Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2010
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 6 Martie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Deputatul Tãrâtã rupe tãcerea dupã demisia din PSD

Deputatul Tãrâtã rupe tãcerea dupã demisia din PSD

„NU UIT CÃ SÃŽNT FIU DE TÃRAN DIN IUCSA“

• deputatul demisionar din PSD sustine cã „pur si simplu nu mã mai regãsesc în partid, cîtã vreme sînt vicepresedinti oameni ca Vanghelie si Hrebenciuc • nemaifiind înregimentat politic crede cã are mai multã libertate de a actiona în interesul oamenilor care l-au trimis în Parlament • „PSD trebuie restructurat pentru eliminarea trepãdusilor care de 20 de ani închid si deschid usi, perie scame de pe umerii sefilor, mînati doar de interese personale si de grup“, mai afirmã Culitã Tãrâtã • acesta a mai spus cã a fost si rãmîne un om de stînga în politicã •

Plecarea deputatului Culitã Tãrâtã din rîndul social-democratilor a ridicat multe semne de întrebare, cu atît mai mult cu cît demisia înaintatã cãtre conducerea formatiunii a fost un gest scurt, fãrã declaratii de presã, explicatii, justificãri. La douã sãptãmîni de la acel demers, deputatul devenit independent a decis sã facã publice motivele pentru care a renuntat la partidul în care s-a înscris încã din 1993.

Demisie „dictatã“ de douã motive principale

Deputatul Culitã Tãrâtã a renuntat la PSD pe data de 21 februarie, la o zi dupã ce formatiunea si-a ales o nouã conducere, schimbîndu-l pe Mircea Geoanã cu Victor Ponta. Parlamentarul nemtean i-a acordat votul actualului lider PSD, dar nu i-a mai acordat si sprijin efectiv, pentru cã nefiind multumit de echipa de vicepresedinti cu care va avea de lucrat Victor Ponta, a demisionat din rîndul social-democratilor. „Am demisionat în principal din douã motive. ÃŽn primul rînd nu îmi place cã se va merge în mare parte cu aceeasi echipã de vicepresedinti pe care îi avea Mircea Geoanã. Eu l-am votat pe Victor Ponta si 40 din cei 44 de delegati pe care i-a avut judetul Neamt la Congresul PSD l-au sustinut pe el. Am vorbit si cu reprezentantii altor delegatii judetene si ne-am pus de acord sã-l sustinem pe Victor. Jumãtate din diferenta de voturi obtinutã fatã de Geoanã i-a fost asiguratã de delegatia de la Neamt. Este trist însã cã 99% dintre vicepresedinti sînt oameni din vechea gardã. M-as bucura ca Victor Ponta sã rezolve problemele grele cu care se confruntã PSD în momentul de fatã. Si prima este echipa de conducere cu care trebuie sã lucreze. El a preluat foarte multi dintre oamenii lui Mircea Geoanã, ceea ce nu este deloc comod. Se impune o restructurare din temelii a partidului. ÃŽn momentul de fatã sînt aceiasi oameni, cu aceleasi mentalitãti învechite, cu aceleasi metehne. Pur si simplu nu mã mai regãsesc în partid, cîtã vreme sînt vicepresedinti ai formatiunii oameni precum Marian Vanghelie si Viorel Hrebenciuc“, a declarat deputatul Culitã Tãrâtã. Primii oameni pe care i-a anuntat despre decizia de a demisiona din partid au fost actualul si fostul presedinte al PSD - Victor Ponta si Mircea Geoanã. „Am considerat cã asa e bãrbãteste, sã îi anunt pe cei cu care am lucrat si sã le spun în fatã ceea ce am decis. Eu am intrat în PSD din 1993 sînt si rãmîn un om de stînga, chiar dacã acum am plecat din aceastã formatiune. Nu uit cã sînt fiu de tãran din Iucsa - Bozieni“, a mai spus Tãrâtã. Desi ambii lideri PSD au încercat sã îl convingã sã revinã asupra deciziei, nu au avut succes.

Independenta politicã înseamnã mai multã putere de actiune

Parlamentarul nemtean este convins cã demisia a fost o decizie bunã în acest moment, moment în care PSD are nevoie de o „injectie“ de oameni noi, cu alte idei si structurã. Culitã Tãrâtã se declatã optimist cînd vorbeste despre posibilitatea de a-i ajuta pe cei care i-au acordat votul, trimitîndu-l în Parlament. „Am încredere cã voi putea sã ajut în continuare oamenii din Colegiul III Neamt si pe primarii nemteni. Voi dovedi asta prin interventii la ministere, la organele centrale, prin aprobarea de proiecte de dezvoltare pe care le voi aduce în Neamt. Si aici vreau sã punctez al doilea motiv principal al demisiei mele: dorinta de a face mai mult pentru agricultura româneascã si pentru agricultorii Colegiului III, care m-au delegat sã îi reprezint în Camera Deputatilor. Voi dovedi cã îmi pot realiza rolul meu, acela de a duce în Parlament glasul tãranului român, asa cum am promis în campania electoralã. Timpul va demonstra cã voi avea mai multe pîrghii pentru a-l ajuta pe tãranul român. Acesti oameni, în ultimii 20 de ani au primit foarte putinã atentie. Independent fiind, nu voi mai avea nici o retinere în a ajuta colegii din PSD si pe cei pe ale cãror initiative le voi considera în avantajul oamenilor“, a mai spus Culitã Tãrâtã.

Optimism în privinta viitorului PSD Piatra Neamt

Tensiunile din PSD Piatra Neamt au avut menirea de a destabiliza organizatia, dar prin alegerea unei noi conduceri - Aurelia Simionicã, sansele reabilitãrii organizatiei sînt foarte mari. „ÃŽn PSD Piatra Neamt s-au petrecut lucruri urîte. Dar prin alegerea Aureliei Simionicã în functia de presedinte sînt sigur cã se va revigora organizatia. E punctualã pe probleme, este o femeie cu experientã si nu o mînã interesele personale“, a spus Culitã Tãrâtã despre actuala situatie de la PSD Piatra Neamt. Cît despre aparitia unui nou partid, de centru-stînga, deputatul nemtean a spus cã e o idee pe care o salutã si o sustine: „Sustin ideea si cred cã e necesarã crearea unui partid de centru stînga, care va fi un echilibru al întregii conjuncturi politice. Vom vedea ce se va întîmpla, cum vor evolua lucrurile. Sînt convins cã timpul le va rezolva pe toate. Am convingerea cã trecerea mea în rîndul deputatilor independenti va reprezenta un cîstig pentru judetul Neamt. PSD trebuie restructurat pentru eliminarea trepãdusilor care de 20 de ani închid si deschid usi, perie scame de pe umerii sefilor, mînati doar de interese personale si de grup“. ÃŽntrebat dacã exclude definitiv revenirea în rîndul social - democratilor, Culitã Tãrâtã a spus: „Viata politicã oferã multe suprize. Nu exclud o colaborare cu PSD, pe care de altfel o întretin, dar nu exclud nici o revenire în partid, dacã lucrurile care acum mi se par nedrepte se vor rezolva. ÃŽn momentul de fatã cred cu tãrie cã din pozitia de independent voi putea ajuta mai mult judetul Neamt. Si pot face asta si colaborînd cu autoritãti judetene care sînt membre ale partidului de guvernãmînt, cîtã vreme avem initiative pe care le agreem cu totii“, a încheiat Culitã Tãrâtã.

Articol afisat de 2759 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(S. TÃRNÃ, D. SOFRONIA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de van kiparos la data 07.03.2010 17:27
Origine
Mai tineti minte , d-le parlamentar, ca taranul din Iucsa , tatal dv nu prea se dadea la munca ? Avea o caruta cu roti de la doua pluguri , total metalice , cum nici tziganii nu foloseau ,facea carausie de la cea mai apropiata gara, un fel de taxi rural si daca te punea naiba sa urci in carutza coborai bolnav de cadere de rinichi.Mai si culegea , din gunoaie , piele aruncate de cei ce sacrificau , ilegal , animale.Dv ce ati mai facut cu Insula Mare a Brailei?Ati platit taxele?
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective