Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2009
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 21 Iulie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Excedent la bugetul judetului

Anul 2008 s-a încheiat bine pentru visteria Consiliului Judetean Neamt, dat fiind faptul cã la sfîrsitul exercitiului bugetar a rezultat un excedent de 8.633.665 de lei, sumã care a fost trecutã în fondul de rulment si care în anul 2009 este folositã conform prevederilor Legii finantelor publice. Asta înseamnã cã în 2008 au fost asigurate conditii pentru desfãsurarea normalã a activitãtii în toate domeniile finantate din bugetul Consiliului Judetean si, dupã cum a declarat Vasile Pruteanu, presedintele acestei institutii, surplusul provine din economii la fondul de salarii datoritã neocupãrii unor posturi vacante, aplicarea unor mãsuri financiare si nefinalizarea unor obiective de investitii. Pentru anul trecut, cheltuielile, care se acoperã integral din veniturile la buget, au fost preconizate la 187.560.000 de lei. Veniturile totale au fost realizate în procent de 96,8%. Venituri nerealizate - în sensul încasãrii sub nivelul programat - s-au înregistrat la subventiile primite de la bugetul de stat (nu au fost realizate în procent de 100%, ci cu 5.987.652 de lei mai putin datoritã faptului cã drepturile persoanelor cu handicap aferente anului 2008 au fost achitate în ianuarie 2009), subventii de la alte bugete, respectiv de la consiliile locale (au fost realizate sub prevederi cu suma de 502.650 de lei, ca urmare a neachitãrii de cãtre consiliile locale a contributiei de întretinere pentru persoanele cu handicap care beneficiazã de asistetã în institutiile de asistentã socialã; cele mai mari restante s-au înregistrat Piatra Neamt, Roman, Tîrgu Neamt si Roznov). Venituri realizate peste program s-au înregistrat la cele proprii, în procent de 101,4%, respectiv - 543.646 de lei, suma provenind din taxa asupra mijloacelor de transport de la personele juridice, venituri din concesiuni si închirieri, din amenzi, din vînzarea bunurilor din domeniul privat etc.

Unde s-au dus banii nostri

În 2008, de la bugetul judetului s-au asigurat fonduri pentru cheltuielile de personal, cheltuielile materiale, subventii, transferuri si cheltuieli de capital pentru unitãtile finantate din bugetul propriu al CJ Neamt. Fatã de 2007, totalul cheltuielilor a crescut cu 27,3%, datoritã indexãrii salariilor, cresterii preturilor la materiale si prestãri servicii si utilitãti, precum si pentru sustinerea unor actiuni social-cultural-sportive si de tineret. În 2008 au fost finantate cheltuieli cu bunurile si serviciile, respectiv plãtile facturilor emise de furnizori pentru energia electricã si termicã, gaz metan, postã, radio, televizor, apã, canal, salubritate, furnituri de birou, materiale de curãtenie, obiecte de inventar, abonamente etc, pentru CJ si institutiile din subordine. Prin transferuri au fost finantate drepturile personelor cu handicap, reparatii curente si capitale la clãdirea Spitalului Judetean si au fost acordate ajutoare unor unitãti administrativ-teritoriale aflate în situatii de extremã dificultate. La subventii s-a finantat diferenta de pret la transportul în comun cu troleibuze si autobuze, asigurarea de gratuitãti pentru transportul pensionarilor cu o pensie mai micã de 500 de lei pînã în octombrie si 540 de lei începînd cu noiembrie 2008. Anul trecut au continuat si lucrãrile de investitii pentru mansardarea functionalã si reamenajarea sarpantei la Corpul B al Bibliotecii Judetene, s-au finalizat lucrãrile de reabilitare a Scolii 2 Piatra Soimului etc. Pentru Complexul Muzeal Judetean s-au asigurat cheltuielile de investitii privind dotarea insttutiei cu sisteme modulare de expunere pentru bunuri muzeale de patrimoniu, aparaturã antiefractie si supraveghere vizitatori etc. N-au lipsit nici finantãrile pentru centrele de plasament si nici cele pentru reparatii si consolidãri de drumuri.

Articol afisat de 1481 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective