Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2009
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 Iunie 2009
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Groapa si... transparenta primarului, la Trifesti

• o groapă, neîmprejmuită si nesemnalizată este subiect de dispută, de peste patru ani, între Gheorghe Toderică si primar • cetăteanul este nemultumit că nimeni nu a luat nici o măsură, desi acum doi ani s-a dat termen pentru a împrejmui zona • interpelat telefonic, primarul Duminică a dat dovadă de „transparentă totală“ •

Un loc de cîteva sute de metri pătrati, acoperit cu vegetatie de baltă a devenit de mai bine de patru ani obiect de dispută între Gheorghe Toderică, din Trifesti si primarul Vasile Octav Duminică. Gospodarul a făcut nenumărate plîngeri, atît la primăria locală, cît si la oficialitătile judetene de a se lua măsuri, acolo unde periodic localnicii certati cu ordinea depozitează resturi de materiale de constructie, deseuri precum si animale moarte. Groapa este situată la marginea drumului judetean, la 100 metri de Primăria Trifesti, la 50 metri de grădinită si la 20 metri de Centrul pentru persoane cu handicap si în opinia cetăteanului constituie un real pericol pentru sănătatea oamenilor. Gheorghe Toderică a depus la sediul cotidianului nostru un memoriu în care a arătat că după patru ani, toate sesizările sale nu au avut nici un efect din cauză că reprezentantii administratiei locale au tratat cu nepăsare gunoiul depus în acea zonă de către cetăteni. „Nimeni nu a fost sanctionat, nimeni nu a fost amendat. Am făcut zeci de demersuri către Prefectură, Garda de Mediu si am cerut primarului să rezolve această problemă. Nimeni n-a luat nici o măsură. Inspectorii de la Garda de Mediu au venit, au văzut si au trecut în raport că pe marginea gropii a fost depozitat doar o roabă de pămînt. Tot timpul eu am fost considerat cel mincinos si că as fi avut de plătit niste polite mai vechi primarului. Toată tevatura a început acum opt ani, cînd acesta mi-a cerut 8.000 de euro împrumut si am refuzat acest lucru. Apoi a mai fost un mic diferend în legătura cu plata unor transporturi de materiale de constructie, cărate cu ajutorul masinilor firmei pe care o administrez. Poate a crezut că fac transporturi gratis. Mă tem pentru sănătatea nepotilor mei si a membrilor familiei mele“, a declarat Gheorghe Toderică. Acesta a trimis sesizări atît oficialitătilor judetene, cît si cele centrale. A fost de trei ori în audientă la fostul prefect Toader Mocanu, care în 2007, după ce a văzut cîteva poze cu deseuri depozitate pe marginea gropii, i-a dat dreptate si a dispus alcătuirea unei comisii pentru cercetarea cazului. În procesul verbal încheiat în urma vizitei la Trifesti, primarul a primit un termen de 20 de zile pentru a împrejmui întregul loc în discutie.

„Nu stiu ce treabă aveti“

„Primarul a mai promis că va amenaja acolo o parcare, însă a nivelat cîteva lopeti de balastru pe margine si în rest nimic. Nici o împrejmuire, nici o plăcută de avertizare cu sanctiunile la care sînt pasibili cei care nu respectă dispozitiile Consiliului Local“, a spus Gheorghe Todirică.
Vineri, 29 mai, ne-am deplasat la Trifesti pentru a vedea care este adevărul. Cînd am ajuns lîngă deja celebra groapă, am crezut că în Trifesti trebuie să sosească iarna. Lîngă drumul judetean trona o movilă mare de material antiderapant, ce făcea notă discordantă cu o altă grămadă mai mică de moloz. Pe o laterală, deseuri vegetale si animale, într-o lungă dîră de 20-30 de metri. Aerul din zonă era „înnobilat“ de un miros fetid, de mortăciune. La un capăt al gropii, într-o baltă formată în timp, doi pescari autohtoni încercau să momească ceva chitici pentru a avea cu ce unge tigaia. La alti 15 metri de groapă un veceu, fără usă, al unei societăti comerciale, „zîmbea“ înspre eterna groapă. Cum la sediul administratiei primarul nu a fost de găsit, acesta a fost contactat telefonic pentru a explica care este viitorul acestei gropi si pentru a afla părerea acestuia despre acuzele care i se aduc de către Gheorghe Toderică. Vădit iritat si deranjat, primarul Vasile Octav Duminică ne-a comunicat că locul respectiv nu este o groapă de gunoi. „Nu-i vorba despre nici o groapă de gunoi. Nu stiu ce treabă aveti“, după care ne-a închis telefonul în nas. Tinem să-l informăm pe domnul primar că nu l-am întrebat ce a mîncat acasă, cu o zi înainte sau ce culoare are asternutul de pe patul din dormitor si nici cîte vaci, oi, păsări si cîti porci a mai vaccinat în timpul liber, pentru a nu pierde îndemînarea de la meseria de bază - tehnician veterinar. Noi nu am pomenit de nici o groapă de gunoi, ci doar de un loc care de mai bine de patru ani a fost obiectul mai multor comisii de anchetă si subiect de presă si televiziune. Am fi dorit să aflăm dacă s-au luat măsuri. Nu s-au luat din cîte se vede. La plecarea din Trifesti, am trecut pe lîngă grădinită. Micutii se jucau voiosi în curte, ignorînd mirosul fetit ce răzbătea din apropiere. Poate la subiect s-or gîndi inspectorii Gărzii de Mediu, reprezentantii Prefecturii si, în primul rînd, Consiliul Local Trifesti.

Articol afisat de 1728 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(C. CALIMAC)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Adăugat de gyovy la data 01.06.2009 12:06
De vina sunt localnicii!
Pe de o parte cei care arunca acolo si dau dovada de mare marlanie,iar pe de alta parte,cei care nu iau la palme un astfel de nesimtit de primar.De astfel de primari e plin judetul,dar lumea crede ca functiile lor sunt cumparate cu tot cu comuna si se sfieste sa-i scoata in suturi din birouri si din comuna.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective