Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2009
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Decembrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

CÃŽND ASIGURAREA ÃŽTI SCOATE PERI ALBI

• un bãrbat din Pipirig afirmã cã BCR Asigurãri îl poartã pe drumuri si nu-i plãteste reparatia masinii implicatã într-un accident • Gheorghe Ionitã sustine cã nu are nici o vinã în producerea evenimentului • directorul BCR Asigurãri Neamt, Dumitru Bodnar, afirmã cã dosarul se aflã la Bucuresti, iar o decizie va fi luatã de cei de la centru: „Problema în cazul de fatã este mai delicatã si necesitã niste verificãri suplimentare, de aceea se întîrzie putin“ •

Reprezentantii sucursalei nemtene a societãtii BCR Asigurãri sînt acuzati, de un localnic din comuna Pipirig, cã întîrzie finalizarea dosarului de daune, timp în care el este nevoit sã tinã în garaj autoturismul avariat într-un accident rutier. De partea cealaltã, reprezentantii firmei de asigurãri se apãrã spunînd cã dosarul se aflã în lucru si nu s-a luat nici o decizie clarã pînã în acest moment. ÃŽntîrzierea, spun asiguratorii, s-ar datora si unor suspiciuni care ar exista cu privire la circumstantele în care a avut loc evenimentul. Accidentul în urma cãruia Gheorghe Ionitã (foto) s-a ales cu masina avariatã, s-a consumat în ziua de 27 octombrie 2009, în localitatea Nisiporesti. „Eu mã deplasam cu autoturismul Rover spre Roman. Cînd am ajuns la Nisiporesti, urma sã fac stînga spre Hãlãucesti. ÃŽn intersectie, unde se aflã si o trecere de pietoni, am semnalizat sã fac la stînga. ÃŽn acel moment am fost lovit puternic din spate de o autobasculantã, care se angajase în depãsirea mea. Soferul a recunoscut fãrã probleme cã este vinovat de producerea accidentului, si nici nu avea cum, pentru cã a încercat sã facã depãsire într-o zonã în care manevra era interzisã. Omul mi-a dat asigurarea masinii, dupã care am vrut sã facem constatarea amiabilã. N-am stiut cum se fac documentele si am solicitat ajutorul sefului postului de politie din Botesti. ÃŽn biroul politistului am încheiat aceastã constatare amiabilã. Dupã douã zile, la Tîrgu Neamt, urma sã vinã cineva de la BCR Asigurãri. A venit, a vãzut despre ce este vorba si a fãcut constatarea. I-am înmînat asigurarea si mi-a zis cã trebuie sã astept rãspunsul. De asemenea, am fost întrebat unde vreau sã repar masina si i-am spus cã la un service din Tîrgu Neamt. Cei de la service au cam strîmbat din nas cînd au auzit cã au de-a face cu o societate de asigurãri, însã au acceptat si mi-au fãcut o constatare, stabilind cã reparatia costã 85 de milioane de lei vechi“, a declarat Gheorghe Ionitã.

„Sînt pus pe drumuri degeaba“

Cu documentul la purtãtor, omul s-a prezentat la BCR Asigurãri. Actul a fost pus la dosar, acesta luînd drumul Bucurestiului pentru a fi analizat. Din acest moment, spune Ionitã, au început problemele. „Le-am dat tot ce mi-au cerut. Asigurarea mea, asigurarea celui cu autocamionul, dupã care mi s-a spus sã astept. Am asteptat, însã în zadar, pentru cã nu am primit nici un rãspuns. Am fost în audientã la domnul director, acesta comunicîndu-mi cã este un caz mai complicat si cã la mijloc ar fi vorba de o culpã comunã. Este exclusã aceastã variantã, pentru cã nu eu am gresit, lucru confirmat si de soferul vinovat. Am cerut reanalizarea dosarului si am mai depus la dosar niste fotografii de la locul accidentului, în care se vede clar intersectia. De atunci nu mai stiu absolut nimic de dosar. Mi-au dat niste numere de telefon de la Bucuresti. Am sunat, dar nu m-a lãmurit nimeni. Efectiv sînt pus pe drumuri degeaba, iar masina stã în garaj pentru cã nu o pot repara. Mi se tot spune cã dosarul este la un angajat, pe urmã la un altul, si tot asa. Efectiv simt cã-si bat joc de mine. Plus cã orice drum la Piatra Neamt costã destul, plus telefoane date pe banii mei, plus stres, plus timp pierdut“, a conchis Ionitã.

„Dosarul se aflã la Bucuresti“

Directorul sucursalei Neamt a BCR Asigurãri, Dumitru Bodnar, afirmã cã dosarul se aflã la Bucuresti, iar decizia va fi luatã de cei de la centru. „Nu sînt în mãsurã sã dau un rãspuns, pentru cã dosarul se aflã la centralã, la Bucuresti. Cunosc cazul si chiar am vorbit cu domnul Ionitã, cãruia i-am comunicat cã poate sã facã o adresã dacã este nemultumit. Dosarul va avea o solutie, iar dacã el va fi nemultumit va face o solicitare si poate sã conteste decizia. Problema în cazul de fatã este mai delicatã si necesitã niste verificãri suplimentare, de aceea se întîrzie putin. Existã niste suspiciuni si trebuie verificat cu atentie. Ne confruntãm cu multe situatii dubioase si de aceea se fac verificãri suplimentare. Suspiciuni mai mici sînt atunci cînd avem de-a face cu asigurare Casco. Asa cum spuneam, acest dosar nu este rezolvat la noi, ci la Bucuresti. Si este mai bine asa, pentru cã se eliminã din start orice suspiciune legatã de vreo întelegere între inspectorul de daune si pãgubit“, a declarat Dumitru Bodnar. Asiguratorii recomandã conducãtorilor auto implicati în tamponãri ca atunci cînd situatia este mai delicatã, în sensul cã existã dubii cu privire la vinovãtie, sã apeleze la agentii de politie pentru întocmirea procesului verbal. Nu pomenesc nimic de timpul pierdut de cei care fãrã voia lor sînt implicati în accidente rutiere si au de a face cu birocratia din sistem, de „amabilitatea“ cu care, uneori, sînt tratati cînd cer lãmuriri si multe altele. Partea cea mai frumoasã este la contractarea politei de asigurare, cînd de partea cealaltã totul e numai lapte si miere. Dupã vreun nefericit eveniment începe calvarul asiguratului.

Articol afisat de 1615 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective