Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2010
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Ianuarie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
VIATÃ SECERATÃ DE FOC

VIATÃ SECERATÃ DE FOC

• una dintre victimele tragediei din Muntii Tãrcãului a încetat din viatã • Emil Pantîru a decedat, ieri dimineatã la Spitalul de Arsi din Bucuresti • eforturile medicilor s-au dovedit a fi neputincioase în fata leziunilor pe care tînãrul le suferise • o altã victimã, Vlãdut Tepes, se aflã în stare criticã • tînãrul a intrat în comã sîmbãtã, însã si-a revenit ieri dimineatã • se pare cã tînãrul va fi supus unei operatii de amputare a degetelor de la un picior si a cãlcîiului de la celãlalt • mai mult de zece sãteni din Ticos au plecat la Bucuresti pentru a dona piele supravietuitorilor •

În tragedia petrecutã în noaptea de 20 spre 21 ianuarie în Muntii Tarcãului, cînd o cabanã în care se aflau sase persoane a ars din temelii, s-a înregistrat primul deces. Este vorba de Emil Pantîru, în vîrstã de 21 de ani, una dintre cele patru victime care au suferit arsuri grave în urma incendiului. De altfel, Emil Pantîru fusese cel mai grav rãnit, el suferind arsuri de gradul III-IV pe 80% din suprafata corpului. Victima a fost transferatã, cu un elicopter, încã din ziua de 21 ianuarie, la Spitalul clinic de urgentã chirurgie plasticã, reparatorie si arsuri din Bucuresti. Medicii de aici au fost rezervati de la bun început în ceea ce priveste sansele lui de a scãpa cu viatã. Sîmbãtã dimineatã, tînãrul a intrat în comã, însã spre searã si-a revenit dînd sperante cadrelor medicale. Ieri dimineatã însã, starea lui s-a înrãutãtit, iar medicii nu au mai putut face nimic decît sã declare decesul. Se întîmpla la ora 9,40. Nici starea de sãnãtate a lui Vlãdut Tepes, cel de-al doilea tînãr din grupul celor patru, nu este mai bunã. Bolnavul a intrat în comã în cursul zilei de sîmbãtã, însã si-a revenit ieri dimineatã. Din cauza arsurilor, dar si a degerãturilor, medicii se gîndesc serios sã-i amputeze tînãrului degetele de la un picior si cãlcîiul de la celãlalt. Starea celorlalte douã victime Gavril Pîntîru si Viorel Tãpuc, tatãl vitreg al lui Vlãdut Tepes, este stabilã, medicii fiind optimisi în ceea ce priveste sansele lor de supravietuire.

Ticosul spera ca arsii din Bratesul Unguresc sã vinã sãnãtosi acasã

Peste satul Ticos din comuna Bicazu Ardelean s-a asternut, încã de sãptãmîna trecutã, tristetea. Oamenii au aflat din presã cã familiile gospodarilor Tãpuc si Pantîru au suferit un mare necaz. Incendiul izbucnit în fundul Bratesului Unguresc, în noaptea de miercuri spre joi, la bordeiul mostenit de la strãbunii lor, bordei în care ticosenii trãseserã peste noapte, a fost la un cui de a-i transforma în scrum. Salvati în extremis, locul fiind situat în creierul muntilor, unde masinile mai ales iarna n-au acces, cei patru nãpãstuiti ai soartei, tati si fii, au reusit totusi sã fie transportati de urgentã la spital. Toti suferiserã arsuri grave, fapt ce a condus la trimiterea lor la clinicile de specialitate din Bucuresti si Iasi. ÃŽn ajutor le-au sãrit primarul Tarcãului si prefectul de Neamt. Cînd au auzit cã Emil Pantîru are nevoie urgentã de piele pentru transplant, patru tineri, prieteni cu bãiatul care a decedat duminicã dimineatã, nu au mai stat pe gînduri si au plecat spre Bucuresti. „Cum sã n-o facem, cã doar sîntem vecini si prieteni“, avea sã ne spunã unul dintre cei patru, Nelu Cojocaru, Marin Bîles, Crinu Barb si Gheorghitã Borfãlãu. „La necaz se vede cine ti-e prieten si cine nu. Emil a fost si este iubit de colegii lui de generatie. De cînd s-a întîmplat nenorocirea telefonul sunã-ntruna. Ne-au sunat multi tineri, rude, dar si prieteni din strãinãtate, care m-au întrebat ce face si cum se simte Emil“, a povestit printre lacrimi Emilia Pantîru, mama tînãrului si sotia lui Gavril Pantîru, aflat si el în necaz. Din nefericire, eforturile tinerilor nu i-au mai fost de nici un ajutor lui Emil Pantîru. Acesta era student la Facultatea de Silviculturã din Suceava, învãtãmînt la distantã.
Durere mare si-n sînul familiei vecine, Tãpuc. Tatã si fiu la spital, acasã doar mama-soacrã, sotia si-un copil de 11 ani, care nu mai prididesc de plîns. Cele douã femei, printre lacrimi, se roagã la Dumnezeu sã vinã bãrbatii acasã sãnãtosi. Pentru Rafila Dandu, soacra, suferinta este dublã. Mai precis, ea plînge pentru doi gineri si doi nepoti, între cele douã familii existînd grade de rudenie. Si cum un necaz nu vine niciodatã singur, ar mai fi de spus cã Vlãdut Ioan Tepes, tînãrul de 21 de ani al sotilor Tãpuc are stabilitã data nuntii pe 22 august anul acesta. Ticosenii cred si se roagã pentru sãnãtatea lui pînã la data nuntii. La sfîrsitul sãptãmînii trecute, mai multi ticoseni, rude apropiate cu victimele incendiului, au plecat la Bucuresti pentru a le fi alãturi.

Articol afisat de 2488 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU, I. ASAVEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective