Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2010
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 6 Martie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

PSD Piatra Neamt se verificã... membru cu membru

• noua conducere interimarã ia la puricat organizatia pentru a afla cu exactitate pe cîti membri se mai bazeazã si cîti dintre acestia mai „vor sã activeze cu aceeasi ardoare“ • în maxim trei luni se va declansa o competitie deschisã pentru sefia organizatiei • PSD Piatra Neamt acordã o atentie deosebitã si selectãrii candidatului pentru fotoliul de primar în Piatra Neamt • „Vom schimba modul de a aduce în prim-plan oamenii ce vor candida“, a conchis vicepresedintele interimar Constantin Iacoban •

PSD Piatra Neamt lanseazã operatiunea de reorganizare, dupã clarificãrile de sãptãmîna trecutã. Pe 27 februarie, fosta conducere a organizatiei a fost revocatã din functie, fiind înlocuitã cu o conducere interimarã asiguratã de Aurelia Simionicã si Constantin Iacoban (foto). Ulterior, la începutul lunii martie, organizatia a fost dizolvatã printr-o decizie a conducerii centrale de la Bucuresti. Noua conducere interimarã are termen de 90 de zile pentru a verifica situatia din PSD Piatra Neamt si a organiza conferinta de alegeri. Vor fi luate la puricat toate cele 75 de organizatii din municipiu, pentru a se vedea cu exactitate cîti membri sînt si cîti dintre acestia mai apartin cu acte în regulã de PSD. Se vor cãuta si cauzele care au dus la pierderea alegerilor locale din vara anului 2008. Unde va fi cazul se vor organiza si alegeri si vor fi stabiliti delegatii pentru conferinta municipalã de alegeri. „Referitor la verificarea membrilor de partid as vrea sã fac o remarcã. Niciodatã în anii trecuti nu s-a întîmplat ca PSD sã fie în situatia de a nu avea nici un reprezentant în vreo administratie localã. ÃŽn perioada 1996-2000, cînd la putere era CDR-ul, am avut presedintele Consiliului Judetean. ÃŽn 2004-2008 la fel am detinut pozitii de conducere la Consiliul Judetean. Facem aceste verificãri pentru cã este posibil ca o parte dintre colegi sã nu mai vrea sã activeze cu aceeasi ardoare“, a precizat Constantin Iacoban, vicepresedinte interimar al PSD Piatra Neamt.
PSD Piatra Neamt îsi propune o competitie deschisã pentru sefia organizatiei si care sã se bazeze în totalitate pe prevederile statutare. De asemenea, se are în vedere ca obtinerea unei functii în organizatia municipalã sã nu mai fie conditia suficientã pentru a asigura respectivei persoane o candidaturã pentru vreun post în administratia localã sau judeteanã. „Competitia pentru presedintia organizatiei Piatra Neamt va fi una deschisã. Cine va îndeplini toate conditiile din statut se poate înscrie în competitie. Votul va fi secret. Ne bucurãm de tot sprijinul organizatiei judetene PSD pentru aceastã modalitate de lucru. ÃŽn trecut s-a vehiculat la organizatia municipalã cã persoanele care ocupã diverse functii de conducere în partid sînt direct nominalizate pentru a candida la consilii locale, primãrii sau Consiliul Judetean. Aceastã metodã nu se va mai aplica“, a declarat Constantin Iacoban.

„Cine nu atinge obiectivele, pleacã!“

PSD Piatra Neamt va acorda o atentie deosebitã selectãrii candidatului pentru fotoliul de primar în municipiul resedintã de judet. Social-democratii nu au obtinut niciodatã acest post si vor derula o operatiune complexã pentru a alege candidatul cel mai bun. O metodã similarã va fi aplicatã si pentru candidatii la Consiliul Local sau cel Judetean. „Existã o dorintã a noastrã, care a fost acceptatã si de conducerea de la judet, de a stabili anumite criterii pentru candidaturile la consilii locale, primãrii sau Consiliul Judetean. ÃŽn privinta Primãriei Piatra Neamt, metodã care se va aplica si în celelalte cazuri, candidaturile se vor depune la organizatia municipalã. Toti membrii de partid vor vota si vor fi alesi primii trei candidati considerati a fi potriviti în urma acestui scrutin. Ulterior, acesti trei competitori vor fi cuprinsi într-un sondaj public. Organizatia judeteanã va analiza situatia si va decide si în functie de alte criterii, cum ar fi puterea financiarã sau gradul de cunoastere a problemelor din municipiu, care va fi candidatul nostru pentru primãria din Piatra Neamt. Vrem sã clarificãm cã una este sã fii presedintele unei organizatii si alta este sã candidezi la o functie. Vom schimba modul de a aduce în prim-plan oamenii ce vor candida. De asemenea, trebuie sã adoptãm si practica de a pleca atunci cînd nu îndeplinesti obiectivele. La noi nu a existat aceastã practicã. De azi înainte, cine nu atinge obiectivele, pleacã. Acest lucru nu s-a întîmplat pentru cã noi nu am mizat pe oamenii de aici, ci pe imaginea celor de la Bucuresti“, a conchis Constantin Iacoban.
END

Articol afisat de 1638 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. CONSTANTINESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective