Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2009
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Octombrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Izolarea blocurilor, doar cu autorizatie de la primãrie

• pietrenii nu au voie sã-si izoleze blocurile decît cu avizul primãriei • mai multi cetãteni au cerut autoritãtilor sã interzicã aceste izolatii pe motiv cã blocurile sînt „tãrcate“ •

De ceva vreme pietrenii au fost cuprinsi de frenezia izolãrilor termice ale blocurilor doar-doar or plãti la iarnã ceva mai putini bani la întretinere. ÃŽn consecintã, scãri ale blocurilor sau cîteva apartamente în functie de întelegerile sau... neîntelegerile dintre vecini, s-au umplut de schele si de muncitori cu chef de treabã. Rezultatul nu s-a lãsat mult asteptat, curînd multe dintre blocurile cenusii cãpãtînd culori strãlucitoare si vii. Pînã aici nimic rãu numai cã, în multe cazuri este vorba despre o culoare diferitã doar la cîte un etaj, la una dintre scãri sau chiar cîte un apartament izolat pe ici pe colo. Blocurile „tãrcate“ au stîrnit nemultumirea multor pietreni care au început sã facã reclamatii la primãrie pentru interzicerea acestor izolatii individuale. Ultima sesizare de acest gen a fost postatã pe site-ul municipalitãtii chiar la începutul acestei sãptãmîni. „Vã rog în numele comunitãtii, interziceti izolãrile individuale. Nu exista nicãieri în lumea civilizatã asa ceva. Domnilor arhitecti, vã rog sã vã respectati pe dumneavoastrã. Nu vã bateti joc de acest oras. Aveti decenta sã interziceti aceastã practicã pînã nu este prea tîrziu“scria pietreanul nemultumit de blocurile multicolore.
Rãspunsul dat de primãrie la aceastã reclamatie nu este deloc în mãsurã sã-i bucure pe cei care si-au izolat pe cont propriu apartamentele întrucît autoritãtile îi anuntã cã aveau nevoie de o sumedenie de autorizatii. Majoritatea pietrenilor au preferat sã lucreze fãrã nici un fel de acte ceea ce înseamnã costuri mai mici dar si niste riscuri asumate. „ÃŽn Piatra Neamt izolãrile individuale sînt interzise. Proprietarii care doresc sã-si reabiliteze termic locuinta pe cheltuiala proprie si nu prin programul guvernamental, trebuie sã obtinã certificat de urbanism si autorizatie de construire, emise de primãrie in baza HCL/418 din 24 septembrie 2009, care prevede o conceptie unitarã asupra esteticii acestor lucrãri“, se aratã în rãspunsul primãriei. Reabilitarea termicã a început cam acum un an cînd statul acoperea 50% din cheltuieli, 30% iar locatarii 20 de procente. Anul acesta statul si-a micsorat contributia si cheltuielile au fost împãrtite în mod egal în trei, o treime statul, o treime primãria si o treime proprietarii. Asta însemna pentru un apartament cu trei camere din Piatra Neamt costuri cam de 1.000 de euro.

Articol afisat de 1965 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de mudutza la data 29.10.2009 06:39
Rusine
De ce sa ni se interzica sa izolam termic blocurile? Oare cine sunt acei cetateni care s-au plans la primarie? Omul de rand izoleaza cu ce poate si cu cati bani are. Nu le este rusine celor care au cerut asa ceva?
De unde sa scoatem bani pentru autorizatii si multe altele? Noi nu suntem avuti, avem salarii de mizerie si traim dintr-un somaj unii. Daca asa sta treaba nu vom mai izola. Vor ramane blocurile in paragina pt ca nu avem bani de aruncat pe fereastra. Mai bine stau imbracata mai gros prin casa.
Nu am crezut ca mai exista cetateni caer se gandesc numai la ei. Ce ne doare pe noi capul ca blocurile au diferite culori? Important e sa fie reabilitate, sa nu mai cada tencuiala de pe ele si sa ii fie bine cetateanului in propria casa. Nu cred ca vopseaua e problema... aici e vorba de interese si de unde sa se mai scoata bani. O sa ne aduceti in sapa de lemn curand. Bunica din groapa va mai vota cu PD-L.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective