Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2009
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Octombrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Sãracii refuzã mila UE

Sãraci-sãraci, dar si pietrenii au demnitatea lor. Cam asta ar fi concluzia ce poate fi trasã în urma dezinteresului pe care l-au arãtat pietrenii fatã de ajutoarele alimentare din UE, distribuite de primãrie. Distribuirea acestora a început în urmã cu mai bine de o sãptãmînã, mai exact pe data de 8 octombrie, si potrivit listelor întocmite de cãtre administratia publicã localã, aveau dreptul la aceste produse 7.000 de persoane sãrace din Piatra Neamt. Desi municipalitatea îsi fãcea griji cã vor fi luati pe sus de valul de solicitanti si au fãcut programãri pe centre, realitatea a demonstrat cã oamenii nu sînt interesati deloc de fãina si zahãrul europenilor. „De cînd am început distribuirea, au venit cu chiu cu vai 700 de persoane din cele 7.000 care se regãsesc pe liste. ÃŽn fiecare zi stãm la acele centre si înghetãm de frig si abia dacã vin 2-3 solicitanti. Nu stim cum sã mai facem si ce metode de popularizare sã gãsim“, a declarat Ana Suteu, sefa Serviciului de Asistentã Socialã din cadrul Primãriei Piatra Neamt. Distribuirea alimentelor a început sãptãmîna trecutã si toti cei care au dreptul la aceste alimente sînt asteptati sã le ridice în continuare de la 3 centre sociale din oras. Ajutoarele sînt împãrtite la centrul de distribuire de pe strada General Dãscãlescu, fostul depozit ICRA, la cantina de ajutor social de pe strada Mihai Viteazul, din blocul C4 si la Centrul Social Speranta. Fiecare persoanã are dreptul sã primeascã cîte un pachet de 15 kilograme de fãinã si cîte 4 kilograme de zahãr. Cantitatea totalã de produse pe care a primit-o administratia publicã localã este de 28 de tone de zahãr si 105 tone de fãinã. ÃŽn cazul în care vor rãmîne alimente nedistribuite, primãria le va returna cel mai probabil centrelor nationale, legea interzicînd sã le dea altor categorii defavorizate.
Conform legii, au dreptul la aceste ajutoare alimentare pensionarii de stat, cei din agriculturã dar nu cu pensii mai mari de 4 milioane de lei, somerii aflati în platã, persoanele cu handicap grav sau accentuat si persoanele beneficiare de ajutoare sociale. Aceste ajutoare vin din partea UE, prin Fondul European pentru Garantarea în Agriculturã. Un pietrean care si-ar fi dorit sã primeascã si el aceste alimente a fost refuzat ceea ce l-a nemultumit profund. „Sînt somer de la data de 1 septembrie si m-am prezentat sã ridic ajutorul alimentar cu buletinul si carnetul de somaj dar mi s-a spus cã nu pot beneficia deoarece nu mã aflu pe tabel. As vrea sã stiu care este motivul? ÃŽn H.G.600/2009 se specificã clar cã toti somerii beneficiazã de acest ajutor“, scria în reclamatia sa postatã pe site, pietreanul. Rãspunsul municipalitãtii chiar dacã e potrivit legii este nedrept fatã de someri. „Noi distribuim aceste alimente pe baza unor centralizãri fãcute de la Somaj la nivelul lunii iulie sau august. Deci aceastã persoanã nu poate primi acum aceste alimente, poate la o altã distribuire, anul viitor“, a declarat Ana Suteu.

Articol afisat de 1469 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective