Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2010
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Politica 6 Martie 2010
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

PSD Piatra Neamt se verifică... membru cu membru

• noua conducere interimară ia la puricat organizatia pentru a afla cu exactitate pe cîti membri se mai bazează si cîti dintre acestia mai „vor să activeze cu aceeasi ardoare“ • în maxim trei luni se va declansa o competitie deschisă pentru sefia organizatiei • PSD Piatra Neamt acordă o atentie deosebită si selectării candidatului pentru fotoliul de primar în Piatra Neamt • „Vom schimba modul de a aduce în prim-plan oamenii ce vor candida“, a conchis vicepresedintele interimar Constantin Iacoban •

PSD Piatra Neamt lansează operatiunea de reorganizare, după clarificările de săptămîna trecută. Pe 27 februarie, fosta conducere a organizatiei a fost revocată din functie, fiind înlocuită cu o conducere interimară asigurată de Aurelia Simionică si Constantin Iacoban (foto). Ulterior, la începutul lunii martie, organizatia a fost dizolvată printr-o decizie a conducerii centrale de la Bucuresti. Noua conducere interimară are termen de 90 de zile pentru a verifica situatia din PSD Piatra Neamt si a organiza conferinta de alegeri. Vor fi luate la puricat toate cele 75 de organizatii din municipiu, pentru a se vedea cu exactitate cîti membri sînt si cîti dintre acestia mai apartin cu acte în regulă de PSD. Se vor căuta si cauzele care au dus la pierderea alegerilor locale din vara anului 2008. Unde va fi cazul se vor organiza si alegeri si vor fi stabiliti delegatii pentru conferinta municipală de alegeri. „Referitor la verificarea membrilor de partid as vrea să fac o remarcă. Niciodată în anii trecuti nu s-a întîmplat ca PSD să fie în situatia de a nu avea nici un reprezentant în vreo administratie locală. În perioada 1996-2000, cînd la putere era CDR-ul, am avut presedintele Consiliului Judetean. În 2004-2008 la fel am detinut pozitii de conducere la Consiliul Judetean. Facem aceste verificări pentru că este posibil ca o parte dintre colegi să nu mai vrea să activeze cu aceeasi ardoare“, a precizat Constantin Iacoban, vicepresedinte interimar al PSD Piatra Neamt.
PSD Piatra Neamt îsi propune o competitie deschisă pentru sefia organizatiei si care să se bazeze în totalitate pe prevederile statutare. De asemenea, se are în vedere ca obtinerea unei functii în organizatia municipală să nu mai fie conditia suficientă pentru a asigura respectivei persoane o candidatură pentru vreun post în administratia locală sau judeteană. „Competitia pentru presedintia organizatiei Piatra Neamt va fi una deschisă. Cine va îndeplini toate conditiile din statut se poate înscrie în competitie. Votul va fi secret. Ne bucurăm de tot sprijinul organizatiei judetene PSD pentru această modalitate de lucru. În trecut s-a vehiculat la organizatia municipală că persoanele care ocupă diverse functii de conducere în partid sînt direct nominalizate pentru a candida la consilii locale, primării sau Consiliul Judetean. Această metodă nu se va mai aplica“, a declarat Constantin Iacoban.

„Cine nu atinge obiectivele, pleacă!“

PSD Piatra Neamt va acorda o atentie deosebită selectării candidatului pentru fotoliul de primar în municipiul resedintă de judet. Social-democratii nu au obtinut niciodată acest post si vor derula o operatiune complexă pentru a alege candidatul cel mai bun. O metodă similară va fi aplicată si pentru candidatii la Consiliul Local sau cel Judetean. „Există o dorintă a noastră, care a fost acceptată si de conducerea de la judet, de a stabili anumite criterii pentru candidaturile la consilii locale, primării sau Consiliul Judetean. În privinta Primăriei Piatra Neamt, metodă care se va aplica si în celelalte cazuri, candidaturile se vor depune la organizatia municipală. Toti membrii de partid vor vota si vor fi alesi primii trei candidati considerati a fi potriviti în urma acestui scrutin. Ulterior, acesti trei competitori vor fi cuprinsi într-un sondaj public. Organizatia judeteană va analiza situatia si va decide si în functie de alte criterii, cum ar fi puterea financiară sau gradul de cunoastere a problemelor din municipiu, care va fi candidatul nostru pentru primăria din Piatra Neamt. Vrem să clarificăm că una este să fii presedintele unei organizatii si alta este să candidezi la o functie. Vom schimba modul de a aduce în prim-plan oamenii ce vor candida. De asemenea, trebuie să adoptăm si practica de a pleca atunci cînd nu îndeplinesti obiectivele. La noi nu a existat această practică. De azi înainte, cine nu atinge obiectivele, pleacă. Acest lucru nu s-a întîmplat pentru că noi nu am mizat pe oamenii de aici, ci pe imaginea celor de la Bucuresti“, a conchis Constantin Iacoban.
END

Articol afisat de 1403 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. CONSTANTINESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective