Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2010
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Politica 1 Martie 2010
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Vremea epurărilor în PSD Neamt

• sîmbătă, Cristian Liciu a pierdut si ultima functie politică, fiind revocat din postul de sef al pesedistilor pietreni • „Mi se reprosează că nu am reusit să am o legătură foarte strînsă cu organizatia Piatra Neamt si îmi însusesc criticile“, a declarat presedintele interimar Ioan Chelaru • „Revenirea lor în partid, oricare ar fi pozitia vreunei organizatii, nu mai este posibilă“, a mai spus Chelaru despre demisiile din PSD ale parlamentarilor Culită Tărîtă si Ioan Munteanu •

Decizii grele, sîmbătă, 27 februarie, la sedinta Biroului Permanent si a Comitetului Executiv Judetean, la PSD. Opt presedinti de organizatii au fost revocati din functii, întrucît la alegerile prezidentiale structurile pe care le reprezentau au obtinut rezultate nesatisfăcătoare. Cu numai două abtineri si restul voturi pentru, au fost revocati din functii presedintii de la organizatiile PSD din Dămuc, Dumbrava Rosie, Bicazu Ardelean, Gîrcina, Piatra Neamt, Alexandru cel Bun, Bicaz si Botesti. De departe, cea mai răsunătoare revocare este a liderului organizatiei municipale a PSD Piatra Neamt, Cristian Iorgu Liciu, cel în a cărui cîrcă este pusă plecarea deputatului Ioan Munteanu din rîndurile rosiilor în grupul parlamentarilor independenti. Desi fostul pesedist asa îsi motivează plecarea, Cristian Liciu sustine că altele sînt motivele demisiei lui Munteanu. Cert este că la o săptămînă de la plecarea lui Munteanu, nici Cristian Liciu nu mai apartine acestei formatiuni. Diferenta e că primul a plecat că a vrut, iar celălalt că a fost fortat. În aceste conditii, Cristian Liciu a pierdut tot ceea ce i-a adus calitatea de om politic. Pe rînd a fost exclus din rîndul consilierilor judeteni, apoi a pierdut sefia Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorului si de două zile si functia de sef peste pesedisii pietreni. Umblă vorba că atunci cînd a fost anuntat că fost revocat din functie Cristian Liciu a anuntat că va pleca la alt partid, urmat fiind de către colegii cu care a făcut echipă la PSD Piatra Neamt. Analizînd cele spuse, dacă într-adevăr va face pasul spre o altă formatiune, aceasta ar putea fi a Conservatorilor, care duce lipsă de efective în judet. Conservatorii îl au sef la Neamt pe Cezar Sorin Brumă.

Sîmbătă revocarea, azi dizolvarea

Sedinta de sîmbătă la care au participat toti cei care au functii la PSD a fost condusă de către senatorul Ioan Chelaru, presedinte interimar al formatiunii. Conform statutului partidului, la nivel de organizatie judeteană liderii teritoriali cu rezultate slabe sînt revocati din functii, iar Comitetul Executiv National are puterea de a dizolva organizatiile teritoriale. „A fost o întrunire în cadrul căreia s-au luat măsuri organizatorice. Au fost revocati din functii presedintii organizatiilor teritoriale care nu si-au îndeplinit standardele de performantă la alegerile trecute. Luni, Comitetul Executiv National va lua decizia dizolvării organizatiilor presedintilor revocati azi (sîmbătă, 27 februarie - n.r.). Revocarea din functie s-a făcut cu votul tuturor colegilor din Biroul Permanent - 73 la număr, si cu două abtineri. Asadar, au fost revocati din functii presedintii organizatiilor Dămuc, Dumbrava Rosie, Bicazu Ardelean, Gîrcina, Piatra Neamt, Alexandru cel Bun, Bicaz si Botesti si în locul lor am numit interimari. În termen de 90 de zile în toate aceste organizatii se vor face analize si se vor desfăsura alegeri pentru presedinti. În acelasi interval de 90 de zile va avea loc si Conferinta Judeteană de alegeri. Sînt interimar la PSD Neamt de aproape un an. Au avut loc diverse evenimente si pur si simplu nu a fost timp de organizarea alegerilor la judet, dar nu mai putem continua asa“, a declarat presedintele Ioan Chelaru. Printre interimarii care de sîmbătă au responsabilităti la nivel de organziatii teritoriale se numără Aurelia Simionică si Constantin Iacoban pentru Piatra Neamt, Dan Vasile Constantin pentru Dămuc si doctorul Sorin Ciobanu, pentru Gîrcina.
Tot sîmbătă s-au stabilit si vicepresedintii - responsabili zonali, adică pe colegii. Astfel, pe Colegiul 1 Piatra Neamt a fost nominalizată Aurelia Simionică, pe Colegiul 2 - Constantin Iacoban, pe Colegiul 3 (fost al lui Culită Tărîtă, zona Roznov - Zănesti) - Neculai Puscasu, pe Colegiul 4 (Roman) - Vasile Balcan, pe Colegiul 5 (fost al lui Ioan Munteanu) - Romică Rotaru, pe Colegiul 6 a rămas deputatul Victor Surdu, pe Colegiul 7 (Tîrgu Neamt) a rămas Ionel Arsene si pe Colegiul 8 (Valea Muntelui) - Dan Vasile Constantin.

Demisionarii nu mai au loc în PSD

Ion Chelaru si-a recunoscut după analiza de sîmbătă că are si el o vină în pierderile înregistrate de către PSD Neamt în ultima vreme, printre pierderi aflîndu-se si plecarea deputatilor Ioan Munteanu si Culită Tărîtă. Interimarul de la PSD sustine că un dezavantaj pentru el îl reprezintă si faptul că nu este pietrean si astfel nu reuseste să fie în mijlocul problemelor centrale ale partidului. Pe de altă parte, treburile specifice mandatului de senator care îl tin la Bucuresti si cele avocătesti care îl tin la Roman reprezintă alte două motive pentru care nu ajunge foarte des în mijlocul PSD Piatra Neamt. „Mi-am asumat unele lucruri de care sînt responsabil. Mi se reprosează că nu am reusit să am o legătură foarte strînsă cu organizatia Piatra Neamt si îmi însusesc criticile. Cred că sîmbătă, 27 februarie, s-au cernut apele în PSD. De acum, cei care vor să facă politica PSD sînt de partea noastră si stim ce avem de făcut. Cei doi deputati care si-au dat demisia, oameni de mare calitate, au un drum al lor. Ioan Munteanu a fost un bun coleg, un bun activist, dar a ales din motivele expuse către noi să plece din PSD. Nu stiu exact ce motive a invocat deputatul Culită Tărîtă. Dar amîndoi sînt oameni la 60 de ani care stiu ce fac si care au cîntărit ce-au avut si ce-si doresc. Cert este că revenirea lor în partid, oricare ar fi pozitia vreunei organizatii, nu mai este posibilă. Decizia lor este irevocabilă“, a mai declarat liderul interimar al pesedistilor nemteni.

Articol afisat de 2445 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective