Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2009
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 August 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Frãtilã, cu un picior în.. Casã

Frãtilã, cu un picior în.. Casã

• Valericã Frãtilã a cîstigat concursul organizat de Casa Judeteanã de Asigurãri de Sãnãtate pentru postul de consilier juridic • este primul pas pentru a putea fi numit presedinte al institutiei •

Valericã Frãtilã, al cãrui nume a fost cel mai vehiculat în ultimul timp pentru ocuparea postului de presedinte-director general al Casei Judetene de Asigurãri de Sãnãtate Neamt, mai are de fãcut un singur pas pentru ocuparea acestui post. Numirea a fost întîrziatã si de faptul cã el nu era functionar public si nici nu fãcea parte din sistemul de stat. ÃŽntre timp, s-a gãsit o solutie si pentru aceastã problemã. Astfel, la mijlocul lunii iulie CJAS Neamt a scos la concurs postul de consilier juridic superior în cadrul Compartimentului de Control si Executare Silitã, iar pe data de 29 iulie Frãtilã s-a prezentat la proba scrisã iar a doua zi a sustinut proba de interviu. Luni, pe usa CJAS Neamt a fost afisat si rezultatul. Astfel, Valericã Frãtilã, cu un rezultat de peste 90 de puncte a devenit cel mai nou consilier juridic al CJAS. Asta nu înseamnã cã el chiar va profesa pe acest post, cîstigarea acestui examen fiind o conditie obligatorie premergãtoare numirii sale în functia de presedinte-director al Casei. Practic, el a devenit acum functionar public, statut care nu este deloc de invidiat întrucît existã o sumedenie de restrictii printre care si aceea care impune renuntarea la afacerile în domeniul privat. Din acest moment, Valericã Frãtilã va putea fi numit oricînd de cãtre conducerea Casei Nationale de Asigurãri la sefia institutiei din Neamt, el urmînd a fi într-o primã fazã interimar iar apoi va putea rãmîne pe o perioadã de cîtiva ani, dacã va lua concursul ce se va desfãsura la o datã ulterioarã. Valericã Frãtilã a refuzat sã facã declaritii referitoare la acest pas în drumul cãtre sefia CJAS: „As prefera sã nu fac nici un fel de comentariu pe marginea acestui subiect. Sã lãsãm timpul sã treacã si sã vedem numirile întîi si apoi vom sta de vorbã“.
Casa de Asigurãri era singura institutie descentralizatã care nu avea un sef nou iar schimbarea a fost încurcatã de fostul presedinte al CJAS, jurista Daniela Soroceanu care se aflã de la începutul acestui an în concediu medical. Ea a fost revocatã din functie iar în aceastã perioadã conducerea interimarã a fost preluatã de economista Gabriela Zamfir. Conducerea CNAS sustinea cã nu poate fi înlocuitã din functie fosta presedintã a CJAS întrucît era în concediu medical, chiar dacã era revocatã. Acum se pare cã s-a gãsit o solutie de schimbare.

Articol afisat de 1621 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de gyovy la data 05.08.2009 09:56
Oare cand se mai satura japitele astea?
Cand au de gand jegosii astia sa mai lase si pe cei capabili sa ocupe posturi de asemenea importanta? Cat mai pot continua cu golaniile,asa cum fac ei acum ,cu VALERICA FARA FRICA asta? Nesimtitul asta de valerica,are tot felul de combinatii,dar vrea si postul asta.Oare cat va mai rabda pamantul asta jigodiilor?
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective