Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2009
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Septembrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
MITÃ CU POLITISTI SI UN PORTUGHEZ

MITÃ CU POLITISTI SI UN PORTUGHEZ

• doi politisti de la Serviciul Rutier fac obiectul unui dosar penal, fiind cercetati pentru fapte de coruptie • cei doi sînt acuzati cã au luat mitã de la un turist portughez care ar fi cãlcat pe bec neacordînd prioritate de trecere unor pietoni •

Doi agenti din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Neamt sînt cercetati sub aspectul comiterii infractiunii de luare de mitã. Surse judiciare au confirmat faptul cã împotriva celor doi politisti s-a dispus începerea urmãririi penale pentru comiterea faptei amintite mai sus. Dosarul se aflã în lucru la Parchetul Judetean Neamt, procurorul de caz desemnîndu-i pe lucrãtorii de la Biroul Anticoruptie sã facã cercetãrile necesare. Presupusa faptã ar fi fost comisã de cei doi agenti, Cristian Alcaziu si Adrian Popa, în dupã amiaza zilei de 21 august, în timpul unei actiuni clasice a Politiei Rutiere, si anume „monitorizarea trecerilor pentru pietoni“. De altfel, cei doi politisti, care fac echipã lucrînd de ceva vreme în acelasi schimb si pe aceeasi masinã de politie, supravegheau o trecere de pietoni pe strada Bistritei din Piatra Neamt. La un moment dat, „echipajul“ a oprit un autoturism la volanul cãruia se afla un cetãtean strãin. Acestuia i s-a adus la cunostintã faptul cã nu ar fi acordat prioritate de trecere unor pietoni aflati în traversare. Desi strãinul a negat comiterea faptei, politistii au insistat sã-l amendeze. ÃŽn cele din urmã, soferul a scos din buzunar suma de 400 de lei pe care i-a înmînat-o celor doi agenti. Desi, în mod normal politistii ar fi trebuit sã întocmeascã un proces verbal de constatare si sã-i ridice conducãtorului auto permisul în vederea suspendãrii, acest lucru nu s-a întîmplat. Vãzînd cã politistii nu-i dau nici o chitantã pentru banii încasati, portughezul si-a dat seama cã este victima unei fapte de coruptie, drept pentru care a reclamat cele întîmplate superiorilor lui Alcaziu si Popa. Cum pe teren se aflau mai multe echipaje de politie care participau la actiune, conducerea Politiei Neamt a dispus ca toate echipajele sã fie chemate la sediu pentru a limpezi lucrurile. Sursele noastre spun cã în momentul în care au dat ochii cu cetãteanul portughez, care se afla deja la sediul politiei, cei doi acuzati au încercat sã o dea „la pace“, returnîndu-i cei 400 de lei. Crezînd cã lucrurile de acest gen se rezolvã în România ca la piatã, portughezul a luat banii si a plecat. Vãzînd cã reclamantul a dispãrut, ofiterul care se afla la conducerea inspectoratului a trimis echipajele de politie pe teren pentru a-l identifica si a-l aduce la sediu. Portughezul a fost gãsit si dus la Politie unde a povestit cu lux de amãnunte toatã povestea, inclusiv episodul returnãrii banilor. Toate documentele, inclusiv declaratia reclamantului, au fost adunate într-un dosar care a luat calea Parchetului Judetean Neamt, institutie abilitatã în a cerceta fapte de coruptie.
ÃŽmpotriva celor doi s-a dispus începerea urmãririi penale si am încercat sã obtinem un punct de vedere si din partea celor doi politisti acuzati de luare de mitã. ÃŽn acest sens cotidianul „Monitorul“, a solicitat ajutorul purtãtorului de cuvînt al Politiei Rutiere Neamt, inspectorul Lelian Andries. Acesta a reusit sã ia legãtura doar cu agentul Popa care a refuzat sã comenteze „povestea“, celãlalt politist neputînd fi contactat întrucît se aflã în concediu.

Articol afisat de 2589 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D.MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de danyelut la data 18.09.2009 08:47
fam popa la rutiera
treb sa tinem cont si sa ne dam seama ca mai este un subofiter la circulatie tot din aceasta fam POPA care e venit de la bucuresti si care a afirmat ca el taie si spanzura in circulatia din piatra neamt si ca are o ruda ceva general pe la bucuresti si ca nu poate nimeni sa ii faca ceva!!!asta e cu politia rutiera in piatra neamt!!!!trageti concluziile va rugam si stimati conducatori auto nu mai fiti atenti la circulatie ci fiti f atenti sa nu dati peste un agent din fam popa ca ori va ia banii ori permisul ---nu conteaza ca nu ati facut nimic!!!!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective