Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2009
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Iunie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Profesor acuzat cã a „umblat“ la catalog

Profesor acuzat cã a „umblat“ la catalog

• eleva Denisa C., de la Colegiul Tehnic Forestier, afirmã cã a rãmas corijentã la o materie dupã ce în catalog a apãrut o notã în plus • „Nu aveam cum sã iau acel 2, pentru cã în ziua respectivã nici nu am avut ore la acea materie“, afirmã eleva • ea este sustinutã de profesorul de practicã, dar si de colegi • directorul Cozma a declarat cã o comisie va investiga toatã aceastã poveste •

O profesoarã, de la Colegiul Tehnic Forestier din Piatra Neamt, este acuzatã cã a lãsat o elevã corigentã, apelînd la o metodã mai putin ortodoxã. Povestea a ajuns si la urechile conducerii liceului care a dispus constituirea unei comisii în vederea analizãrii acestui caz. Dacã se va confirma toatã povestea, cu sigurantã cã imaginea cadrului didactic va avea de suferit. Interesant este cã afirmatiile elevei nemultumite sînt sustinute atît de cãtre colegi, dar si de cãtre un profesor. Denisa C., elevã în clasa a IX-a D la Scoala de Arte si Meserii, din cadrul liceului, afirmã cã profesoara i-a pus o notã de 2 în catalog cu scopul de a o lãsa corigentã. ÃŽn acest sens, adolescenta a declarat cã are martori, atît profesori, dar si elevi, care îi sustin afirmatiile. Adolescenta aratã cã nota respectivã a apãrut peste noapte în catalog. „Nu înteleg de ce s-a întîmplat astfel si este nedrept, pentru cã aceastã notã, care a apãrut în conditii ciudate în catalog, mã lasã corigentã. Nu am avut discutii cu doamna profesoarã, fiind o elevã cuminte. ÃŽn timpul anului, doamna profesoarã Maria Vasilief mi-a dat trei note, un 2 si doi de 4. Ulterior, dupã ce am terminat materia si am intrat în practicã, domnul profesor mi-a pus douã note de 8. Scãpasem de corijentã, pentru cã îmi iesise media peste 5. Pe data de 9 iunie, în catalog erau trecute cele cinci note. Dupã aceastã datã, în catalog a apãrut o altã notã de 2 care ar fi fost pusã pe data de 5 mai 2009. Acest lucru l-a sesizat si domnul profesor de practicã si colegii si doamna dirigintã. Efectiv, nu aveam cum sã iau aceastã notã în ziua respectivã pentru cã nu am avut ore la materia respectivã. Nota a fost pusã în aceastã sãptãmînã, dupã ce am terminat orele cu doamna profesoarã si intrasem în practicã comasatã. I-am spus toate acestea doamnei dirigintã care mi-a promis cã va discuta cu profesoara mea“, a declarat Denisa C. Eleva recunoaste cã a mai lipsit de la scoalã, însã considerã cã ce i s-a întîmplat este nedrept.
Afirmatiile acesteia sînt sustinute de profesorul Florinel Tofan care confirmã cã nota de 2 a apãrut peste noapte în catalog.

„Nu este bine sã ne batem joc de acesti copii“

„Eu cred cã nu este normal ce i s-a întîmplat acestei eleve. Cred cã nu este bine sã ne batem joc de acesti copii, mai ales într-un asemenea mod. Fata a venit în practicã si a fãcut tot ce i-am cerut, meritînd cele douã note de 8 pe care i le-am dat. M-am uitat în catalog si am observat cã nu avea probleme la celelalte materii. Sãptãmîna trecutã terminase si orele cu doamna profesoarã, iar dupã notele pe care i le-am acordat a crezut cã a scãpat de corijentã. Acum, a venit la mine plîngînd spunîndu-mi cã are în catalog o notã de 2 în plus. Am verificat ceea ce a spus si am constatat cã nu minte. Acea notã nu era sãptãmîna trecutã în catalog. Cum o fi apãrut, nu stiu“, a declarat profesorul de silviculturã Florinel Tofan.
Profesoara Diana Chitu, diriginta elevei, a refuzat sã comenteze ce s-a întîmplat. „Am vorbit cu eleva si stiu care este nemultumirea ei. Urmeazã sã mergem si sã vorbim cu domnul director. ÃŽn rest nu pot sã comenteze nimic. Eu i-am explicat elevei cã trebuie sã vinã la scoalã si sã învete, pentru cã are absente. ÃŽn general, pot spune cã este un copil bun. Are si note bune si note mai putin bune“, a declarat diriginta fetei. Conducerea Colegiului Tehnic Forestier va dispune constituirea unei comisii care sã investigheze acest caz. Directorul Mihai Cosma era la curent cu acuzatiile care i se aduc colegei sale si a declarat pentru „Monitorul“ cã o sã verifice atent ce s-a întîmplat. „Mi s-a adus si mie la cunostintã aceastã problemã, iar o comisie constituitã la nivelul liceului va verifica ce s-a întîmplat. M-am interesat personal de acest caz si am constatat cã fata a rãmas corijentã la o materie la care are foarte multe absente. M-am uitat în catalog si am vãzut cã, de fapt, are absente la mai multe materii. ÃŽntr-adevãr, figureazã cu acea notã de 2 ca fiind primitã pe data de 5 mai cînd nu a avut orã cu profesoara respectivã. O sã verificãm si o sã vedem ce s-a întîmplat. O sã discut si eu cu doamna profesoarã pentru a clarifica aceastã problemã“, a declarat directorul Cosma. Acesta a mai spus cã este pentru prima datã cînd profesoara Maria Vasilief este acuzatã de asa ceva. „Este o profesoarã bunã care predã de mult timp la Colegiul Tehnic Forestier. Nu a mai fost acuzatã niciodatã de asa ceva“, a conchis directorul liceului.
Am încercat sã o contactãm si pe profesoara Maria Vasilief, pentru a-si expune un punct de vedere vizavi de acuzatiile care i se aduc. Eforturile noastre de a sta de vorbã cu ea s-au soldat cu un esec, apelurile noastre telefonice fiind întîmpinate de cãsuta vocalã.

Articol afisat de 4834 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective