Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2009
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 9 Noiembrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Liberalii nemteni acuzã PDL cã încalcã legea

• liberalii sînt împotriva afisajului electoral pe institutiile publice din Piatra Neamt • ei contestã Hotãrîrea de Consiliu Local care permite PDL-ului sã punã afise pe institutuiile publice din oras •

Liderii PNL Neamt resping ideea afisajului electoral pe institutiile publice din orasul Piatra Neamt si condamnã o hotãrîrea de consiliu local care permite PDL sã facã acest lucru. ÃŽn cadrul conferintei de presã care a avut loc ieri la sediul PNL Neamt, liderii acestei formatiuni politice au declarat cã se vor adresa instantei întrucît adoptarea hotãrîrii cu pricina încalcã toate prevederile legale. „ÃŽn mod clar în adoptarea acestei hotãrîri, legea a fost grav încãlcatã. Ea nu a fost discutatã în comisiile de specialitate, nu a fost adusã la cunostinta consilierilor si nici nu figura pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu Local. Sedinta de Consiliu Local a început la ora 14, iar hotãrîrea a ajuns la Biroul Electoral Judetean 10 minute mai tîrziu. Si asta, în conditiile în care pe ordinea de zi erau de discutat douã probleme foarte importante. Consilierii au dat deoparte aceste probleme si au discutat problema PDL care a solicitat amplasarea de materiale electorale pe institutiile publice din Piatra Neamt. Este foarte grav ce se întîmplã, iar aceste manifestãri ar trebui sã disparã din viata noastrã publicã“, a declarat Serban Strãtilã, vicepresedintele PNL Neamt. La rîndul sãu, Dorin Ursãrescu, presedintele organizatiei judetene a PNL, nu a pierdut prilejul de a critica decizia presedintelui Traian Bãsescu de a-l nominaliza pentru functia de premier pe Liviu Negoitã. De asemenea, liberalul a arãtat cã vinovat de tot cee ce se întîmplã în acest moment în România, este actualul presedinte în exercitiu. „Reprezentantul FMI în România a anuntat cã amînã acordarea celei de-a treia transe de împrumut, iar acest lucru se datoreazã faptului cã FMI nu are un partener credibil de dialog, iar vinovat este Traian Bãsescu care actioneazã împotriva interesului românilor. Riscãm, de asemenea, sã nu avem comisar european, pentru cã Traian Bãsescu vrea neapãrat ca acesta sã fie din curtea PD-L-ului. Se stie cã noi, liberalii, nu am fost de acord cu împrumuturile fãcute la FMI, pentru cã tãrile serioase gãsesc alte solutii cînd se aflã în situatii dificile. Ne interseazã clauzele acordului cu FMI, pentru cã vrem sã vedem cum au fost cheltuiti cei 30 de miliarde de euro, bani împrumutati de România. Banii au fost luati, însã noi nu vedem decît o depreciere a nivelului de trai. Este cel putin suspect modul în care au fost cheltuiti acesti bani“, a declarat Dorin Ursãrescu.

Comunicat PNL

De la disperare la ilegalitate: PD-L si încãlcarea legii

Nominalizarea lui Negoitã-o diversiune

Nominalizarea lui Liviu Negoitã este o diversiune a lui Traian Bãsescu menitã sã mentinã Guvernul Boc, pentru a frauda alegerile. Bãsescu a ratat ultima sansã de a se comporta democratic iar desemnarea lui Negoitã aratã un presedinte care a pierdut contactul cu România, care se pregãteste sã plece. Este ultima încercare a lui Traian Bãsescu de a-si pãstra cu orice pret functia, inclusiv prin fraudarea alegerilor, din acest moment orice discutie despre guvern, guvernare devine inutilã, din acest moment vorbim doar despre disperarea lui Traian Bãsescu si a clanului PDL de a se mentine cu orice pret la putere inclusiv prin fraudã, operatã cu mîna Guvernului Boc.

Disperarea de la centru se transmite si în plan local

Disperarea de la centru se transmite si în plan local, astfel, afisele cu îndemnurile amenintãtoare la referendum ocupã în mod ilegal panourile destinate afisajului electoral pentru campania prezidentialã. Desi, plîngerea formulatã de PNL Neamt a fost admisã de cãtre Biroul Electoral Judetean în data de 4.11.2009, nici pînã la aceastã datã afisele respective nu au fost îndepãrtate asa cum prevede legea, demonstrînd foarte clar dispretul autoritãtilor locale pentru respectarea legii. Aceastã atitudine, determinatã de fricã, a atins cote nemaiîntîlnite, ajungîndu-se la introducereape sub masã a unor proiecte de Hotãrîre de Consiliu Local. Astfel, conducerea Primãriei Piatra Neamt, fiind informatã de cãtre functionarii institutiei detasati ca personal tehnic, despre o plîngere depusã de PNL Neamt referitoare la afisarea ilegalã a unui banner pe proprietatea publicã a primãriei (clãdire socialã din cartierul Speranta) a scris pe genunchi un proiect de Hotãrîre de Consiliu Local prin care se aprobã afisarea respectivului banner. Este un caz fãrã precedent, faptul cã, chiar înainte de terminarea sedintei de Consiliu Local Piatra Neamt, hotãrîrea respectivã a fost trimisã cãtre Biroul Electoral Judetean, întrunit la aceeasi orã. În mod clar Hotãrîrea respectivã de Conisliu Local, care permite montarea de materiale electorale pe imobilele proprietate a Municipiului Piatra Neamt, de cãtre PD-L încalcã toate prevederile legale referitoare la traseul legislativ a unei hotãrîri de Consiliu Local-termene, comisii, si orice normã de comportament democratic. Considerãm cã disperarea justificatã de evidenta pierdere a alegerilor de cãtre Traian Bãsescu nu poate justifica transformarea Consiliului Local într-o trupã de marionete si nici folosirea functionarilor publici ai primãriei drept informatori ai PD-L, plãtiti din bani publici. Hotãrîrea de Consiliu Local va fi atacatã de PNL Neamt în contencios administrativ.
Singurii care pot împiedica frauda pusã la cale de Traian Bãsescu sînt alegãtorii. Facem de acum un apel ca pe data de 22 noiembrie, românii de bun simt sã nu se lase furati de sistemul lipsit de bun simt în frunte cu Traian Bãsescu. Sã iasã la vot. ÃŽi chemãm alãturi de noi, de Crin Antonescu, pentru ca împreunã sã facem „Revolutia Bunului Simt“, pentru a putea scoate România din crizã. „Revolutia Bunului Simt“ este singura solutie pentru scoaterea României din crizã.
„Revolutia Bunului Simt“ înseamnã Antonescu-Presedinte!

Articol afisat de 1321 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D.MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective