Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2009
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 3 Iunie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
AREST LA DOMICILIU DE LA O BLANÃ DE URS

AREST LA DOMICILIU DE LA O BLANÃ DE URS

• o femeie din Tîrpesti este arestatã la domiciliu pe baza unui document din Ungaria • ea este acuzatã de „punerea în pericol a unor specii de animale“ • în 2007 femeia a plecat din România în Italia cu o blanã de urs • vamesii unguri i-au confiscat bunul si i-au întocmit dosar penal •

Ana Grigoras, de 44 de ani, din Tîrpesti, dar stabilitã de ani de zile în Italia este protagonista unei întîmplãri bizare, care i-a pus nervii la grea încercare. Calvarul ei nu s-a terminat dupã 5 zile de arest la domiciliu, pe baza unui mandat european de arestare. Mãsura a fost dispusã de cãtre Curtea de Apel Bacãu, instantã care astãzi, 3 iunie 2009, o va audia în legãturã cu fapta de care este acuzatã de autoritãtile unguresti. Neplãcerile au început pe 29 mai 2009, cînd Grigoras s-a întors cu avionul din Italia. Femeia este plecatã în Peninsulã de 7 ani, iar în urmã cu 2 ani s-a cãsãtorit cu un italian. A vrut sã revinã acasã, la rude, iar pe 29 mai a aterizat pe aeroport, la Bucuresti. Imediat a fost retinutã de autoritãtile judiciare. ÃŽntîmplarea a luat-o ca din oalã si nu stia ce i se întîmplã. A aflat cã pe numele ei exista un mandat european de arestare emis de autoritãtile din Ungaria. Sub escortã a fost dusã de pe aeroport la Curtea de Apel Bacãu, instantã care are competenta de punere în aplicare a acestor documente. ÃŽn fata judecãtorilor Ana Grigoras a aflat cã ungurii au pus-o sub acuzare pentru o infractiune referitoare la „protectia mediului si punerea în pericol a unor specii de animale“. Pentru cã documentele din Ungaria nu erau traduse, magistratii din Bacãu au dat un nou termen. Pe Grigoras nu au arestat-o, dar i-au aplicat interdictia de a pãrãsi localitatea pentru 5 zile. Tot necazul a plecat de o blanã de urs, veche de ani de zile, pe care Grigoras o avea la casa pãrinteascã de foarte multi ani, de pe vremea cînd era cãsãtoritã cu primul sot.

Blana ursului, roasã de molii

„ÃŽn urmã cu mai multi ani, sotul meu care a decedat între timp, a adus acasã o blanã de urs. Acum 7 ani am plecat în Italia, unde m-am cãsãtorit cu un cetãtean italian. Cînd a venit în România, sotul meu a vãzut blana si a zis sã o luãm în Italia. Era o amintire de familie, ce-i drept, foarte importantã pentru cei trei copii ai mei. Am pus blana în masinã si am plecat spre Italia. ÃŽn Vama Nãdlac, am fost opriti de politistii unguri care ne-au verificat masina gãsind pielea. M-au întrebat de unde o am si le-am povestit ceea ce vã spun si dumneavoastrã acum, cã e de la fostul meu sot si cã am luat-o ca amintire în Italia, acolo unde locuiesc si muncesc. Nu m-au crezut si m-au luat la rost somîndu-mã sã le spun unde am vînat ursul si dacã am arme. S-au purtat foarte urît cu noi. Ne-au tinut 9 ore în sediul Politiei amenintîndu-ne cã dacã nu le spunem adevãrul mã leagã. Ne-au si agresat, iar sotului meu i-au spus sã plece în Italia si sã mã lase acolo. Normal cã nu s-a întîmplat asa ceva. Voiau neapãrat sã le semnez un document, însã eu cum nu stiu maghiara am refuzat. Pînã la urmã, sub amenintare, am semnat hîrtia respectivã. Au confiscat blana si ne-au dat drumul. Am plãtit si o amendã de 250 de euro, iar acum cînd am venit acasã am fost arestatã pe aeroport“, a spus plinã de nãduf Ana Grigoras.
De la retinerea pe aeroport si pînã la tremenul de judecatã de pe 3 iunie femeia nu a avut voie sã plece din Tîrpesti, a fost supravegheatã de politie, iar dacã încãlca restrictiile impuse i s-a pus în vedere faptul cã va fi arestatã. „Am avocat, iar domnii judecãtori m-au lãsat sã plec acasã. Mîine (azi n.r) trebuie sã mã duc iar, pentru cã urmeazã sã vinã dosarul tradus din ungureste. Pînã la urmã nu am comis nici o crimã, iar dacã stiam ce se întîmplã nu mai luam în nici un caz blana de urs. De fapt este o blanã de pui de urs, veche si mîncatã toatã de molii. Acum am aflat cã în documente, politistii unguri au scris cã aveam si o hainã de blanã, însã este total neadevãrat. Nu am avut decît acea blanã de urs si le-am spus adevãrul. Nu am avut în viata mea probleme cu legea, nici aici si nici în Italia. Sînt într-o situatie deloc plãcutã, mai ales cã urmeazã sã-mi iau cetãtenia italianã. Am muncit toatã viata cinstit, iar acum mã trezesc arestatã“, a mai spus Ana Grigoras. Rãmîne de vãzut ce vor stabili magistratii din Bacãu referitor la acest caz destul de stupid.

Articol afisat de 3830 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(G.MUNTEANU, D.MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective