Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2010
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Martie 2010
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Cofinantarea proiectelor europene, discutii la Prefectură

• opt primari nemteni au discutat cu subprefectul Sendrea despre problemele pe care le întîmpină în implementarea proiectelor

Subprefectul Vasile Sendrea s-a întîlnit, miercuri, 3 martie, cu primarii care au accesat proiecte finantate din fonduri europene, proiecte care se află în derulare si au nevoie de sprijin guvernamental pentru implementare, sprijin oferit prin OUG 9/2010.
Astfel, au fost invitate la sediul institutiei alesii din Bîra, Grinties, Stănita, Gherăiesti, Stefan cel Mare, Hangu, Brusturi, Doljesti - primăriile de aici avînd în implementare proiecte finantate prin Programul National de Dezvoltare Rurală (PNDR), măsura 3.2.2. „Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătătirea serviciilor de bază pentru economia si populatia rurală si punerea în valoare a mostenirii rurale“, si pentru care solicită sprijin în scopul demarării proiectelor, prin garantii guvernamentale. La nivelul judetului, alte 42 de proiecte aplicate pe PNDR se află în etapa de evaluare.
În cadrul întîlnirii au fost purtate discutii pentru a le cunoaste problemele pe care le întîmpină în implementarea proiectelor si a fost dezbătut actul normativ care aprobă Programul de sprijin pentru beneficiarii proiectelor în domenii prioritare pentru economia românească finantate prin instrumente structurale ale Uniunii Europene alocate României. „În urma întîlnirii am stabilit ca, în cursul zilei de 4 martie, să ne fie transmisă situatia privind valoarea cofinantării ce trebuie asigurată de către autoritătile locale invitate la discutie si pentru care se estimează initierea procedurii de solicitare a acordării de garantii guvernamentale în temeiul actului normativ recent apărut“, a declarat subprefectul Vasile Sendrea (foto). Pe Programul Operational Regional, în Neamt, în prezent, au fost depuse de către Consiliul Judetean, Primăria Piatra Neamt si Primăria Roman, 19 proiecte care se încadrează în tipurile de infrastructură conform OUG 9/2010. Dintre acestea, opt proiecte au deja contractele de finantare semnate (cinci ale Consiliului Judetean si trei ale Primăriei Piatra Neamt), urmînd ca si celelalte să se semneze pînă la sfîrsitul anului. Tot în cursul zilei de ieri, subprefectul Dana Cristina Mungiu, a acordat audiente la sediul institutiei, discutînd astfel cu doi cetăteni din Piatra Neamt care au ridicat probleme de fond funciar. „Este un lucru îmbucurător că sînt din ce în ce mai putine cereri de audiente si aceasta dovedeste faptul că cele mai multe probleme ale petentilor au fost rezolvate sau sînt în curs de finalizare“, a declarat subprefectul Dana Mungiu.
END

Articol afisat de 1304 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective