Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2009
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Iunie 2009
TipŃreste articolul - Varianta pentru imprimantŃ Trimite acest articol unui prieten  prin email
Profesor acuzat cŃ a „umblat“ la catalog

Profesor acuzat c´┐Ż a „umblat“ la catalog

• eleva Denisa C., de la Colegiul Tehnic Forestier, afirm´┐Ż c´┐Ż a r´┐Żmas corijent´┐Ż la o materie dup´┐Ż ce ´┐Żn catalog a ap´┐Żrut o not´┐Ż ´┐Żn plus • „Nu aveam cum s´┐Ż iau acel 2, pentru c´┐Ż ´┐Żn ziua respectiv´┐Ż nici nu am avut ore la acea materie“, afirm´┐Ż eleva • ea este sustinut´┐Ż de profesorul de practic´┐Ż, dar si de colegi • directorul Cozma a declarat c´┐Ż o comisie va investiga toat´┐Ż aceast´┐Ż poveste •

O profesoar´┐Ż, de la Colegiul Tehnic Forestier din Piatra Neamt, este acuzat´┐Ż c´┐Ż a l´┐Żsat o elev´┐Ż corigent´┐Ż, apel´┐Żnd la o metod´┐Ż mai putin ortodox´┐Ż. Povestea a ajuns si la urechile conducerii liceului care a dispus constituirea unei comisii ´┐Żn vederea analiz´┐Żrii acestui caz. Dac´┐Ż se va confirma toat´┐Ż povestea, cu sigurant´┐Ż c´┐Ż imaginea cadrului didactic va avea de suferit. Interesant este c´┐Ż afirmatiile elevei nemultumite s´┐Żnt sustinute at´┐Żt de c´┐Żtre colegi, dar si de c´┐Żtre un profesor. Denisa C., elev´┐Ż ´┐Żn clasa a IX-a D la Scoala de Arte si Meserii, din cadrul liceului, afirm´┐Ż c´┐Ż profesoara i-a pus o not´┐Ż de 2 ´┐Żn catalog cu scopul de a o l´┐Żsa corigent´┐Ż. ´┐Żn acest sens, adolescenta a declarat c´┐Ż are martori, at´┐Żt profesori, dar si elevi, care ´┐Żi sustin afirmatiile. Adolescenta arat´┐Ż c´┐Ż nota respectiv´┐Ż a ap´┐Żrut peste noapte ´┐Żn catalog. „Nu ´┐Żnteleg de ce s-a ´┐Żnt´┐Żmplat astfel si este nedrept, pentru c´┐Ż aceast´┐Ż not´┐Ż, care a ap´┐Żrut ´┐Żn conditii ciudate ´┐Żn catalog, m´┐Ż las´┐Ż corigent´┐Ż. Nu am avut discutii cu doamna profesoar´┐Ż, fiind o elev´┐Ż cuminte. ´┐Żn timpul anului, doamna profesoar´┐Ż Maria Vasilief mi-a dat trei note, un 2 si doi de 4. Ulterior, dup´┐Ż ce am terminat materia si am intrat ´┐Żn practic´┐Ż, domnul profesor mi-a pus dou´┐Ż note de 8. Sc´┐Żpasem de corijent´┐Ż, pentru c´┐Ż ´┐Żmi iesise media peste 5. Pe data de 9 iunie, ´┐Żn catalog erau trecute cele cinci note. Dup´┐Ż aceast´┐Ż dat´┐Ż, ´┐Żn catalog a ap´┐Żrut o alt´┐Ż not´┐Ż de 2 care ar fi fost pus´┐Ż pe data de 5 mai 2009. Acest lucru l-a sesizat si domnul profesor de practic´┐Ż si colegii si doamna dirigint´┐Ż. Efectiv, nu aveam cum s´┐Ż iau aceast´┐Ż not´┐Ż ´┐Żn ziua respectiv´┐Ż pentru c´┐Ż nu am avut ore la materia respectiv´┐Ż. Nota a fost pus´┐Ż ´┐Żn aceast´┐Ż s´┐Żpt´┐Żm´┐Żn´┐Ż, dup´┐Ż ce am terminat orele cu doamna profesoar´┐Ż si intrasem ´┐Żn practic´┐Ż comasat´┐Ż. I-am spus toate acestea doamnei dirigint´┐Ż care mi-a promis c´┐Ż va discuta cu profesoara mea“, a declarat Denisa C. Eleva recunoaste c´┐Ż a mai lipsit de la scoal´┐Ż, ´┐Żns´┐Ż consider´┐Ż c´┐Ż ce i s-a ´┐Żnt´┐Żmplat este nedrept.
Afirmatiile acesteia s´┐Żnt sustinute de profesorul Florinel Tofan care confirm´┐Ż c´┐Ż nota de 2 a ap´┐Żrut peste noapte ´┐Żn catalog.

„Nu este bine s´┐Ż ne batem joc de acesti copii“

„Eu cred c´┐Ż nu este normal ce i s-a ´┐Żnt´┐Żmplat acestei eleve. Cred c´┐Ż nu este bine s´┐Ż ne batem joc de acesti copii, mai ales ´┐Żntr-un asemenea mod. Fata a venit ´┐Żn practic´┐Ż si a f´┐Żcut tot ce i-am cerut, merit´┐Żnd cele dou´┐Ż note de 8 pe care i le-am dat. M-am uitat ´┐Żn catalog si am observat c´┐Ż nu avea probleme la celelalte materii. S´┐Żpt´┐Żm´┐Żna trecut´┐Ż terminase si orele cu doamna profesoar´┐Ż, iar dup´┐Ż notele pe care i le-am acordat a crezut c´┐Ż a sc´┐Żpat de corijent´┐Ż. Acum, a venit la mine pl´┐Żng´┐Żnd spun´┐Żndu-mi c´┐Ż are ´┐Żn catalog o not´┐Ż de 2 ´┐Żn plus. Am verificat ceea ce a spus si am constatat c´┐Ż nu minte. Acea not´┐Ż nu era s´┐Żpt´┐Żm´┐Żna trecut´┐Ż ´┐Żn catalog. Cum o fi ap´┐Żrut, nu stiu“, a declarat profesorul de silvicultur´┐Ż Florinel Tofan.
Profesoara Diana Chitu, diriginta elevei, a refuzat s´┐Ż comenteze ce s-a ´┐Żnt´┐Żmplat. „Am vorbit cu eleva si stiu care este nemultumirea ei. Urmeaz´┐Ż s´┐Ż mergem si s´┐Ż vorbim cu domnul director. ´┐Żn rest nu pot s´┐Ż comenteze nimic. Eu i-am explicat elevei c´┐Ż trebuie s´┐Ż vin´┐Ż la scoal´┐Ż si s´┐Ż ´┐Żnvete, pentru c´┐Ż are absente. ´┐Żn general, pot spune c´┐Ż este un copil bun. Are si note bune si note mai putin bune“, a declarat diriginta fetei. Conducerea Colegiului Tehnic Forestier va dispune constituirea unei comisii care s´┐Ż investigheze acest caz. Directorul Mihai Cosma era la curent cu acuzatiile care i se aduc colegei sale si a declarat pentru „Monitorul“ c´┐Ż o s´┐Ż verifice atent ce s-a ´┐Żnt´┐Żmplat. „Mi s-a adus si mie la cunostint´┐Ż aceast´┐Ż problem´┐Ż, iar o comisie constituit´┐Ż la nivelul liceului va verifica ce s-a ´┐Żnt´┐Żmplat. M-am interesat personal de acest caz si am constatat c´┐Ż fata a r´┐Żmas corijent´┐Ż la o materie la care are foarte multe absente. M-am uitat ´┐Żn catalog si am v´┐Żzut c´┐Ż, de fapt, are absente la mai multe materii. ´┐Żntr-adev´┐Żr, figureaz´┐Ż cu acea not´┐Ż de 2 ca fiind primit´┐Ż pe data de 5 mai c´┐Żnd nu a avut or´┐Ż cu profesoara respectiv´┐Ż. O s´┐Ż verific´┐Żm si o s´┐Ż vedem ce s-a ´┐Żnt´┐Żmplat. O s´┐Ż discut si eu cu doamna profesoar´┐Ż pentru a clarifica aceast´┐Ż problem´┐Ż“, a declarat directorul Cosma. Acesta a mai spus c´┐Ż este pentru prima dat´┐Ż c´┐Żnd profesoara Maria Vasilief este acuzat´┐Ż de asa ceva. „Este o profesoar´┐Ż bun´┐Ż care pred´┐Ż de mult timp la Colegiul Tehnic Forestier. Nu a mai fost acuzat´┐Ż niciodat´┐Ż de asa ceva“, a conchis directorul liceului.
Am ´┐Żncercat s´┐Ż o contact´┐Żm si pe profesoara Maria Vasilief, pentru a-si expune un punct de vedere vizavi de acuzatiile care i se aduc. Eforturile noastre de a sta de vorb´┐Ż cu ea s-au soldat cu un esec, apelurile noastre telefonice fiind ´┐Żnt´┐Żmpinate de c´┐Żsuta vocal´┐Ż.

Articol afisat de 4912 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
AdaugŃ comentariul tŃu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist´┐Ż nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective