Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri August 2009
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 August 2009
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Spitalul Neamt negociază zilnic păsuirea datoriilor

• debitele unitătii depăsesc 180 de miliarde de lei • pentru a putea functiona, conducerea duce tratative zilnice pentru păsuirea sau amînarea sacadentelor • la Roman, managerul Coadă va merge la minister pentru a găsi o solutie în ceea ce priveste aparatura achizitionată fără filă de buget •

Datoriile uriase acumulate de spitalele din tară nu mai reprezintă nici o noutate, multe unităti sanitare cu paturi fiind nevoite să recurgă la tot felul de artificii pentru a putea supravietui. În aceste conditii, nici datoriile uriase pe care le are Spitalul Judetean Neamt, sume adunate de acum doi ani si mai bine, nu mai sperie pe nimeni. Ba mai mult, conducerea unitătii nemtene, s-a obisnuit cu starea de fapt, adică să lucreze vesnic sub amenintarea blocării conturilor sau sistărilor de utilităti. La mijlocul acestui an, datoriile celui mai mare spital din judet atinseseră suma de 180 de miliarde de lei vechi. Aceste debite au fost si mai mari, în prima parte a anului apropiindu-se de 200 de miliarde de lei iar în aceste conditii spitalul era amenintat aproape zilnic de diversi furnizori cu blocarea conturilor si cu sistarea furnizării de medicamente si materiale sanitare. Pentru a evita aceste situatii nedorite, conducerea a ajuns ca în ultima perioadă să poarte negocieri zilnice cu cei cărora le datorează bani pentru a mai obtine noi păsuiri si termene de plată. „Datoriile foarte mari pe care le avem, multe dintre ele fiind din 2007 si 2008, ne obligă să negociem cu furnizorii pentru a nu ajunge în situatii nedorite, fie să rămînem fără medicamente si materiale sanitare fie să nu ni se blocheze conturile. În ultima perioadă purtăm zilnic negocieri cu creditorii si tot zilnic trimitem adrese către Casa de Asigurări Neamt pentru a primi fonduri suplimentare. Din păcate, de fiecare dată sîntem refuzati dar avem noroc de bunăvointa creditorilor care s-au arătat destul de întelegători cu situatia noastră si nu ne-au executat silit, pînă acum cel putin.
Asteptăm o regularizare de aproximativ 70 de miliarde de lei si sperăm atunci să mai acoperim ceva din datoriile pe care le avem. Poate primim cît mai curînd acesti bani ca să scăpăm din situatia în care ne aflăm“ a precizat doctorul Sorin Ciobanu, directorul medical al Spitalului Judetean.

Negocieri esuate cu ministerul

Ca să scape de datoriile uriase, conducerea a încercat la începutul acestui an să negocieze cu Ministerul Sănătătii transformarea datoriilor în arierate ceea ce ar fi fost o mare usurare. Din păcate, ministerul a refuzat acest lucru si le-a cerut sefilor spitalului să-si achite datoriile cum pot, din bugetul alocat. Pentru a face acest lucru, spitalul a strîns cureaua la toate, astfel încît se poate spune că a trecut de ultima gaură.
Si conducerea Spitalului Municipal de Urgentă Roman face
demersuri pentru a rezolva problema celor 14 miliarde de lei vechi
pe care unitatea le datorează furnizorilor, pentru aparatura
medicală achizitionată fără filă de buget. Medicul Mircea Coadă,
managerul interimar al spitalului, a declarat că aparatura
medicală adusă este necesară desfăsurării activitătii, motiv pentru care se va deplasa la Ministerul Sănătătii pentru a negocia plata acestor datorii. „ La începutul lunii septembrie vom merge la minister pentru a rezolva aceasta problemă si sperăm să găsim întelegere, avînd în vedere că avem nevoie de această aparatură, ca si spital de urgentă. Numai că ea a fost achizitionată fără filă de buget. Rolul acesteia într-un spital de urgentă este extrem de important, deoarece contribuie la cresterea calitătii actului medical. Cresterea indicelui de complexitate a cazurilor înseamnă implicit bani in plus. Din păcate, am fost pusi într-o situatie jenantă fată de furnizori, însă sperăm să rezolvăm această problemă“, a precizat medicul Mircea Coadă.

Articol afisat de 867 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective