Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2010
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 1 Martie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Vremea epurãrilor în PSD Neamt

• sîmbãtã, Cristian Liciu a pierdut si ultima functie politicã, fiind revocat din postul de sef al pesedistilor pietreni • „Mi se reproseazã cã nu am reusit sã am o legãturã foarte strînsã cu organizatia Piatra Neamt si îmi însusesc criticile“, a declarat presedintele interimar Ioan Chelaru • „Revenirea lor în partid, oricare ar fi pozitia vreunei organizatii, nu mai este posibilã“, a mai spus Chelaru despre demisiile din PSD ale parlamentarilor Culitã Tãrîtã si Ioan Munteanu •

Decizii grele, sîmbãtã, 27 februarie, la sedinta Biroului Permanent si a Comitetului Executiv Judetean, la PSD. Opt presedinti de organizatii au fost revocati din functii, întrucît la alegerile prezidentiale structurile pe care le reprezentau au obtinut rezultate nesatisfãcãtoare. Cu numai douã abtineri si restul voturi pentru, au fost revocati din functii presedintii de la organizatiile PSD din Dãmuc, Dumbrava Rosie, Bicazu Ardelean, Gîrcina, Piatra Neamt, Alexandru cel Bun, Bicaz si Botesti. De departe, cea mai rãsunãtoare revocare este a liderului organizatiei municipale a PSD Piatra Neamt, Cristian Iorgu Liciu, cel în a cãrui cîrcã este pusã plecarea deputatului Ioan Munteanu din rîndurile rosiilor în grupul parlamentarilor independenti. Desi fostul pesedist asa îsi motiveazã plecarea, Cristian Liciu sustine cã altele sînt motivele demisiei lui Munteanu. Cert este cã la o sãptãmînã de la plecarea lui Munteanu, nici Cristian Liciu nu mai apartine acestei formatiuni. Diferenta e cã primul a plecat cã a vrut, iar celãlalt cã a fost fortat. În aceste conditii, Cristian Liciu a pierdut tot ceea ce i-a adus calitatea de om politic. Pe rînd a fost exclus din rîndul consilierilor judeteni, apoi a pierdut sefia Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorului si de douã zile si functia de sef peste pesedisii pietreni. Umblã vorba cã atunci cînd a fost anuntat cã fost revocat din functie Cristian Liciu a anuntat cã va pleca la alt partid, urmat fiind de cãtre colegii cu care a fãcut echipã la PSD Piatra Neamt. Analizînd cele spuse, dacã într-adevãr va face pasul spre o altã formatiune, aceasta ar putea fi a Conservatorilor, care duce lipsã de efective în judet. Conservatorii îl au sef la Neamt pe Cezar Sorin Brumã.

Sîmbãtã revocarea, azi dizolvarea

Sedinta de sîmbãtã la care au participat toti cei care au functii la PSD a fost condusã de cãtre senatorul Ioan Chelaru, presedinte interimar al formatiunii. Conform statutului partidului, la nivel de organizatie judeteanã liderii teritoriali cu rezultate slabe sînt revocati din functii, iar Comitetul Executiv National are puterea de a dizolva organizatiile teritoriale. „A fost o întrunire în cadrul cãreia s-au luat mãsuri organizatorice. Au fost revocati din functii presedintii organizatiilor teritoriale care nu si-au îndeplinit standardele de performantã la alegerile trecute. Luni, Comitetul Executiv National va lua decizia dizolvãrii organizatiilor presedintilor revocati azi (sîmbãtã, 27 februarie - n.r.). Revocarea din functie s-a fãcut cu votul tuturor colegilor din Biroul Permanent - 73 la numãr, si cu douã abtineri. Asadar, au fost revocati din functii presedintii organizatiilor Dãmuc, Dumbrava Rosie, Bicazu Ardelean, Gîrcina, Piatra Neamt, Alexandru cel Bun, Bicaz si Botesti si în locul lor am numit interimari. ÃŽn termen de 90 de zile în toate aceste organizatii se vor face analize si se vor desfãsura alegeri pentru presedinti. ÃŽn acelasi interval de 90 de zile va avea loc si Conferinta Judeteanã de alegeri. Sînt interimar la PSD Neamt de aproape un an. Au avut loc diverse evenimente si pur si simplu nu a fost timp de organizarea alegerilor la judet, dar nu mai putem continua asa“, a declarat presedintele Ioan Chelaru. Printre interimarii care de sîmbãtã au responsabilitãti la nivel de organziatii teritoriale se numãrã Aurelia Simionicã si Constantin Iacoban pentru Piatra Neamt, Dan Vasile Constantin pentru Dãmuc si doctorul Sorin Ciobanu, pentru Gîrcina.
Tot sîmbãtã s-au stabilit si vicepresedintii - responsabili zonali, adicã pe colegii. Astfel, pe Colegiul 1 Piatra Neamt a fost nominalizatã Aurelia Simionicã, pe Colegiul 2 - Constantin Iacoban, pe Colegiul 3 (fost al lui Culitã Tãrîtã, zona Roznov - Zãnesti) - Neculai Puscasu, pe Colegiul 4 (Roman) - Vasile Balcan, pe Colegiul 5 (fost al lui Ioan Munteanu) - Romicã Rotaru, pe Colegiul 6 a rãmas deputatul Victor Surdu, pe Colegiul 7 (Tîrgu Neamt) a rãmas Ionel Arsene si pe Colegiul 8 (Valea Muntelui) - Dan Vasile Constantin.

Demisionarii nu mai au loc în PSD

Ion Chelaru si-a recunoscut dupã analiza de sîmbãtã cã are si el o vinã în pierderile înregistrate de cãtre PSD Neamt în ultima vreme, printre pierderi aflîndu-se si plecarea deputatilor Ioan Munteanu si Culitã Tãrîtã. Interimarul de la PSD sustine cã un dezavantaj pentru el îl reprezintã si faptul cã nu este pietrean si astfel nu reuseste sã fie în mijlocul problemelor centrale ale partidului. Pe de altã parte, treburile specifice mandatului de senator care îl tin la Bucuresti si cele avocãtesti care îl tin la Roman reprezintã alte douã motive pentru care nu ajunge foarte des în mijlocul PSD Piatra Neamt. „Mi-am asumat unele lucruri de care sînt responsabil. Mi se reproseazã cã nu am reusit sã am o legãturã foarte strînsã cu organizatia Piatra Neamt si îmi însusesc criticile. Cred cã sîmbãtã, 27 februarie, s-au cernut apele în PSD. De acum, cei care vor sã facã politica PSD sînt de partea noastrã si stim ce avem de fãcut. Cei doi deputati care si-au dat demisia, oameni de mare calitate, au un drum al lor. Ioan Munteanu a fost un bun coleg, un bun activist, dar a ales din motivele expuse cãtre noi sã plece din PSD. Nu stiu exact ce motive a invocat deputatul Culitã Tãrîtã. Dar amîndoi sînt oameni la 60 de ani care stiu ce fac si care au cîntãrit ce-au avut si ce-si doresc. Cert este cã revenirea lor în partid, oricare ar fi pozitia vreunei organizatii, nu mai este posibilã. Decizia lor este irevocabilã“, a mai declarat liderul interimar al pesedistilor nemteni.

Articol afisat de 2960 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective