Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2009
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 24 Noiembrie 2009
TipŃreste articolul - Varianta pentru imprimantŃ Trimite acest articol unui prieten  prin email
AT╬T I-AU IUBIT

AT´┐ŻT I-AU IUBIT

Cum au votat nemtenii

• Mircea Geoan´┐Ż a obtinut ´┐Żn judet 14.800 de voturi ´┐Żn fata lui Traian B´┐Żsescu • ´┐Żn 62 de localit´┐Żti, din 83 c´┐Żte s´┐Żnt ´┐Żn judet, PSD a avut procente mai mari dec´┐Żt PDL • pe zona Piatra Neamt, PDL are cu 10 procente mai mult ca PSD • ´┐Żn Roman, diferenta PDL-PSD s-a redus la trei procente, ´┐Żn favoarea portocaliilor • pedelistii promit r´┐Żsturnarea situatiei pentru turul II •

37,64% este procentul cu care pesedistul Mircea Geoan´┐Ż a iesit ´┐Żnving´┐Żtor ´┐Żn judetul Neamt. Pe locul II s-a situat Traian B´┐Żsescu, cu un procent de 31,48%, iar Crin Antonescu a obtinut 16,37%. Ca num´┐Żr de voturi, ´┐Żn Neamt, Mircea Geoan´┐Ż a adunat 89.796, B´┐Żsescu - 75.108, iar Crin Antonescu a fost sustinut de c´┐Żtre 39.055 de nemteni. La nivel de Piatra Neamt, B´┐Żsescu a iesit ´┐Żnving´┐Żtor cu un procent de 36,03% (18.576 de voturi), urmat de Geoan´┐Ż - 26,4% (13,478 de voturi) si Antonescu - 21,95% (11.315 voturi). La Roman, trendul a fost acelasi. B´┐Żsescu a iesit cel mai bine - 33,34% (9.822 de sustineri), Geoan´┐Ż - 30,70% (9.044 voturi), iar Antonescu - 20,13% (5.932%). Procentul cel mai mare pe T´┐Żrgu Neamt a fost luat de PSD - 32,96%, urmat de PDL - 26,68% si PNL - 22,85%. La Bicaz, B´┐Żsescu a luat 33% (1.170 voturi), Geoan´┐Ż 28% (1.004 voturi), Antonescu 18% (640 de voturi).
La ora ´┐Żnchiderii procesului electoral, 21.00, prezenta la vot pentru alegerea presedintelui a fost la nivel de judet de 50,62% (din care 49,91% ´┐Żn mediul urban), iar pentru referendumul national 48,97% (din care 47,82% ´┐Żn mediul urban). La sectiile de votare speciale s-au prezentat la vot 8.852 de persoane, care au votat pentru alegerea presedintelui. Dintre acestea, 8.525 si-au exprimat votul si pentru pentru referendumul national. Aceste procente situeaz´┐Ż judetul Neamt pe locul 33 la nivel national ´┐Żn privinta num´┐Żrului de aleg´┐Żtori care si-au exercitat dreptul la vot pentru presedintele Rom´┐Żniei si pe locul 30 pentru referendumul national.

PSD, c´┐Żstig´┐Żtor de la un cap´┐Żt la cel´┐Żlalt ´┐Żn dou´┐Ż colegii

Liderii social-democrati sperau ´┐Żn victorie la aceste alegeri, dar pe alocuri rezultatele obtinute i-au uimit si pe ei. „Avem dou´┐Ż colegii ´┐Żn care PSD a obtinut victorie ´┐Żn absolut toate localit´┐Żtile. Este vorba despre Colegiul 5, al deputatului Ioan Munteanu, si de colegiul de la T´┐Żrgu Neamt si comunele limitrofe. ´┐Żn cinci colegii din opt, c´┐Żte s´┐Żnt ´┐Żn judet, PSD a iesit ´┐Żnving´┐Żtor. Cel mai bun scor a fost obtinut de c´┐Żtre Colegiul 5, apoi Colegiul lui Victor Surdu (zona Horia - Girov si p´┐Żn´┐Ż la T´┐Żrgu Neamt), apoi colegiul din zona T´┐Żrgu Neamt si comunele ´┐Żnvecinate, pe locul IV a iesit Valea Muntelui si pe locul V colegiul din zona Roznov. Am fost ´┐Żnvinsi de c´┐Żtre PDL la cele dou´┐Ż colegii de pe Piatra Neamt si la cel din Roman“, a declarat senatorul Ion Chelaru, presedinte interimar al PSD Neamt. Dac´┐Ż pietrenii si romascanii s-au dovedit a fi dedicati pedelistilor la aceste alegeri, t´┐Żrgnemtenii au votat PSD. Dintre parlamentarii pesedisti, cel mai bun scor a fost obtinut de c´┐Żtre deputatul Ioan Munteanu, care a scos cu 8.000 de voturi mai mult dec´┐Żt PDL ´┐Żn colegiul s´┐Żu. „La Oniceni am scos un procent de 80%, la Bozieni de 72%, la Valea Ursului - 70%, la G´┐Żndinti - 68%, iar la S´┐Żb´┐Żoani - 51%. ´┐Żn toate cele 16 comune din colegiu am c´┐Żstigat, inclusiv la Sagna, St´┐Żnita, Gher´┐Żiesti, Icusesti si Poienari, care au primari PDL. Am spus de la ´┐Żnceputul campaniei c´┐Ż era o atmosfer´┐Ż de schimbare, la care s-a ad´┐Żugat munca organizatiilor noastre. Diferenta dintre PSD si PDL este de 26 de procente ´┐Żn colegiul meu, iar PNL a obtinut 6%“, a declarat deputatul Ioan Munteanu. Si deputatul Culit´┐Ż T´┐Żr´┐Żt´┐Ż a mai dovedit o dat´┐Ż sustinerea de care se bucur´┐Ż din partea electoratului, aduc´┐Żnd din colegiul s´┐Żu un procent de 41,52% ´┐Żn favoarea lui Mircea Geoan´┐Ż, ´┐Żn vreme ce sustinerea pentru Traian B´┐Żsescu a fost de 34,76%, iar pentru Crin Antonescu de 10,9%. Desi pe colegiu situatia a fost ´┐Żn favoarea rosiilor, ´┐Żn orasul Roznov s-a votat PDL, asa cum s-a ´┐Żnt´┐Żmplat si ´┐Żn comuna Borlesti, unde a fost agreat mai mult Traian B´┐Żsescu.

PSD a c´┐Żstigat si unde erau primari PDL

´┐Żn judetul Neamt s´┐Żnt 34 de primari membri PSD, iar succesul acestei formatiuni s-a ´┐Żnregistrat ´┐Żn 62 de localit´┐Żti, ceea ce ´┐Żnseamn´┐Ż c´┐Ż aproape 30 de primari ai altor formatiuni s-au trezit ´┐Żnvinsi de electorat ´┐Żn unit´┐Żtile administrativ-teritoriale pe care le conduc. S´┐Żnt si c´┐Żtiva primari pesedisti care au fost ´┐Żn situatie invers´┐Ż, la Bicazu Ardelean, Bicaz Chei si Tarc´┐Żu. „Am obtinut rezultate foarte bune la Roman. Dup´┐Ż alegerile anterioare, PDL era ´┐Żn fata noastr´┐Ż cu 15 procente, iar dup´┐Ż turul I al prezidentialelor am redus diferenta la trei procente. 500 de procente ne-au distantat acum de PDL, iar la alegerile trecute diferenta a fost de 15.000 de sustineri ´┐Żn avantajul portocaliilor. Cred c´┐Ż prezenta la vot a fost masiv´┐Ż la aceste alegeri din dou´┐Ż motive principale. ´┐Żn primul r´┐Żnd a fost valul evident anti-B´┐Żsescu, pe care l-am preluat de la populatie cu sloganul «Sc´┐Żpati-ne de el!», iar al doilea motiv a fost smecheria lui B´┐Żsescu de a organiza referendumul ´┐Żn paralel cu alegerile“, a mai spus seful interimar al pesedistilor nemteni. Desi p´┐Żn´┐Ż asear´┐Ż, la ´┐Żnchiderea editiei, nu se realizase un clasament PSD pe tar´┐Ż, pentru a se sti exact pe ce loc se situeaz´┐Ż judetul nostru cu procentul de 37,64% ´┐Żn favoarea lui Mircea Geoan´┐Ż, liderii pesedisti nemteni sperau c´┐Ż Neamtul este ´┐Żn prima parte a topului. „Avem un avans de 14.800 de voturi fat´┐Ż de PDL, ´┐Żntr-un judet ad´┐Żnc portocaliu. Cu vointa oamenilor, Neamtul a redevenit rosu“, a mai spus Ioan Chelaru.

PDL promite schimbarea

Desi scorul ´┐Żn municipiile judetului a fost ´┐Żn favoarea portocaliilor, situatia nu i-a multumit prea mult pe liderii acestei formatiuni. Se pare c´┐Ż primii care o vor „´┐Żncasa“ de la sefii PDL s´┐Żnt tocmai primarii localit´┐Żtilor ´┐Żn care PSD a luat caimacul. „A fost o campanie care ´┐Żn judetul Neamt s-a desf´┐Żsurat f´┐Żr´┐Ż incidente deosebite. Din punct de vedere al PDL cred c´┐Ż ar fi trebuit s´┐Ż avem ´┐Żn vedere o analiz´┐Ż punctual´┐Ż pe localit´┐Żti. A fost si o stare de automultumire si cred c´┐Ż nici consilierii locali nu s-au implicat suficient pentru a-i convinge pe cet´┐Żteni s´┐Ż ´┐Żl voteze pe Traian B´┐Żsescu. Dar ´┐Żn turul II va fi mai mult´┐Ż mobilitate si s´┐Żnt convins c´┐Ż Traian B´┐Żsescu va fi ales din nou presedinte al Rom´┐Żniei. Ne-am trezit cu anumite surprize mai putin pl´┐Żcute ´┐Żn comunele ´┐Żn care avem primari PDL“, a declarat Vasile Pruteanu, vicepresedinte al PDL Neamt. 15.937 de nemteni s-au dovedit a fi al´┐Żturi de peremistul Vadim Tudor, c´┐Żruia i-au dat votul, ceea ce reprezint´┐Ż un procent de 6,68%, peste media pe tar´┐Ż.

Articol afisat de 3470 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(S. T´┐ŻRN´┐Ż, D. MURARU)
AdaugŃ comentariul tŃu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist´┐Ż nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective