Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2009
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 Decembrie 2009
TipŃreste articolul - Varianta pentru imprimantŃ Trimite acest articol unui prieten  prin email
Retrospectiva lunii august 2009

Retrospectiva lunii august 2009

Casele lui Ceausescu

• august a debutat cu o veste nu tocmai pl├úcut├ú pentru silvicultori, acestia pierz├«nd ├«n favoarea Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, Cabana Nemtisor, care fusese construit├ú pentru fostul dictator Ceausescu • politistii, magistratii, dar si angajatii Centrului de Transfuzii protesteaz├ú • Bianca Constantin particip├ú la concursul Miss Universe, organizat ├«n Bahamas • Costache Lupu era implicat ├«ntr-un accident de circulatie • fostul Azochim deschidea fabrica de uree si f├úcea angaj├úri • casa de protocol din Piatra Neamt a lui Ceausescu, retrocedat├ú fostilor proprietari, nu poate fi v├«ndut├ú •

• 1 august. Cabana Nemtisor a trecut ├«n proprietatea Mitropoliei Moldovei, fostul proprietar, Directia Silvic├ú, fiind executat silit. Transferul a fost f├úcut pe baza unei sentinte a Judec├útoriei Craiova. Cabana Nemtisor a fost construit├ú ├«n 1977, special pentru Nicolae
Ceausescu si apropiatii sãi, deoarece în zonã exista un fond de vînãtoare populat cu cerbi si ursi. Constantin Andras a fost numit sef la Seviciul de Administrare a Parcului National Ceahlãu. Noul sef provine din structurile Administratiei Parcului National.

• 3 august. Vasile Cucos, primarul comunei Agapia, declara c├ú stareta Olimpiada Chiriac l-a pus pe toac├ú, pentru c├ú ceruse revizuirea unei hot├úr├«ri judec├útoresti. ├Äns├ú vestea nu l-a speriat pe alesul local, acesta fiind convins c├ú demersul s├úu nu L-a sup├úrat pe Cel de Sus. SIF Transilvania anunt├ú c├ú va investi 20 de milioane de euro la Oglinzi ├«ntr-o baz├ú de tratament care ar urma s├ú functioneze ├«n cadrul unui hotelului de patru stele ce va fi construit pentru clientii elitisti.

• 4 august. 89 de infractori au lucrat f├úr├ú m├únusi la locul faptei si au fost identificati de politisti. Multi suspecti au fost dati de gol de profilul ADN, iar printre ei se afla si sp├úrg├útorul bancomatului de la Hotelul Central. Fiscul a pus sechestru pe bunuri de circa 200 de miliarde vechi, m├úsura fiind valabil├ú pentru cei care nu si-au achitat
dãrile la timp. CJAS Neamt a primit 15 miliarde de lei pentru citostatice necesare bolnavilor înscrisi în programul national.

• 5 august. Valeric├ú Fr├útil├ú a c├«stigat concursul organizat de Casa Judetean├ú de Asigur├úri de S├ún├útate pentru postul de consilier juridic. A fost primul pas pentru a putea fi numit presedinte al institutiei. Valeric├ú Fr├útil├ú a obtinut peste 90 de puncte la examen.

• 6 august. Dezastru la iazul Lates, unde aproximativ 6 tone de peste din speciile crap, fitofag, sal├úu si biban, a murit. Valoarea pagubelor a fost de peste o jum├útate de miliard de lei vechi. ├Änt├«lnirea de la Lacul Rosu dintre oficialii Neamtului si Harghitei, pe marginea tras├úrii granitei dintre cele dou├ú judete, nu s-a l├úsat cu rezultate concrete. Presedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, cerea o comisie pentru a studia niste h├úrti militare. Presedintele Vasile Pruteanu nu s-a opus, ├«ns├ú declara c├ú ├«nfiintarea unei comisii avea s├ú t├úr├úg├úneze foarte mult transarea problemei privind gr├únituirea. Si a avut dreptate.

Politistii ies în stradã

• 7 august. Un pietrean si un ilfovean au fost prinsi la Bicaz ├«n drum spre Ungaria, av├«nd asupra lor mai multe carduri contraf├úcute. Cei doi detineau 54 de carduri, iar fiecare instrument de plat├ú fals avea atasat si PIN-ul aferent. Indivizii urmau s├ú ajung├ú ├«n Ungaria pentru a le folosi. Statiunea de Cercet├úri M├úrgineni, alt├údat├ú m├«ndria cresc├útorilor de bovine din Neamt, arat├ú ca dup├ú bombardament. Grajdurile au r├úmas f├úr├ú acoperis, iar blocurile ├«n care locuiau c├«ndva muncitorii stau s├ú se pr├úbuseasc├ú. Protestul magistratilor r├úm├«ne ├«n vigoare pe termen nelimitat, prin ├«ntreruperea sedintelor timp de 3 ore zilnic.

• 8 august. Festivalul Cerbul de Aur Junior a ├«nceput cu un spectacol impresionant. Prezentarea festivalului a fost imaginat├ú ca o poveste despre Regele Cerb. ├Änainte de a ├«ncepe concursul propriu-zis, patru copii care au fost mini-prezentatorii festivalului au promovat imaginea orasului Piatra Neamt, plimb├«nd telespectatorii prin toate locurile cu mare impact turistic.

• 10 august. Fostul primar al comunei Ceahl├úu a ├«n├últat o cruce pentru soldatii care au murit pe munte ├«n al doilea r├úzboi mondial. Cum printre victime se aflau rusi si nemti, gestul lui Dumitru Lupu a avut si opozanti. Sapte politisti au fost sanctionati disciplinar ├«n primele sase luni ale lui 2009. Unul dintre cei sanctionati a fost prins fur├«nd produse alimentare dintr-un supermarket din Piatra Neamt.

• 11 august. Firma Ga Pro Co Chemicals, ex Azochim S├úvinesti, a angajat 560 de oameni. Dup├ú 14 ani, instalatia de uree a fost repornit├ú, firma av├«nd cereri de pe piata extern├ú. „Tun“ de 1,34 milioarde la o cas├ú de schimb valutar din Roman. Un un control al G├úrzii Financiare a depistat valut├ú de peste 1,3 miliarde vechi neevidentiat├ú ├«n scriptele societ├útii. Pe ├«ntreaga sum├ú s-a f├úcut proces verbal ├«n vederea confisc├úrii, ├«ns├ú la sf├«rsitul controlului cei doi b├úrbati din sediul firmei au ├«nh├útat sacul de bani si au fugit cu valuta.

• 12 august. Traditiile nemtene au impresionat la Sibiu, unde cei peste 70 de reprezentanti ai judetului au participat la Festivalul National al Traditiilor Populare. Politistii nemteni, membri ai sindicatului Pro Lex, au pichetat Prefectura si Politia, oamenii legii pl├«ng├«ndu-se de eliminarea unor sporuri, a unor prime dar si de lipsa de combustibil sau de consumabile.

Telegondola este punctul de atractie al turistilor

13 august. Interceptãrile telefonice, bau-baul politistilor. Multi lucrãtori din Politia Neamt îsi schimbã periodic numerele de telefon, de teama interceptãrilor. Fenomenul a luat-o razna, dupã arestãrile masive fãcute în rîndul politistilor constãnteni.

• 14 august. Ce caut├ú DNA la permise? Presupusele ilegalit├úti comise de diversi functionari de la Serviciul Permise Neamt s├«nt anchetate ├«n dou├ú dosare penale. Unul se afl├ú ├«n lucru la DNA Bac├úu, iar cel├úlalt la Parchetul Judetean Neamt. Anchetatorii detin date c├ú mai multe persoane ar fi obtinut permise de conducere apel├«nd la metoda „pierderii documentului“. Sindicalistii nemteni se opun concedierii bugetarilor. Cartel Alfa a trimis premierului o scrisoare deschis├ú prin care arat├ú nemultumirea fat├ú de preconizatele concedieri. Telegondola a b├útut toate recordurile la ├«ncas├úri. Turistii din toat├ú tara dar si din str├úin├útate au luat cu asalt telegondola pietrean├ú, printre turisti fiind si vizitatori din Spania, Italia, Israel, Irlanda, Anglia.

• 15-16 august. DSP Neamt a verificat toate loturile de contraceptive primite ca donatii si nu a g├úsit folii expirate. Medicamentele r├úmase urmau s├ú fie distribuite tuturor femeilor si nu doar celor defavorizate. Anchet├ú finalizat├ú ├«n cazul dezastrului de la Lates. Analizele de laborator, at├«t cele de ap├ú c├«t si de peste, au ar├útat f├úr├ú echivoc c├ú la mijloc a fost vorba de lipsa oxigenului din ap├ú.

• 17 august. Tarc├úul, raiul sp├úrg├útorilor de c├úsute de vacant├ú. Infractorii si-au f├úcut din nou de cap si, numai ├«ntr-o singur├ú noapte au spart sase astfel de locuinte. Prejudiciul a fost evaluat la c├«teva sute de milioane de lei vechi. Printre casele „c├úlcate“ de hoti au fost si ale unor oficialit├úti, dar si politisti.

n18 august. Numãr unic european pentru copiii dispãruti. Nemtenii sînt învãtati cum sã foloseascã numãrul unic european 116000, pentru copiii dispãruti. Numãrul poate fi apelat gratuit din orice retea de telefonie fixã sau mobilã.

Director nou la spital

• 19 august. Afaceri moarte. ├Än primele sapte luni ale lui 2009, peste 2.000 de firme si-au suspendat activitatea, iar alte 1.000 au cerut dizolvarea sau radierea voluntar├ú. ├Än schimb au ap├úrut mai multe PF-uri dec├«t anul trecut. ├Än august, ├«n Neamt erau 66.904 de salariati si circa 150.000 de pensionari. Politistii nemteni au continuat protestele, cer├«nd mobilier nou si plata pentru transportul de acas├ú la serviciu si invers. Doleantele oamenilor legii urmau s├ú ajung├ú pe masa Guvernului si a ministrului Nica.

• 20 august. Loviti de tr├úsnet. Un s├útean din Borca a murit, iar cumnatul s├úu care se afla la o distant├ú de 20 de metri, a sc├úpat cu viat├ú. Cei doi se ├«ntorceau de la cosit, c├«nd au fost prinsi de o puternic├ú furtun├ú. Rodipetul ├«n grev├ú. Angajatii retelei de difuzare a presei au protestat pentru c├ú au fost fortati s├ú intre ├«n somaj tehnic.

• 21 august. Berea Ciucas i-a adus unui pietrean 166 de milioane vechi. Adrian Obreja a b├úut bere si a c├«stigat un premiu substantial ├«n bani. El a g├úsit sub capacul unei sticle mesajul c├«stig├útor si s-a ales cu 16.608 lei noi, reprezent├«nd 12 salarii medii pe economie. Silvia Rosescu a fost numit├ú manager al Spitalului Judetean, dup├ú ce Ioan Laz├úr a demisionat din functie ca urmare a situatiei financiare precare a unit├útii sanitare.

• 22-23 august. ├Än prezenta prefectului Mihai Archip, Valeric├ú Fr├útil├ú a fost instalat ├«n functia de director al Casei de S├ún├útate. Costache Lupu, presedintele Clubului Sportiv Ecvestru Piatra Neamt a fost implicat ├«ntr-un grav accident rutier. Evenimentul a avut loc pe strada Mihai Viteazu din Piatra Neamt, iar din cercet├úri a reiesit c├ú Lupu a adormit la volan.

• 24 august. Cine vrea scaunul comisarului Soric? Seful Politiei Neamt declara c├ú simte c├ú cineva nu-l mai doreste ├«n fruntea institutiei. Un control efectuat de Corpul de Control al ministrului de Interne a constatat mai multe deficiente, ce-i drept minore, toate fiindu-i imputate comisarului sef Soric. Traficul ├«n Piatra, modificat cu giratorii. Prim├úria a decis ├«nfiintarea a trei sensuri giratorii noi ├«n municipiu.

Este identificat hotul limuzinei boss-ului de la Central

• 25 august. Pietreanca Bianca Constantin, participant├ú la concursul Miss Universe s-a clasat pe locul 48 la Miss Univers. ├Än Bahamas, Miss Rom├ónia s-a ├«nt├«lnit cu magnatul Donald Trump. Agentul „albin├ú“ din Parcul National Ceahl├úu. Cei sase angajati ai administratiei trebuie s├ú supravegheze activitatea de pe 7.742 de hectare, c├«t m├úsoar├ú Parcul National Ceahl├úu, iar CJ promitea l├úrgirea organigramei.

• 26 august. Politistii l-au identificat pe individul care, ├«n urm├ú cu doi ani, i-a furat lui Constantin Roca, directorul Hotelului Ceantral, BMW-ul X5, ├«n valoare de 60.000 de euro. Este vorba de basarabeanul Vladislav P├«nzari, un individ care are si cet├útenie bulgar├ú. Hotul a fost „tr├údat“ de probele ADN prelevate din masina furat├ú si ascuns├ú ├«ntr-un garaj din Bac├úu.

• 27 august. Casa lui Ceausescu nu are c├úutare. Mostenitorii imobilului situat ├«n buricul orasului Piatra Neamt, cereau 750.000 de euro, ├«ns├ú cu un an ├«n urm├ú pe imobil s-a cerut 1,5 milioane de euro.

• 28 august. Numele farmaciei Ardealul, folosit de un tepar. Un individ vindea pe la casele pietrenilor aparate de masaj d├«ndu-se drept reprezentant al farmaciei Ardealul. Teparul Anghelut├ú revine ├«n fort├ú. T├«rgnemteanul Paul Anghelut├ú este cercetat de politisti pentru o teap├ú de 29 de miliarde de lei. Fapta a fost comis├ú la putin timp dup├ú ce individul a iesit din penitenciar, unde a isp├úsit o pedepas├ú privativ├ú de libertate pentru infractiuni similare.

• 29-30 august. 520 de candidati la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat au trecut cu bine de aceast├ú testare, ├«n vreme ce 31 au picat. Dintre respinsi, 19 au medii sub 5, iar 12 au medii ├«ntre 5 si 6. Grev├ú japonez├ú la Centrul de Transfuzii, unde angajatii au protestat pentru c├ú ministerul le-a t├úiat sporurile.

• 31 august. Prim├úria a inaugurat cea mai modern├ú piat├ú din Moldova. Noua piat├ú en-gros, de pe strada Muncii, este cosiderat├ú cea mai mare si modern├ú din Moldova. Piata are o suprafat├ú de peste dou├ú hectare si ofer├ú peste 400 de locuri de parcare.

Articol afisat de 1937 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Daniel MURARU)
AdaugŃ comentariul tŃu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist´┐Ż nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective