Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2009
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 Iulie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
ANCHETÃ LA PERMISE

ANCHETÃ LA PERMISE

• Directia Generalã Anticoruptie a descins ieri la Serviciul Public Comunitar Regim Permise Auto si ÃŽnmatricularea Autovehiculelor • ieri, usile institutiei au fost blocate de cãtre echipa de verificatori din Bucuresti • „Ce se întîmplã la Neamt este parte a unei actiuni de curãtire a serviciilor pe care le gestionãm“, a declarat secretarul de stat Mihai Viorel Fifor, din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor •



Serviciul Public Comunitar Regim Permise Auto si ÃŽnmatricularea Autovehiculelor a fost „cãlcat“ ieri de cãtre inspectori de la Directia Generalã Anticoruptie din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor. Verificãrile celor de la Bucuresti nu s-au redus la o singurã zi, ei avînd de stat mai multe zile la Piatra Neamt, la serviciul aflat sub coordonarea Prefecturii. Pentru desfãsurarea anchetei, încã de luni dimineatã usile de la „Permise“ au fost blocate, iar functionarii au rãmas la post, fãrã a putea comunica peste zi cu exteriorul. Nici populatia interesatã de a-si solutiona problemele ce tin de permise si înmatricularea autoturismelor nu si-a rezolvat treaba, pentru cã a fost întreruptã legãtura dintre public si functionari. Acest lucru i-a nemultumit pe zeci de nemteni care ieri au ajuns la „Permise“. Desi li se comunica faptul cã serviciul nu lucreazã, multi încã mai sperau în reluarea activitãtii, pentru a nu rãmîne cu drumul fãcut de pomanã, si stãteau în curtea institutiei, pe o cãldurã greu de suportat. Mascatii care flancau încã de dimineata intrarea în clãdire nu au permis nici o intrare, rãmînînd fermi pe pozitie. Pentru cã despre sosirea reprezentantilor Directiei Generale Anticoruptie la Piatra Neamt nu se stia nimic, cei de la „Permise“ au fost luati total pe nepregãtite, iar populatia nu a avut de unde afla cã ieri nu s-a desfãsurat activitatea în conditii normale. Lucru care probabil se va întîmpla si în zilele urmãtoare, pînã la încheierea verificãrilor.

„Actiunea se leagã foarte puternic de ce s-a întîmplat la Pitesti si Cluj“

„Ce se întîmplã la Neamt este parte a unei actiuni de curãtire a serviciilor pe care le gestionãm. Actiunea apartine unei structuri specializate din Ministerul Administratiei si Internelor. Foarte multe detalii nu pot oferi acum, pentru cã actiunea este în desfãsurare. Dar îndatã ce se vor putea oferi amãnunte, colegii de la Neamt vor emite un comunicat de presã. Actiunea aceasta se leagã foarte puternic de ce s-a întîmplat la Pitesti si Cluj. Este foarte greu sã spunem cã urmeazã de acum judetul X sau Y. Sînt actiuni care se desfãsoarã în baza informatiilor pe care colegii nostri le au despre Serviciul Permise si ÃŽnmatriculãri. Mesajul Ministerului Administratiei si Internelor este cã s-a terminat cu joaca, în acest moment. Facem ordine în ograda proprie. Existã o ordonantã de anulare a permiselor obtinute prin fraudã. La Arges actiunea de verificare a modului cum s-au emis permisele de conducere se desfãsoarã în continuare, pentru ca toate permisele obtinute prin fraudã sã fie anulate si pe drumurile publice sã nu existe indivizi certati cu legea, care reprezintã pericole publice. ÃŽn cazul Neamtului, actiunea abia a demarat, este pe rol, si nu putem anticipa cînd se va încheia“, a declarat secetarul de stat în Ministerul Administratiei si Internelor, Mihai Viorel Fifor.

Prefectura asteaptã rezultatele controlului

Nici la Prefectura Neamt, institutie sub coordonarea cãreia functioneazã Serviciul Public Comunitar Regim Permise Auto si ÃŽnmatriculãri Autovehicule, nu se stia nimic despre vizita celor de la Bucuresti. „Ceea ce se întîmplã la serviciul comunitar este actiunea Directiei Generale Anticoruptie. Nu cunoastem împrejurãrile în care au început verificãrile, scopul acestora, dar vom oferi amãnunte atunci cînd se vor trage concluziile controlului si ni se vor comunica si nouã“, a declarat Daniela Savu, purtãtor de cuvînt al Prefecturii Neamt. ÃŽn luna martie a acestui an, comisarul sef Florin Rãdulescu, seful Serviciului de ÃŽnmatriculãri si Evidenta Vehiculelor Rutiere din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor a anuntat cã permisele obtinute în mod fraudulos vor fi retrase. Anuntul sãu a fost pus de cîteva luni în practicã, sute de români rãmînînd fãrã permise auto dupã ce politistii au demonstrat cã acestia au dat mitã pentru a le obtine. Pînã acum se stie oficial cã în acest scandal au fost implicati mai multi angajati ai Serviciilor de Permise Auto în Arges, Cluj si Bucuresti.


Articol afisat de 2808 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective