Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2010
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 24 Aprilie 2010
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Iertare, domnule presedinte!

Iertare, domnule presedinte!

Cînd am scris despre Consiliul Judetean Neamt si presedintele uninominal al acestei institutii, Domnia Sa Vasile Pruteanu, nu am crezut că-mi va face cinstea să-mi răspundă în trei ziare. Avînd în vedere faptul că i-am ocupat timpul pretios, îmi cer iertare în modul cel mai respectuos cu putintă. Iertare că am putut crede, desi nu sînt singurul care gîndeste asa, că panourile sînt mici tendinte de manifestare a cultului personalitătii. Unii puneau portrete pe pereti, dacă vă mai aduceti aminte. Si pentru că mi-ati scris pe puncte, vă răspund la fel.
1. „Panourile de informare au rolul de a informa cetătenii despre
finantatorul lucrării“, spuneati în materialul cu precizări trimis ziarelor. Mai exact, Consiliul Judetean Neamt. Dacă reiese de pe panou că finantator este Consiliul Judetean Neamt, îmi cer din nou iertare. Finantator e si Vasile Pruteanu? Asta ar fi întrebarea de fond. Cred că nu. Aplicînd logica dumneavoastră, fiecare „uninominal“ care a avut o initiativă pe bani publici, PENTRU CĂ DE ASTA A FOST ALES, SĂ FACĂ TREABĂ, ar trebui să pună o plăcută. Ce frumos ar fi! Stau si mă întreb, cu sfiala necesară, ce plăcută ar trebui asezată în fata sediului Consiliului Judetean Neamt? Cît despre modul în care s-au derulat lucrările pentru drumurile judetene si că nici o autoritate cu drept de control nu a avut nimic de cîrcotit, vă recomand spre analiză rapoartele Curtii de Conturi. Care se referă si la Consiliul Judetean Neamt, SC Drupo SA. Am înteles că este ultima dată cînd dati explicatii pe marginea subiectului panouri! De ce? Doar sînteti ales uninominal, dacă se adună vreo cîteva mii de cetăteni si vă întreabă, nu mai dati explicatii? Sau, Doamne fereste!, vine cineva si întreabă dacă panourile au autorizatii, se plăteste taxa de publicitate pentru ele etc? Nici atunci nu răspundeti?
2. „Amestecarea «mandatului Pruteanu la CJ» cu fapte petrecute în perioade anterioare este, evident, un procedeu menit în a induce confuzii în ceea ce priveste responsabilitătile unor demnitari. Întreb si eu, fireste retoric: ce treabă are „mandatul Vasile Pruteanu“ cu faptul că „un fost director de teatru a fost obligat să pună pe afis o anume piesă de teatru impusă de un fost presedinte al CJ Neamt (la acea vreme eram deputat de Neamt)?“, spuneti tot dumneavoastră. Tot retoric, întreb si eu dacă ati citit materialul cu pricina sau ati scris după cum vi s-a povestit? Că acolo scrie clar că aruncatul cu bani în proiecte culturale „nu e marca Vasile Pruteanu“! Nici vorbă de a arunca vina pe dumneavoastră pentru ceva ce nu vă apartine. Era vorba de o mentalitate de stăpîn pe banii publici exemplificată cu modul de finantare a piesei respective. Era un mod, recunosc, prea putin subtil, de a vorbi despre cei care consideră că dacă au fost alesi uninominal, pot dispune discretionar de bani publici.
În final, vă transmit o invitatie. La orice ziar din Neamt, nu e nevoie de o zi a portilor deschise. Puteti veni oricînd. Sînt sigur că multe lucruri pe care le aflati denaturat v-ar fi aduse la cunostintă cu respect si prietenie.

Articol afisat de 2234 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Valentin BĂLĂNESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Adăugat de cipslim la data 24.04.2010 06:25
Nu deranjati ca se lucreaza!
Nu stiu daca numa in judet la noi e moda asta, cred ca mai peste tot sunt aceleasi traditii si obiceiuri.

Ar fi fost o chestie sa scrie invers: "Vasile Pruteanu, presedinte" si sa mai scape si un semn de exclamare :D. Probabil trebuia redus din marime si vopsit alb cu negru ca sa nu fie mare chestie.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective