Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2009
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Decembrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
COLONELUL MIHÃILÃ A RÃMAS FÃRÃ SERVICIU

COLONELUL MIHÃILÃ A RÃMAS FÃRÃ SERVICIU

• la propunerea conducerii CJ, Ioan Mihãilã nu va mai fi sef al Directiei Judetene de Evidenta Persoanelor • el a fost înlocuit de cãtre Veronica Bejenaru • momentan, Mihãilã este în concediu medical • schimbarea se datoreazã neoptãrii între statutul de functionar si pensionar • se pare cã pensia era mai mare decît salariul de 3.045 de lei brut obtinut de la CJ •

Directia Judeteanã de Evidenta Persoanelor Neamt va fi condusã de Veronica Bejenaru, cea care îi va lua locul lui Ioan Mihãilã, colonel în rezervã, atunci cînd acestuia îi va expira concediul medical în care se aflã în prezent. Decizia acestei rocade îi apartine pe de o parte conducerii Consiliului Judetean, sub a cãrui autoritate functioneazã directia, cît si fostului sef al Politiei Municipiului Piatra Neamt, care nu si-a exprimat optiunea referitoare la statutul pe care si-l doreste pentru viitor: pensionar cu o îndemnizatie de peste 1.693 lei net sau sef al Evidentei persoanei, obligativitate pe care au avut-o toti cei care pînã la începutul sãptãmînii trecute au primit si pensii de cel putin 17 milioane de lei vechi si salarii de la stat. Desi l-am contactat telefonic, Ioan Mihãilã nu a fost de gãsit, pentru a afla mãcar data la care îi va expira medicalul. Stim însã cã în calitate de director beneficia de un salariu de 3.045 de lei brut si în conditiile în care acest venit nu l-a motivat sã renunte la pensie, tindem sã credem cã încasarea lunarã ca fost ofiter o depãseste pe cea de angajat al CJ Neamt.
Vineri, 18 decembrie, consilierii judeteni vor avea de aprobat propunerea lui Vasile Pruteanu privind rocada de la directie. „Se constatã încetarea de drept a raportului de serviciu al lui Ioan Mihãilã, director executiv al Directiei Judetene de Evidenta Persoanelor Neamt, ca urmare a neîndeplinirii obligatiei de a opta între suspendarea plãtii pensiei pe durata exercitãrii activitãtii si încetarea raportului de serviciu. Prezenta hotãrîre va produce efecte la data încetãrii suspendãrii raportului de serviciu al lui Ioan Mihãilã, pentru incapacitate temporarã de muncã. Cu aceeasi datã, Veronica Bejenaru se numeste temporar în functia de director executiv al Directiei Judetene de Evidenta Persoanelor Neamt, pînã la ocuparea prin concurs a acestei functii publice, fãrã a putea depãsi perioada de maximum sase luni într-un an calendaristic“, a declarat Vasile Pruteanu, presedinte al Consiliului Judetean Neamt.
„Conform prevederilor din Legea nr. 215/2001 a administratiei publice locale, CJ dispune încetarea raporturilor de serviciu, în conditiile legii, pentru conducãtorii serviciilor publice de interes judetean. Printr-o adresã din 7.12.2009, Directia Judeteanã de Evidenta Persoanelor Neamt comunicã faptul cã începînd cu data de 7 decembrie 2009, Ioan Mihãilã - director executiv al directiei, se aflã în concediu medical, situatie care constituie caz de suspendare de drept a raportului de serviciu potrivit Legii 188/1999 privind Statutul functionarilor publici. Pe perioada suspendãrii, raporturile de serviciu ale functionarilor publici nu pot înceta si nu pot fi modificate decît din initiativa sau cu acordul functionarului public în cauzã. Neîndeplinirea de cãtre pensionarii care desfãsoarã activitãti profesionale pe bazã de raport de serviciu în cadrul institutiilor publice locale, ce beneficiazã de pensii nete aflate în platã al cãror nivel depãseste suma de 1.693 lei, a obligatiei privind exprimarea optiunii între suspendarea plãtii pensiei pe durata exercitãrii activitãtii si încetarea raporturilor de serviciu, pînã la data de 9 decembrie 2009 inclusiv, constituie cauzã de încetare de drept raporturilor de serviciu, conform Legii nr. 329/2009 privind reorganizarea unor autoritãti si institutii publice, rationalizarea cheltuielilor publice, sustinerea mediului de afaceri si respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeanã si Fondul Monetar International“, a precizat Cristina Mititelu, director executiv în cadrul CJ Neamt.
Potrivit Statutului functionarilor publici, exercitarea cu caracter temporar a unei functii publice de conducere se realizeazã prin promovarea temporarã a unui functionar public care îndeplineste conditiile specifice pentru ocuparea acestei functii publice pe o perioadã de maximum 6 luni într-un an calendaristic, cu obligatia înstiintãrii înainte cu cel putin 10 zile a Agentiei Nationale a Functionarilor Publici.

Articol afisat de 2394 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective