Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2009
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 August 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Tarcãul, raiul spãrgãtorilor

Tarcãul, raiul spãrgãtorilor

• spãrgãtorii de cãsute de vacantã si-au fãcut din nou de cap în comuna Tarcãu • numai în noaptea de vineri spre sîmbãtã au fost sparte sase astfel de locuinte • în acest an, în Tarcãu au fost sparte 25 de case de vacantã, însã nu a fost prins nici un hot, spune primarul • politistii spun cã sãptãmîna trecutã a fost spartã o singurã casã de vacantã, iar situatia în zonã este sub control •

Mai multe case de vacantã situate în comuna Tarcãu au fost iar tinta hotilor. În numai o sãptãmînã, spune primarul Iulian Gãinã, s-au înregistrat sase furturi, dintre care patru doar în noaptea de 14 spre 15 august. Hotii au furat de la solutie de spãlat vase, la aragazuri, butelii sau televizoare. Nu este pentru prima datã cînd hotii îsi fac de cap în comuna Tarcãu, numai în cursul acestui an fiind înregistrate 25 de furturi din locuinte de vacantã, fãrã ca nici un autor sã fie prins. Iulian Gãinã este de pãrere cã ceea ce se întîmplã în comunã se datoreazã numãrului mic de politisti de la postul de politie. Cum cele sase furturi vin dupã o serie de alte cinci, înregistrate în cursul lunii iulie, concluzia care poate fi trasã este aceea cã Tarcãul a devenit un fel de rai al hotilor. Curios este faptul cã în timp ce primarul spune cã detine documente care demonstreazã cã, în cursul sãptãmînii trecute, au fost comise sase spargeri, comisarul Aurelian Vase Soric, seful Politiei Neamt, spune cã în scripte existã un singur furt înregistrat.
„Efectiv, nu stiu ce sã mai fac. Mi-e rusine de oameni, mai ales de cei care sînt victime unor astfel de furturi. Au fost sase numai sãptãmîna asta si peste 25 de la începutul anului. Politistii comunitari, împreunã cu singurul politist de la post au fãcut pînde, însã nu au reusit sã-i prindã. Cînd au fãcut pînde într-o zonã, s-a spart în alta si tot asa. Politistii, nu cei ai primãriei, s-au plîns cã nu au combustibil sã facã cercetãri si pînde. Le-am dat si combustibil din banii mei, si o sã le mai dau, însã sã-i prindã odatã pe infractori. Deocamdatã, anchetele sînt ineficiente. ÃŽn comunã este un singur politist. A mai fost unul detasat de la Hangu, însã l-au luat înapoi. Hotii au ras tot sãptãmîna asta, iar oamenii sînt deranjati, considerînd cã trãiesc într-o localitate nesigurã. Infractorii îsi fac treaba nestingheriti, în unele locuri pe care le-au spart ei avînd chiar tupeul sã doarmã acolo. Folosesc lãmpi cu motorinã sau lumînãri. Peste tot au intrat, fortînd usa principalã, iar din interior au furat bunuri de sute de milioane de lei. Au golit efectiv unele case de vacantã. Au furat de la aragazuri si televizoare, pînã la solutia de spãlat vase din bucãtãrie. Unui cetãtean i-au furat pompa de apã si teava putului, care era bãgatã la o adîncime de 47 de metri. Este grav ceea ce se întîmplã, iar dacã nu vor fi prinsi acesti hoti, nu este exclus, dupã ce vor termina de jefuit casele de vacantã, sã ajungã si sã-i atace pe sãteni în propriile lor locuinte. Este imposibil sã nu-i prindã. Am înteles cã au amprente, probe, urme de bocanci. Ei spun cã fac anchetã, iar hotii sparg în continuare“, si-a spus pãsul primarul comunei Tarcãu. Iulian Gãinã este de pãrere cã principala cauzã a ceea ce se întîmplã în Tarcãu, ar fi numãrul mic de politisti de la post. „Nu este posibil ca într-o comunã mare ca a noastrã, sã avem un singur politist. Am trimis o adresã si ministrului de Interne în care am arãtat situatia de la Tarcãu, însã nu am primit un rãspuns. Tinînd cont de zona în care ne aflãm, de numãrul populatiei si de întinderea localitãtii, în Tarcãu ar trebui sã avem mult mai multi politisti. De doi ani, nu stiu sã fi fost oprite în trafic, în Tarcãu, mai mult de 20 de autovehicule si este normal cã în aceastã situatie hotii transportã lejer bunurile pe care le furã. Sã se ajungã ca hotii sã demonteze si sã fure chiar si o cabinã de dus, este clar cã-si fac de cap“, a declarat primarul Iulian Gãinã.

„De cînd s-au intensificat patrulãrile în zonã, numãrul furturilor a scãzut“

Supãrarea primarului de Tarcãu este înteleasã, într-o anumitã mãsurã, de reprezentantii Politiei. Interesant este cã seful Politiei Neamt, comisarul sef Aurelian Vasea Soric, stie cã sãptãmîna trecutã la Tarcãu s-a înregistrat un singur furt, nu sase. „La noi a fost reclamat un sigur furt, însã este posibil ca celelalte persoane sã nu fi depus plîngere la Politie. Dupã furturile comise în Tarcãu acum 2-3 sãptãmîni, am luat mãsuri si am dispus intensificarea patrulãrii în zona respectivã, la actiuni participînd si patrule de la Politia Bicaz, dar si politistii comunitari din Tarcãu. Prezenta noastrã a avut efectul dorit, iar numãrul furturilor s-a redus. ÃŽn ceea ce priveste numãrul mic de politisti din comuna Tarcãu, precizez cã noi ne confruntãm, asa cum se stie, cu aceastã problemã, a lipsei de personal. La Tarcãu, avem în vederea sã completãm schema de personal“, a declarat comisarul sef Aurelian Vasea Soric. Seful Politiei recunoaste cã existã o problemã în zona respectivã însã, spune el, lucurile nu sînt atît de grave, situatia fiind sub control.

Articol afisat de 1936 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de gyovy la data 17.08.2009 08:24
Sa zica merci primarul,ca mai este un politist!
In curand nu va mai fi nici ala.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective