit douã produse, de 12,90, respectiv 54,80 lei, dar si dobînzi în valoare de 32 de lei.
Contactati telefonic de reporterii cotidianului „Monitorul“, reprezentantii firmei Provea au rezolvat situatia lui Ion Bãnescu în mai putin de 2 minute. Dupã ce l-a identificat pe pietrean în „baza de date“ a societãtii, printr-un simpli click operatoarea a anulat cele douã colete destinate pietreanului, dar si presupusa datorie a acestuia. „Gata, domnul Bãnescu a fost scos din baza de date si nu mai are nici o datorie la noi. Putea sã ne sune dînsul si nu era nici o problemã. Nu va trebui sã achite nici un leu. A fost, probabil o neîntelegere la mijloc. Anul trecut în varã, firma noastrã a avut o campanie si, probabil, domnul Bãnescu a fost contactat de un reprezentant al firmei. Toate persoanele contactate au avut posibilitatea sã cumpere un slip sau boxeri la pretul de 5 lei, plus taxele postale. I s-a trimis coletul, iar în el era o altã ofertã. Cum nu mai existau produse la 5 euro, i s-a oferit un produs de 54 de lei. I-a fost trimis si cel de-al doilea colet. Dacã domnul Bãnescu spune cã nu l-a primit, ne vom ocupa noi de recuperarea lor“, ne-a declarat operatoarea firmei Provea. O ciudãtenie în toatã aceastã poveste o reprezintã faptul cã toate pachetelele, care contin chiloti si sînt trimise de firma din Bucuresti, au regim de scrisoare simplã. Asta înseamnã cã postasii nu fac altceva decît sã lase pachetul ca pe orice scrisoare fie în cutia postalã sau undeva pe lîngã. ÃŽn acest fel nu existã nici o garantie cã produsele respective ajung la adevãratul destinatar.

Articol afisat de 2270 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de Ciubotaru Ile la data 20.05.2009 17:53
Zic bine?
Daca n-ar fi fost articolul asta, omul ala trebuia sa le plateasca asa prost cum ii cereau.

tare nu cred ca-i singurul om caruia i s-au bagat pe gat (in cazul asta...) niste chiloti. :P
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective