Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2009
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 Mai 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Taxiul groazei

Taxiul groazei

• o întreagã familie a fost implicatã într-un accident provocat de un taximetrist fãrã experientã • una dintre victime are amnezie retrogradã, un alt copil, rãnit si el, rãmînînd fãrã piele pe cap • victimele sustin cã viteza a cauzat totul •

Un taximetrist din Roman, cu experientã de doar o zi a fost cît pe ce sã provoace cel mai grav accident rutier petrecut anul acesta în judetul Neamt. Acesta a gonit nebuneste în noapte, cu masina plinã de pasageri, rãsturnîndu-se într-o curbã din Doljesti. Douã echipaje ale Ambulantei Roman s-au deplasat la locul accidentului, de unde au preluat rãnitii, printre care si un copil în vîrstã de 5 ani, cãruia i-a fost desprinsã de pe os pielea capului. „Victimele accidentului rutier colectiv au ajuns pe rînd la spital, în jurul orei 2 noaptea, la interval de cîte 10-15 minute. ÃŽn taxi erau 7 persoane si, la un moment dat, s-au rãsturnat. Eu am vãzut mama si unul dintre cei doi copii ai sãi, un bãietel în vîrstã de 5 ani. Mama era în stare de soc, si-a pierdut cunostinta în urma impactului, prezentînd multiple plãgi la fatã si la scalp, care au fost suturate. Bãietelul în vîrstã de 5 ani prezenta o plagã mare la nivelul scalpului si una mai micã, auricularã, care au necesitat suturarea plãgilor. Cealaltã fetitã, în vîrstã de 16 ani, a fost internatã în Sectia chirurgie infantilã, cu un traumatism cranian, traumatism de coloanã cervicalã si traumatism toracic“, a declarat doctor Mihaela Scarlat.
Maria Stavarache a povestit tragedia prin care a trecut împreunã cu cei 3 copii. „Am fost la pãrinti la Doljesti, împreunã cu un bãiat mai mare, bãietelul în vîrstã de 5 ani, Mondial si fiica, Maria, în vîrstã de 16 ani, fiind ziua mamei mele, Elena. ÃŽn jurul orei 12.30-1 noaptea, mama mi-a chemat un taxi din oras. Soferul a bãgat o grãmadã de oameni în masinã, într-un singur taxi. Mergea cu vitezã mare si asculta manele, i-am spus, chiar, la un moment dat, sã lase masina mai încet, cã am copiii cu mine si n-a durat mult si ne-am rãsturnat. N-am mai stiut ce-i cu mine, pînã la spital. A venit bãrbatul meu, tatãl lui Mondial. Am înteles cã s-a rupt un stîlp si masina s-a fãcut «pachet»“, a spus Maria Stavarache. Rudele familiei sînt revoltate de nepãsarea de care a dat dovadã atît soferul cît si patronul firmei de taximetrie. „Seful firmei de taximetrie a fost plecat la Buruienesti sã aducã masina, însã nu a venit la spital sã se intereseze de isprava soferului. Patronul firmei de taxi a spus cã ne cautã el, însã n-a dat nici un semn de viatã pînã vineri la amiazã. Sora mea si doi din cei trei copii care au fost în taxi sînt pe patul de spital si patronului îi pasã de masinã, în loc sã vadã de sãnãtatea rudelor mele“, a povestit Gheorghe Stavarache.
Din cîte au stabilit politistii, accidentul a avut loc în noaptea de 21/22 mai, în jurul orei 1.30, pe DJ 207 K, în Doljesti. „Politistii au stabilit cã, în timp ce Andrei C., de 22 de ani, din Roman, conducea un autoturism, nu a adaptat viteza într-o curbã la stînga. A pierdut controlul asupra directiei si a pãrãsit partea carosabilã, dupã care a intrat în coliziune cu un stîlp din lemn, pe care l-a rupt, apoi s-a rãsturnat în santul din dreapta drumului, distrugînd si gardul unui imobil. A rezultat rãnirea usoarã a unei fete de 16 ani, din Icusesti, pasagerã pe locul din dreapta spate, care a suferit un traumatism cranio-cerebral acut deschis, un traumatism de coloanã cervicalã si amnezie retrogradã. A mai fost rãnitã o femeie de 34 de ani, din Roman, pasagerã pe locul stînga spate, care a suferit un traumatism cranio-cerebral acut deschis si un traumatism toracic. Minorul în vîrstã de 5 ani, care se afla în bratele mamei sale, a suferit un traumatism cranio-cerebral acut deschis, o plagã la scalp si o plagã la urechea dreaptã“, a declarat inspector Cãtãlina Bãdeanu, ofiter de relatii publice în cadrul IPJ Neamt.

Articol afisat de 2297 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(T. CIOBOTARU, L. BUGA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective