Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2009
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 Septembrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Hotii au intrat si n-au intrat în somaj

• în douã judete din tarã, printre care si Neamtul, numãrul infractiunilor de furt a scãzut • totusi, aproape în fiecare zi politistii înregistreazã astfel de fapte • luni s-au înregistrat trei dosare de furt • un sut a fost prins cu mîna într-o posetã, iar un pusti a furat lãntisorul unei femei •

La nivel national, numãrul furturilor, indiferent de natura lor, a crescut simtitor în ultima perioadã, asa cum si jafurile au fost mai numeroase în acest an, fatã de anul trecut. Analistii dar si statisticienii sînt de pãrere cã înmultirea numãrului acestui gen de infractiuni se datoreazã, printre altele, si crizei economice care i-a afectat serios pe români. Situatia nu este valabilã si pentru judetul Neamt unde, conform statisticilor, numãrul furturilor a scãzut.
Astfel, în primele opt luni ale acestui an, la capitolul infractiuni de furt sesizate, s-a înregistrat o scãdere de 441, fatã de aceeasi perioadã a anului trecut. Acest lucru nu înseamnã cã în Neamt nu se mai comit astfel de fapte penale. Numai într-o singurã zi, politistii nemteni au înregistrat trei dosare penale de furt si au rezolvat un altul mai vechi. Un bãcãuan, în vîrstã de 36 de ani, s-a ales cu un dosar penal pentru furt calficat, dupã ce a fost prins la putin timp dupã ce a sustras o sumã din bani din buzunarul unei tîrgnemtence. Evenimentul a avut loc luni, 21 septembrie, în apropierea Autogãrii Tîrgu Neamt. Ion O., din localitate, a sunat la 112, reclamînd faptul cã o persoanã necunoscutã a sustras din poseta sotiei suma de 230 de lei. Un echipaj deplasat la fata locului l-a identificat pe hot, asupra acestuia fiind gãsitã o sumã de bani pe care nu a putut sã o justifice. Individul le-a spus politistilor cã se numeste Ion P., are 38 de ani si este din localitatea Pîrjol, judetul Bacãu. Verificãrile oamenilor legii au arãtat cã, de fapt, individul a spus adevãrul numai în ceea ce priveste localitatea de domiciliu. El se numeste Constantin S. si are 36 de ani. Banii furati au fost recuperati si restituiti victimei, iar bãcãuanului i s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de furt calificat si fals privind identitatea. Tot luni, politistii din Borlesti au fost sesizati, prin serviciul de urgentã 112, de comiterea unui furt pe raza localitãtii. Casandra A., de 53 de ani, din rediu, le-a spus politistilor cã un pusti, respectiv A.D.V., de 10 ani, i-a sustras un lãntisor de la gît, profitînd de faptul cã era cãzutã într-un sant de pe marginea drumului. Politistii l-au identificat pe bãiat si au reusit sã recupereze bijuteria furatã. În aceeasi zi, Postul de Politie Timisesti, a fost sesizat de Vasile S., de 44 ani din Tîrgu Neamt, despre faptul cã în perioada 19 -21 septembrie, persoane necunoscute au pãtruns în incinta unei societãti pe care o administreazã, cu punctul de lucru în comuna Timisesti, iar din curte au sustras 7 metri cubi de cherestea rãsinoase, în valoare de 2800 lei. S-a întocmit dosar penal si se fac cercetãri în vederea identificãrii si prinderii autorilor.
În aceeasi zi, lucrãtorii Politiei Tîrgu Neamt, au reusit sã identifice autorul unui furt comis în noaptea de 14 spre 15 septembrie. Este vorba de Ioan J., în vîrstã de 51 de ani, din Tîrgu Neamt care, în noaptea 14 spre 15 septembrie, a furat din curtea lui Neculai D., din Pipirig, un autoturism, pe care l-a condus si abandonat pe o stradã din Tîrgu Neamt. Masina a fost recuperatã si restituitã proprietarului.

Articol afisat de 1271 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective