Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2010
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 14 Aprilie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Rugãciuni pentru staretul Iustin

Rugãciuni pentru staretul Iustin

• zilnic, pe adresa de internet www.monitorulneamt.ro, sosesc mesaje în care cititorii Monitorului întreabã despre sãnãtatea pãrintelui Iustin • dintr-un astfel de mesaj am aflat cã obstea Mãnãstirii Petru Vodã se roagã pentru însãnãtosirea ctitorului lãcasului de la poalele Ceahlãului • „ÃŽl mai tinem cel putin pînã la sfîrsitul acestei sãptãmîni în spital. Pãrintele este tonic si este un pacient cu care se lucreazã foarte usor“, a precizat Nicolae Constantea, directorul Spitalului Clinic Municipal Cluj •



Pe adresa de internat a Monitorului - www.monitorulneamt.ro, sosesc diverse mesaje în care cititorii cer amãnunte despre starea de sãnãtate a pãrintelui Iustin, staretul mãnãstirii Petru Vodã, care de aproape douã sãptãmîni este internat într-un spital din Cluj. Unii transmit urãri de sãnãtate si întreabã cînd se întoarce acasã, iar altii ne dau amãnunte despre ce se mai petrece în ultimele zile la asezãmîntul ctitorit de pãrinte. Unul dintre mesaje am considerat necesar sã-l facem public deoarece prezintã rugãciunea pe care obstea monahalã a lãcasului de cult o face în fiecare zi pentru însãnãtosirea ierarhului. Iata ce scriu pãrintii si fratii de la Petru Vodã: „Multumitã rugãciunilor credinciosilor, starea pãrintelui Iustin este mult mai bunã, medicii confirmînd cã reactioneazã foarte bine la medicatia pe care i-au prescris-o. Cu ajutorul lui Dumnezeu, în cîteva zile pãrintele Iustin se va întoarce din nou acasã, asa cum a promis. Textul de mai jos este alcãtuit de pãrintii din mãnãstire pentru credinciosii care întreabã ce poate face fiecare din noi pentru a ajuta în situatia de fatã“.

Iubiti ucenici ai Pãrintelui Justin Pîrvu,

Cu totii sîntem îngrijorati de starea sãnãtãtii Pãrintelui nostru iubit. Stim cã sînt multe persoane în întreaga tarã sau în afara granitelor care ar vrea sã facã ceva sã-l ajute. S-ar cuveni deci sã facem si noi o micã jertfã pentru dînsul asa cum si el o viatã întreagã s-a jertfit pentru neamul nostru românesc si pentru fiecare dintre noi în parte.
Credem cu toatã convingerea în cuvintele Mîntuitorului redate de Sfîntul Apostol si Evanghelist Matei în cap. 18: Dacã doi dintre voi se vor învoi pe pãmînt în privinta unui lucru pe care îl vor cere, se va da lor de la Tatãl Meu, Care este în ceruri. Cã unde sînt doi sau trei adunati în numele Meu, acolo sînt si Eu în mijlocul lor (Matei 18, 19-20). Pentru aceea sã ne învoim si noi sã facem o micã rugãciune cu totii pentru sãnãtatea sufleteascã si trupeascã a Pãrintelui nostru Justin. Sã ne întîlnim cu totii în rugãciune, indiferent de locul unde ne aflãm si sã cerem mila lui Dumnezeu. Întîlnirea aceasta, în duh, ne-am gîndit sã o facem în fiecare zi la ora 21 (ora Bucurestiului), citind primul Paraclis al Maicii Domnului, iar la sfîrsit sã adãugãm si rugãciunea de întelegere de mai jos:
Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, Tu ai spus cu preacinstitele Tale buze: Dacã doi dintre voi se vor învoi pe pãmînt în privinta unui lucru pe care îl vor cere, se va da lor de cãtre Tatãl Meu, Care este în ceruri. Ca unde sînt doi sau trei adunati în numele Meu, acolo sînt si Eu în mijlocul lor. Neschimbate sînt cuvintele Tale, Doamne, fãrã de margini esti în iubirea Ta fatã de oameni, iar milostivirea Ta nu are sfîrsit. Pentru rugãciunile Preacuratei Maicii Tale si ale tuturor Sfintilor, Bunule, nu trece cu vederea rugãciunile robilor Tãi, pe care dupã porunca Ta le facem pentru Pãrintele Justin, ci le plineste pe ele, dãruindu-i sãnãtate, mîntuire si îndelungare de zile. Iar cine vrea sã mai adauge si alte rugãciuni sã nu pregete. Fiecare sã se roage dupã puterea si dragostea sa si dupã timpul ce-l are la dispozitie: unul 5 minute, altul 15, altul o orã, iar altul chiar si un minut.
Obstea Mãnãstirii Petru Vodã, Miercurea Luminatã, 7 aprilie 2010
Adresa de internet la care poate fi cititã rugãciunea este: http://www.orthoblog.ro/2010/04/08/obstea_manastirii_petru_voda_apel_la_rug.


Pãrintele Iustin mai rãmîne în spital

Pãrintele Iustin, care se aflã internat într-un spital din Cluj, va mai rãmîne cel putin cîteva zile sub supravegherea medicilor. Doctorii clujeni preferã sã-l mai tinã o perioadã sub ochii lor pentru a fi siguri cã starea lui rãmîne stabilã. „Pãrintele se simte bine, nu are febrã dar a avut timp de cîteva zile o tuse seacã care l-a obosit foarte tare. Acum a reusit sã scape de aceastã tuse sîcîitoare dar îl mai tinem cel putin pînã la sfîrsitul acestei sãptãmîni în spital pentru a fi siguri cã starea lui este stabilã si este în afara oricãrui pericol. Conteazã foarte mult si vîrsta pacientului si de aceea sîntem mai precauti. ÃŽn rest, pãrintele se simte bine, este tonic si este un pacient cu care se lucreazã foarte usor“, a precizat medicul Nicolae Constantea, directorul Spitalului Clinic Municipal Cluj. Staretul Iustin Pîrvi a fost internat în Sãptãmîna Mare la spitalul clujean deoarece avea un dezechilibru electrolitic, adicã avea valori scãzute ale potasiului, magneziului etc. De asemenea, medicii au constatat cã avea si unele probleme respiratorii, fiind diagnosticat cu dispnee. Monahul, în vîrstã de 92 de ani, a fost transportat în noaptea de marti spre miercuri, 30/31 martie, la Cluj deoarece medicii nemteni au considerat cã în starea sa si la vîrsta lui este de preferat sã fie îngrijit într-o clinicã universitarã. S-a intentionat chemarea unui elicopter pentru a-l transporta la Cluj dar, cum acest lucru nu a fost posibil, transportul s-a fãcut cu o ambulantã. De atunci si pînã acum, monahul nemtean se aflã internat în sectia de Terapie Intensivã a clinicii clujene iar starea sa este bunã.
Pentru cei care nu stiu încã, desi credem cã sînt foarte putini, reamintim cã staretul Iustin a întemeiat Mãnãstirea Petru Vodã în 1991. Pãrintele Iustin a avut un destin strîns legat de cel al bisericii. A intrat în 1936 frate la Mãnãstirea Durãu, în 1939, se înscrie la Seminarul teologic de la Mãnãstirea Cernica iar între anii 1942 - 1944, merge ca preot misionar pe frontul de est pînã la Odesa. În 1948, este arestat pe motive politice si condamnat la închisoare, trecînd prin închisorile Suceva, Vãcãresti, Jilava, Aiud. Face muncã silnicã în mina de la Baia Sprie si este eliberat în 1964.

„Este un reper pentru noi toti crestinii români“

Tot pe adresa www.monitorulneamt.ro, în legãturã cu articolul „Vesti bune de la pãrintele Iustin“, am mai primit si urmãtorul mesaj: „Cristos a înviat! Este (pãrintele Iustin - n.r.) un reper pentru credinciosii nemteni? Iertare, e pentru noi toti crestinii români. La chilia dînsului sînt totdeauna si bucuresteni, maramureseni, bãnãteni, ardeleni si chiar români de peste hotare: Franta, Germania. Mireni, monahi, preoti si ierarhi. Multumim pentru articol. Bucurie sfîntã si Doamne ajutã!“

Articol afisat de 2162 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. VASILACHE, D. SOFRONIA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective