Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2009
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 August 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Limuzina patronului de la Hotel Central, furatã de un basarabean

• politistii l-au identificat pe individul care, în urmã cu doi ani, i-a furat lui Constantin Roca BMW-ul X5, în valoare de 60.000 de euro • este vorba de basarabeanul Vladislav Pînzari, un individ care are si cetãtenie bulgarã • hotul a fost „trãdat“ de probele ADN prelevate din masina furatã si ascunsã într-un garaj din Bacãu •

Dupã mai bine de doi ani de cercetãri, politistii au reusit sã-l identifice pe cel care, în iulie 2006, a furat BMW-ul X5, proprietatea lui Constantin Roca, patronul Hotelului Central. Suspectul a fost identificat în persoana basarabeanului Vladislav Pînzari, un individ de 29 de ani, care este suspect în comiterea mai multor furturi de acest gen. Pînzari a fost „dibuit“ de anchetatori dupã profilul genetic. Politistii criminalisti au reusit sã preleveze probe ADN din interiorul autoturismului furat, rezultatele arãtînd cã profilul genetic al individului care furase masina corespunde cu cel al lui Pînzari. Acesta este în prezent arestat într-o cauzã similarã, fiind încarcerat în Penitenciarul Focsani.
Autoturismul a fost furat în noaptea de 7 spre 8 iulie, dintr-o parcare de pe Bulevardul Traian. Masina era fabricatã în 2005 si valora 60.000 de euro. Furtul a fost anuntat a doua zi de dimineatã chiar de cãtre Constantin Roca. Imediat, politistii de la Furturi Auto au dat limuzina în urmãrire iar în scurt timp au apãrut si primele informatii care arãtau cã autoturismul ar fi fost vãzut în orasul Bacãu. Informatia a fost valorificatã rapid, masina fiind gãsitã ascunsã într-un garaj al unui cetãtean din Bacãu. Individul a scãpat usor, spunîndu-le politistilor cã nu a fãcut altceva decît sã punã, la solicitarea unei cunostinte, garajul la dispozitia unor indivizi. Specialistii din politie au constatat cã masina avea încuietoarea de la portiera soferului distrusã, iar contactul spart. Masina a fost recuperatã si predatã proprietarului de drept.

Pînzari, arestat în Vrancea

În aceastã varã, Vladislav Pînzari, alãturi de Robert Gîrleanu si Gheorghe Zamostean, ambii cu rãdãcini în Republica Moldova, au fost trimisi în judecatã de procurorii Curtii de Apel Galati, fiind acuzati de furt calificat. Pe parcursul anchetei, procurorii au stabilit cã Gîrleanu si Pînzari s-au întîlnit de mai multe ori, în perioada 2008-2009, fiind prezent la discutii si Zamostean. Asa se face cã cei trei indivizi au pus la cale furtul unui Mercedes Sprinter, masinã care se afla în Galati. Infractorii s-au deplasat la Galati cu un Audi A6 cu care circula Pînzari Vladislav. Dupã ce au furat Mercedesul s-au îndreptat spre Buzãu, dar nu înainte de a arunca plãcutele de înmatriculare provizorii pe care le înlocuiserã la microbuz. La Buzãu, au parcat masina furatã, dupã care infractorii au plecat spre Iasi. Pe drum, la iesirea din Focsani, Zamostean a fost oprit de un echipaj al Politiei Rutiere. De teamã sã nu fie descoperit cu bunurile pe care le aveau în Audi (n.n.inclusiv uneltele folosite pentru a fura masina), Gîrleanu s-a urcat la volan si a plecat spre Adjud. Dupã o urmãrire ca-n filme, în care au fost folosite si focuri de armã, individul a fost prins de oamenii legii si retinut. În masinã au fost gãsite douã mufe de conectare Mercedes, mai multe telefoane mobile, partea electronicã a unui bloc de contact pornire auto Daimler Benz 203, sub bancheta dreaptã fatã douã statii de emisie-receptie, o minilamã butelie, mai multe înscrisuri Mercedes Actros, iar sub volan o statie de emisie receptie. În portbagaj, politistii au mai descoperit o pereche de mãnusi textile, douã seturi de pînze de bomfaier, o altã componentã metalicã marca Mercedes Benz, 9 telefoane mobile Nokia si multe alte bunuri. Audiati, Gîrleanu si Pînzari nu au recunoscut nimic. De altfel, Pînzari neagã cã ar avea vreo legãturã cu furtul BMW-ului, proprietatea patronului de la Hotel Central.

Articol afisat de 3509 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective