Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2009
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Decembrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Medic si cinci gravide infectate cu AH1N1

• în ultimele 24 de ore, au fost confirmate în Neamt nouã cazuri noi de gripã • printre acestea se numãrã cinci gravide dar si o doctoritã din Tîrgu Neamt •

Gravidele ar trebui sã ia foarte în serios avertismentele medicilor care le sfãtuiesc sã evite locurile aglomerate pentru cã gripa nouã pare sã le atace din ce în ce mai des. În plus, în urmã cu douã zile a fost confirmat în judet si primul deces din cauza gripei iar victima a fost o gravidã. Testele de laborator fãcute la Institutul Cantacuzino din Bucuresti au confirmat în ultimele 24 de ore în judetul Neamt 9 cazuri noi de gripã cu virusul AH1N1. Dintre cei 9 pacienti, 5 sînt gravide iar una dintre ele este lehuzã, ea nãscînd în urmã cu cîteva zile, moment în care era cu sigurantã infectatã cu noul virus gripal. Cele 5 gravide bolnave au vîrste cuprinse între 19 si 28 de ani, trei sînt din Piatra Neamt iar douã sînt la Roman. Din pãcate, cele douã gravide din Roman au o stare generalã mai proastã, medicii preferînd sã le internze în sectia de Boli Infectioase pentru a le putea supraveghea mai bine. Celelalte trei au fost trimise la domiciliu unde li s-a recomandat izolarea. O altã pacientã depistatã ca avînd AH1N1 în urma rezultatelor de laborator este lehuzã, ea nãscînd acum cîteva zile. Femeia, de cînd s-a internat pentru a naste, avea toate semnele unei viroze respiratorii urîte iar medicii au suspectat-o dupã cîtva timp de gripã nouã. Între timp femeia a nãscut si i s-au luat si probe pentru analize. Rezultatele au arãtat cã aceasta avea gripã nouã. Din fericire, starea ei este bunã, rãspunzînd bine la tratament.
În afara celor 6 cazuri, analizele de laborator au mai arãtat cã si un cadru medical s-a infectat cu gripã nouã. Este vorba despre o doctoritã din Tîrgu Neamt care lucreazã în spitalul din localitate. Aceasta se simte bine si a fost trimisã acasã, pentru a sta izolatã. Un bãrbat din Roman este si el infectat cu noul virus gripal iar de vinã se bãnuieste a fi sotia acestuia care este asistentã la spitalul din localitate. Aceasta nu are nici un fel de simptome dar sotul ei s-a molipsit cu gripã. Si acesta este bine, fiind izolat la domiciliu.
În sfîrsit, cel de-al noulea caz de gripa nouã depistat in judet, este al unei tinere de 22 de ani, care este însã si obezã. Aceasta este internatã acum în sectia de Boli Infectioase deoarece a dezvoltat o formã medie a bolii iar medicii preferã s-o supravegheze atent mai ales cã are si alte boli asociate. În acest moment, sînt înregistrate în judetul Neamt 97 de cazuri dintre care 75 confirmate prin analize de laborator iar restul prin evaluare clinicã si simptomatologie. Din pãcate, marti, 15 decembrie, s-a înregistrat în Neamt si primul deces de gripã nouã. Este vorba despre o tînãrã de 28 de ani, gravidã, care a nãscut de urgentã dar dupã cîteva sãptãmîni în care a fost ajutatã sã respire, a murit în spital la Iasi.

Articol afisat de 2135 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. VASILACHE, L. BUGA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective