Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2010
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Martie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Cofinantarea proiectelor europene, discutii la Prefecturã

• opt primari nemteni au discutat cu subprefectul Sendrea despre problemele pe care le întîmpinã în implementarea proiectelor

Subprefectul Vasile Sendrea s-a întîlnit, miercuri, 3 martie, cu primarii care au accesat proiecte finantate din fonduri europene, proiecte care se aflã în derulare si au nevoie de sprijin guvernamental pentru implementare, sprijin oferit prin OUG 9/2010.
Astfel, au fost invitate la sediul institutiei alesii din Bîra, Grinties, Stãnita, Gherãiesti, Stefan cel Mare, Hangu, Brusturi, Doljesti - primãriile de aici avînd în implementare proiecte finantate prin Programul National de Dezvoltare Ruralã (PNDR), mãsura 3.2.2. „Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunãtãtirea serviciilor de bazã pentru economia si populatia ruralã si punerea în valoare a mostenirii rurale“, si pentru care solicitã sprijin în scopul demarãrii proiectelor, prin garantii guvernamentale. La nivelul judetului, alte 42 de proiecte aplicate pe PNDR se aflã în etapa de evaluare.
ÃŽn cadrul întîlnirii au fost purtate discutii pentru a le cunoaste problemele pe care le întîmpinã în implementarea proiectelor si a fost dezbãtut actul normativ care aprobã Programul de sprijin pentru beneficiarii proiectelor în domenii prioritare pentru economia româneascã finantate prin instrumente structurale ale Uniunii Europene alocate României. „ÃŽn urma întîlnirii am stabilit ca, în cursul zilei de 4 martie, sã ne fie transmisã situatia privind valoarea cofinantãrii ce trebuie asiguratã de cãtre autoritãtile locale invitate la discutie si pentru care se estimeazã initierea procedurii de solicitare a acordãrii de garantii guvernamentale în temeiul actului normativ recent apãrut“, a declarat subprefectul Vasile Sendrea (foto). Pe Programul Operational Regional, în Neamt, în prezent, au fost depuse de cãtre Consiliul Judetean, Primãria Piatra Neamt si Primãria Roman, 19 proiecte care se încadreazã în tipurile de infrastructurã conform OUG 9/2010. Dintre acestea, opt proiecte au deja contractele de finantare semnate (cinci ale Consiliului Judetean si trei ale Primãriei Piatra Neamt), urmînd ca si celelalte sã se semneze pînã la sfîrsitul anului. Tot în cursul zilei de ieri, subprefectul Dana Cristina Mungiu, a acordat audiente la sediul institutiei, discutînd astfel cu doi cetãteni din Piatra Neamt care au ridicat probleme de fond funciar. „Este un lucru îmbucurãtor cã sînt din ce în ce mai putine cereri de audiente si aceasta dovedeste faptul cã cele mai multe probleme ale petentilor au fost rezolvate sau sînt în curs de finalizare“, a declarat subprefectul Dana Mungiu.
END

Articol afisat de 1657 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective