Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2009
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 Iunie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Groapa si... transparenta primarului, la Trifesti

• o groapã, neîmprejmuitã si nesemnalizatã este subiect de disputã, de peste patru ani, între Gheorghe Todericã si primar • cetãteanul este nemultumit cã nimeni nu a luat nici o mãsurã, desi acum doi ani s-a dat termen pentru a împrejmui zona • interpelat telefonic, primarul Duminicã a dat dovadã de „transparentã totalã“ •

Un loc de cîteva sute de metri pãtrati, acoperit cu vegetatie de baltã a devenit de mai bine de patru ani obiect de disputã între Gheorghe Todericã, din Trifesti si primarul Vasile Octav Duminicã. Gospodarul a fãcut nenumãrate plîngeri, atît la primãria localã, cît si la oficialitãtile judetene de a se lua mãsuri, acolo unde periodic localnicii certati cu ordinea depoziteazã resturi de materiale de constructie, deseuri precum si animale moarte. Groapa este situatã la marginea drumului judetean, la 100 metri de Primãria Trifesti, la 50 metri de grãdinitã si la 20 metri de Centrul pentru persoane cu handicap si în opinia cetãteanului constituie un real pericol pentru sãnãtatea oamenilor. Gheorghe Todericã a depus la sediul cotidianului nostru un memoriu în care a arãtat cã dupã patru ani, toate sesizãrile sale nu au avut nici un efect din cauzã cã reprezentantii administratiei locale au tratat cu nepãsare gunoiul depus în acea zonã de cãtre cetãteni. „Nimeni nu a fost sanctionat, nimeni nu a fost amendat. Am fãcut zeci de demersuri cãtre Prefecturã, Garda de Mediu si am cerut primarului sã rezolve aceastã problemã. Nimeni n-a luat nici o mãsurã. Inspectorii de la Garda de Mediu au venit, au vãzut si au trecut în raport cã pe marginea gropii a fost depozitat doar o roabã de pãmînt. Tot timpul eu am fost considerat cel mincinos si cã as fi avut de plãtit niste polite mai vechi primarului. Toatã tevatura a început acum opt ani, cînd acesta mi-a cerut 8.000 de euro împrumut si am refuzat acest lucru. Apoi a mai fost un mic diferend în legãtura cu plata unor transporturi de materiale de constructie, cãrate cu ajutorul masinilor firmei pe care o administrez. Poate a crezut cã fac transporturi gratis. Mã tem pentru sãnãtatea nepotilor mei si a membrilor familiei mele“, a declarat Gheorghe Todericã. Acesta a trimis sesizãri atît oficialitãtilor judetene, cît si cele centrale. A fost de trei ori în audientã la fostul prefect Toader Mocanu, care în 2007, dupã ce a vãzut cîteva poze cu deseuri depozitate pe marginea gropii, i-a dat dreptate si a dispus alcãtuirea unei comisii pentru cercetarea cazului. ÃŽn procesul verbal încheiat în urma vizitei la Trifesti, primarul a primit un termen de 20 de zile pentru a împrejmui întregul loc în discutie.

„Nu stiu ce treabã aveti“

„Primarul a mai promis cã va amenaja acolo o parcare, însã a nivelat cîteva lopeti de balastru pe margine si în rest nimic. Nici o împrejmuire, nici o plãcutã de avertizare cu sanctiunile la care sînt pasibili cei care nu respectã dispozitiile Consiliului Local“, a spus Gheorghe Todiricã.
Vineri, 29 mai, ne-am deplasat la Trifesti pentru a vedea care este adevãrul. Cînd am ajuns lîngã deja celebra groapã, am crezut cã în Trifesti trebuie sã soseascã iarna. Lîngã drumul judetean trona o movilã mare de material antiderapant, ce fãcea notã discordantã cu o altã grãmadã mai micã de moloz. Pe o lateralã, deseuri vegetale si animale, într-o lungã dîrã de 20-30 de metri. Aerul din zonã era „înnobilat“ de un miros fetid, de mortãciune. La un capãt al gropii, într-o baltã formatã în timp, doi pescari autohtoni încercau sã momeascã ceva chitici pentru a avea cu ce unge tigaia. La alti 15 metri de groapã un veceu, fãrã usã, al unei societãti comerciale, „zîmbea“ înspre eterna groapã. Cum la sediul administratiei primarul nu a fost de gãsit, acesta a fost contactat telefonic pentru a explica care este viitorul acestei gropi si pentru a afla pãrerea acestuia despre acuzele care i se aduc de cãtre Gheorghe Todericã. Vãdit iritat si deranjat, primarul Vasile Octav Duminicã ne-a comunicat cã locul respectiv nu este o groapã de gunoi. „Nu-i vorba despre nici o groapã de gunoi. Nu stiu ce treabã aveti“, dupã care ne-a închis telefonul în nas. Tinem sã-l informãm pe domnul primar cã nu l-am întrebat ce a mîncat acasã, cu o zi înainte sau ce culoare are asternutul de pe patul din dormitor si nici cîte vaci, oi, pãsãri si cîti porci a mai vaccinat în timpul liber, pentru a nu pierde îndemînarea de la meseria de bazã - tehnician veterinar. Noi nu am pomenit de nici o groapã de gunoi, ci doar de un loc care de mai bine de patru ani a fost obiectul mai multor comisii de anchetã si subiect de presã si televiziune. Am fi dorit sã aflãm dacã s-au luat mãsuri. Nu s-au luat din cîte se vede. La plecarea din Trifesti, am trecut pe lîngã grãdinitã. Micutii se jucau voiosi în curte, ignorînd mirosul fetit ce rãzbãtea din apropiere. Poate la subiect s-or gîndi inspectorii Gãrzii de Mediu, reprezentantii Prefecturii si, în primul rînd, Consiliul Local Trifesti.

Articol afisat de 1912 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(C. CALIMAC)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de gyovy la data 01.06.2009 11:06
De vina sunt localnicii!
Pe de o parte cei care arunca acolo si dau dovada de mare marlanie,iar pe de alta parte,cei care nu iau la palme un astfel de nesimtit de primar.De astfel de primari e plin judetul,dar lumea crede ca functiile lor sunt cumparate cu tot cu comuna si se sfieste sa-i scoata in suturi din birouri si din comuna.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective