Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2010
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Aprilie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Feciorul primarului, bãnuit de instigare?

• au fost prinsi autorii atacului asupra casei secretarului Primãriei Oniceni • sînt sase tineri, între 19-23 de ani, de prin Vaslui • pãgubitii sustin cã grupul „mafiot“ a fost comandat de fiul primarului Ioan Duminicã • acesta spune cã asteaptã rezultatul anchetei •

O ipotezã soc s-ar putea contura în urma atacului nocturn asupra casei familiei secretarului Primãriei Oniceni, Sorin Tutu - aceea a unei actiuni planificate, la comandã. Din cîte acuzã vehement pãgubitii, initiatorul distrugerii ar fi nimeni altul decît Bogdan Duminicã, fiul primarului din comunã, Ioan. Silvia Tutu, sotia secretarului de primãrie, a declarat cã respectivul ar fi convins un agent de pazã din Negresti, cu care avea o relatie de prietenie, sã mai gãseascã alti cinci insi si sã treacã la fapte. Inspectorul Cãtãlina Bãdeanu, ofiter de relatii publice în cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Neamt, a confirmat depistarea principalilor suspecti si extinderea anchetei.
„Acest act de distrugere a fost pus în aplicare de un grup de sase tineri, cu vîrstele cuprinse între 19 si 23 de ani. Respectivii sînt din mai multe comune din judetul Vaslui, cum ar fi Bãcesti, Dumesti sau Rafaila. Pe numele lor au fost întocmite dosare penale. Legat de partea de posibilã instigare, cercetãrile continuã, în vederea stabilirii situatiei de fapt“, a mentionat inspector Cãtãlina Bãdeanu. De mentionat cã totul se petrece în conditiile în care, între familiile secretarului si a primarului este o stare tensionatã de mai multã vreme dar, pînã acum, a rãbufnit doar prin cuvinte „de dulce“ spuse printre dinti sau diverse sicanãri, în cadrul administratiei. Nu au lipsit nici reclamatiile de ambele pãrti, cea mai recentã datînd de luna aceasta, fiind trimisã de secretarul Tutu si sotia acestuia, care, de altfel, este si consilier local la Oniceni. Cum „primul gospodar“ este din PSD iar Silvia Tutu a fost aleasã din partea PDL, este lesne de înteles si fondul politic al faptelor petrecute în ultima vreme. „Trebuie sã spun din start cã sînt foarte multumitã de modul în care a actionat Politia de la noi din sat dar si de la Roman în acest caz. Principalii vinovati au fost demascati si, zilele trecute, au fost adusi la fata locului, pentru reconstituire. «Capul» organizãrii atacului este un vasluian, Mihail Voicu, agent de pazã la o firmã din localitatea Negresti. Alãturi de el au mai fost cîtiva indivizi, de prin comunele vasluiene. Unul dintre ei, mi se pare, este din Bãcesti, sat aflat la distantã relativ micã de noi. Au arãtat cu lux de amãnunte cum au procedat si am rãmas stupefiatã cînd mi-am dat seama cu cîtã atentie au plãnuit totul. Fiecare avea locul dinainte stabilit si «arsenalul» de pietre si cãrãmizi pregãtit. Au lovit simultan, dupã care au reusit sã se facã nevãzuti în noapte. I-a ajutat foarte mult si faptul cã iluminatul public nu mergea în zonã“, a declarat Silvia Tutu.

Acuze grave

Aceasta mai sustine cã, în timpul cercetãrilor, i-a fost confirmatã bãnuiala despre „omul din umbrã“ care ar fi ordonat atacul. „Acest Voicu a dat declaratie cã a fost presat, o bunã bucatã de vreme, de Bogdan Duminicã, fiul primarului din comunã, sã gãseascã oameni si sã facã treaba asta. Nu a spus în ce fel l-a presat sau ce relatii au, însã mi-a confirmat bãnuiala. Politistii urmau sã-l ancheteze si pe el. Sper sã ajungã toti la proces si apoi dupã gratii. Nu am evaluat exact pagubele materiale, însã stresul în care am trãit în aceste zile nu se poate sterge nici cu toti banii din lume. Vom vedea ulterior ce pretentii avem“, a mai mentionat Silvia Tutu. Pe de altã parte, primarul Ioan Duminicã a declarat cã este o situatie delicatã, în care organele de anchetã trebuie lãsate sã stabileascã adevãrul si sã ia eventualele mãsuri. „Concluziile am sã le trag personal dupã ce organele statului îsi vor fi fãcut datoria. Nu stiu ce sã mai cred despre acesti oameni... Sînt... Sau vor sã vadã dacã sînt rezistent la «380 de volti». Sînt multe de spus, însã, repet, voi vorbi abia dupã ce se terminã totul. M-au lãsat pe mine si l-au luat pe bãiatul meu. Stiu cã fiul meu, Bogdan, a fost chemat la Politie, dar nu stiu dacã a dat declaratii scrise sau a fost o simplã discutie“, a declarat primarul Ioan Duminicã. Reamintim cã locuinta secretarului Primãriei Oniceni, Sorin Tutu, a fost atacatã în noaptea de 17 spre 18 aprilie, la ora 2.50, de persoane în primã fazã necunoscute care, cu pietre, au spart trei geamuri mari, de termopan, ale gospodãriei.
END

Articol afisat de 1897 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(A. MARCU, C. CALIMAC)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de a girl la data 27.04.2010 15:05
vrajeala!!!!
Cine il cunoaste pe Bogdan Duminica stie ca NICIODATA nu ar fi capabil de asa ceva! ;)
Ad�ugat de cassandra la data 27.04.2010 17:22
oare???
Familia Tutu a dorit sa "darame" un preot cu notorietate din targul nostru daramite un baiat de primar! Din fericire il cunosc pe baiat si nu cred nimic. Am si auzit de ce e in stare madam Silvia cu "tidula" de cand e consilier PD-L. Cocoana! totul in lumea asta are un inceput si un sfarsit! Sa vezi cand o sa va ajunga blestemele preotilor ce o sa faceti!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective