Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2010
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 24 Februarie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Pentru un pãduche nu se aruncã cojocul“

„Pentru un pãduche nu se aruncã cojocul“

• declaratia apartine primarului Costicã Schiopu si a fost fãcutã dupã întrunirea de luni seara a membrilor Ligii Alesilor Locali PSD • s-a vorbit atît despre plecarea deputatilor Munteanu si Tãrîtã, cît si despre viitorul ei • sînt primari care vor sã facã tot ce le stã în putere pentru ca liderii demisionari sã revinã asupra deciziei • sînt zvonuri cã Rãzvan Bobeanu, si el demisionar din PSD, s-ar reîntoarce • el este unul dintre apropiatii noului lider Victor Ponta • dupã ce si-a anuntat demisia într-o conferintã de presã, deputatul Munteanu a trimis un sms si unor fosti colegi: „Stiu cã mã veti judeca. Este dreptul vostru. Vã cer doar sã întelegeti si argumentele mele“ •

Apele sînt în continuare tulburi în PSD, dupã plecarea celor doi „grei“ ai formatiunii - Culitã Tãrîtã, care în momentul demisiei era vicepresedinte, si Ioan Munteanu, fost presedinte pînã în toamna trecutã. Primari, consilieri locali si consilieri judeteni s-au întîlnit luni seara, în cadrul Ligii Alesilor Locali Neamt, întrunire în cadrul cãreia au abordat mai multe probleme care au legãturã cu partidul. Desi s-au abordat multe subiecte, principalele au vizat plecarea celor doi deputati si nevoia imperativã de a se alege o conducere prin votul membrilor de partid, care sã poatã reprezenta organizatia judeteanã în orice moment si situatie. „A fost o întrunire a Ligii Alesilor Locali în cadrul cãreia s-a discutat despre plecãrile din formatiune si ce pierderi atrag acestea, cît si despre nevoia de a avea o conducere aleasã prin votul membrilor. Trebuie rezolvatã problema interimatului de la Neamt. Personal cred cã lipsa unei conduceri a dus la imposibilitatea purtãrii unor negocieri pe tema bugetului pe 2010, asa cum s-a întîmplat în 2009. Trebuie sã avem o conducere oficialã, aleasã, care sã discute atunci cînd e cazul cu reprezentantii partidului de guvernãmînt, pentru a se lua decizii care sã bucure pe toatã lumea, din tot judetul, nu sã fie hotãrîri pãrtinitoare. S-a fãcut si o analizã privind situatia alegerilor trecute, a congresului de pe 20 februarie si toatã lumea si-a manifestat dorinta de a merge înainte cu crezul social-democrat. Nu a fost neglijat nici un program cu directiile de urmat în acest an de cãtre alesii locali PSD. Pe ansamblu s-au abordat foarte multe subiecte. Sînt primari care vor sã facã tot ce le stã în putere pentru a-i convinge pe colegii care au demisionat sã vinã înapoi, pentru cã e o pierdere pentru noi, ca partid. Cei doi sînt oameni cu fortã, cu imagine, si primarii sînt îngrijorati pentru viitorul comunelor lor. Se vrea ca ambii deputati sã fie invitati la Conferinta Judeteanã a PSD, în cadrul cãreia se va alege presedintele care trebuie sã fie un bun negociator, sã fie apreciat si respectat de colegi“, a declarat consilierul judetean Constantin Iacoban.

„Pentru un pãduche nu se aruncã cojocul“

Printre primarii care au participat la Liga Alesilor Locali se numãrã Costicã Schiopu, de la Ceahlãu. „Noi vrem sã revinã în partid domnii Tãrîtã si Munteanu si cred cã atitudinea noastrã este una normalã. Este corect sã procedãm asa, pentru cã vrem ca partidul sã fie unit si sã reziste. Am pornit ca o echipã si sper sã înteleagã cei doi deputati cã pentru un pãduche nu se aruncã cojocul!“, a declarat primarul comunei Ceahlãu, Constantin Schiopu, fãrã a detalia la ce se referã. Primarul de Pipirig, Marcel Prunã, a precizat cã îsi doreste sã se întoarcã cei doi deputati în partid, acest lucru fiind spre binele formatiunii. „Cred cã e foarte potrivit ca oamenii pentru care domnul Munteanu a plecat din partid sã plece ei. ÃŽn aceste conditii s-ar întoarce domnul Munteanu. Nu se cunosc motivele plecãrii domnului Tãrîtã din PSD! Personal cred cã organizatia de la Piatra Neamt trebuie sã ia mãsurile de rigoare, sã nu se distrugã partidul pentru cîtiva oameni“, a spus primarul Prunã. Gavril Lupu, primarul de Hangu, a spus cã primarii pesedisti se simt mai singuri dupã plecarea deputatilor nemteni. „Despre plecarea celor doi deputati nu am stiut nimic. Erau doi lideri foarte importanti pentru organizatia judeteanã a PSD. Si noi, primarii, ne puteam baza pe ei. Era foarte important pentru autoritãtile locale sã stim cã existã acesti oameni în organizatie. Vom vedea cînd va fi convocatã sedinta la nivelul organizatiei judetene a PSD“, a precizat primarul de Hangu, Gavril Lupu.

Deputatul Munteanu nu comenteazã

Deputatul Ioan Munteanu nu a vrut sã comenteze atitudinea primarilor nemteni pesedisti care îl vor din nou alãturi de ei, precizînd cã luni, 22 februarie, si-a depus demisia din rîndurile PSD la cabinetul lui Viorel Hrebenciuc, avînd numãrul de înregistrare 14/3.035. De remarcat cã Hrebenciuc l-a învins pe Munteanu în urmã cu circa douã sãptãmîni în competitia în cadrul cãreia si-au disputat suprematia grupului de deputati PSD din Camera Deputatilor. Desi contracandidatul nemteanului Munteanu este puternic, scorul dintre ei a fost destul de strîns, dar în favoarea bãcãuanului. Duminicã, 21 februarie, Ioan Munteanu si-a anuntat demisia din partid, acuzînd cã a fost fortat sã ia aceastã decizie în urma neîntelegerilor pe care le-a avut cu liderii organizatiei municipale Piatra Neamt, în spetã Cristian Liciu si Ioan Bivolaru. El a precizat cã a ales sã anunte public opinia sa pe 21 februarie pentru cã a asteptat sã treacã alegerile nationale din PSD. În aceeasi zi a demisionat din PSD si alt deputat nemtean al acestei formatiuni - vicepresedintele Culitã Tãrîtã. Ambii s-au alãturat grupului de independenti condus de Gabriel Oprea. Luni seara, participantii la sedinta ce s-a tinut la Motelul Condor si-au ales un lider al alesilor locali si judeteni nemteni, în persoana consilierului judetean Vasile Nica.

Revine Bobeanu?

Dupã o zi de la alegerea lui Victor Ponta în functia de presedinte al PSD, în organizatia judeteanã a început sã circule un zvon conform cãruia Rãzvan Bobeanu, care a demisionat în urmã cu o lunã din partid, ar dori sã revinã. Un membru al partidului, dar care a dorit sã-si pãstreze anonimatul, a confirmat pentru cotidianul „Monitorul“ aceastã informatie. „Am aflat si eu de la colegii mei cã Rãzvan Bobeanu ar avea de gînd sã se întoarcã în partid, ceea ce nu ar fi deloc rãu. Cicã ar fi discutat cu el si si-ar fi exprimat dorinta sã revinã. Mai mult decît atît, dupã demisiile lui Ioan Munteanu si Culitã Tãrîtã, Rãzvan Bobeanu ar fi vorbit cu mai multi membri importanti cãrora le-a spus sã nu plece din PSD, lãsînd sã se înteleagã cã doreste sã se întoarcã. Nici nu mã mirã o astfel de decizie, atîta timp cît este cunoscut faptul cã Rãzvan Bobeanu se stie destul de bine cu Victor Ponta“, ne-a declarat, sub semnul anonimatului, un important membru al PSD Neamt. Contactat telefonic, fostul deputat a negat varianta revenirii însã a tinut sã salute schimbarea de la conducerea partidului.
„Nu am ce comenta referitor la o posibilã revenire a mea în PSD. ÃŽntr-adevãr, am fãcut echipã cu Victor Ponta si împreunã am format tineretul social democrat, dar asta nu înseamnã cã viitorul meu are legãturã cu PSD“, a declarat Bobeanu. Cît priveste decizia lui Ioan Munteanu de a demisiona din partid, arãtînd cu degetul spre grupul Liciu-Bivolaru, nu toti pesedistii au vãzut cu ochi buni motivul invocat de fostul lider al PSD. „Nu înteleg de ce se face atîta caz cu Liciu si Bivolaru. Pãi cînd a venit Liciu nu-mi amintesc sã ne fi întrebat cineva si pe noi. Asa cã, cine l-a pus, acela sã-l dea jos. Noi nu am stiut nimic nici de demisia lui Ioan Munteanu“, a declarat acelasi pesedist. Acesta a mai precizat cã majoritatea membrilor PSD Neamt au aflat de demisia lui Munteanu prin sms. „Dupã conferinta de presã a trimis un sms mai multor membri în care anunta cã a demisionat“.
Cît priveste mesajul transmis, „Monitorul“ a reusit sã intre în posesia lui. „Stiu cã mã veti judeca. Este dreptul vostru. Vã cer doar sã întelegeti si argumentele mele“. Semnat Ioan Munteanu.

Articol afisat de 2635 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(S. TÃRNÃ; D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de Radu S la data 24.02.2010 08:18
Continuarea mesajului d-lui Munteanu
Va prezentam continuarea mesajului interceptat de Monitorul-"si argumentele mele, si anume:lucrarile de drumuri si pavele executate de firmele baietilor mei, lucrarile la Hidroelectrica ale acelorasi firme, dl. Nicorici (omul meu) mentinut la sefia ANL, fratele meu director la firma familiei Stefan, blocul meu de 8 apartamente reabilitat termic,victoria PSD in alegeri dupa ce nu am mai fost presedinte."Dep. PD I.Munteanu, fost membru CP Ex al PCR Neamt
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective