Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2010
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Mai 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Rãzboi între politisti

• reprezentantii a douã mari sindicate din politie, SNPPC si SNAP, se contreazã pe coeficientii de salarizare ai subofiterilor • reprezentantii Sindicatului National al Agentilor de Politie acuzã cã s-a luat din coeficientii de salarizare ai subofiterilor si s-a dat la ofiteri • liderul SNPPC Neamt este de o altã pãrere si spune cã „adversarii“ nu doresc decît sã atragã cît mai multi adepti, prin scandaluri dacã se poate •

Un nou scandal mocneste de ceva vreme între douã dintre cele mai importante sindicate din politie: Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual si mai tînãrul Sindicat National al Agentilor de Politie. ÃŽn urmã cã cîteva zile, reprezentantii SNAP i-au acuzat pe cei de la SNPPC cã au negociat Legea Unitarã de Salarizare în detrimentul agentilor de politie. Ba, mai mult decît atît, existã voci din SNAP care afirmã cã ce au pierdut subofiterii au cîstigat ofiterii. Agentul sef Neculai Isache, presedintele Biroului Teritorial al SNPPC respinge acuzatiile si afirmã cã cei din SNAP recurg la scandaluri pentru a-si atrage mai multi adepti. De partea cealaltã, agentul Ioan Cãnãrãu, presedintele SNAP Neamt, spune cã SNPPC a negociat coeficientul de salarizare al politistilor, fãrã a da o mare atentie subofiterilor de politie. „Legea Unitarã de Salarizare 330/2009, negociatã pentru politisti de cãtre SNPPC, are efecte devastatoare pentru nivelul de trai al agentilor de politie. La momentul respectiv, liderul SNPPC, dupã ce a negociat dezastruos coeficientii de salarizare pentru agentii de politie, a dat undã verde legii, a avizat- o dupã care a primit o functie cãldutã la adãpostul lui «962» si s-a retras din miscarea sindicalã. Dupã mult praf aruncat în ochii politistilor, timp de sase luni, de cãtre liderii aceleiasi organizatii sindicale, a sosit si momentul adevãrului. Acum, calculele matematice scot la ivealã mîrsãvia, neputinta si manipularea celor care s-au autointitulat, multã vreme, «unici, cei mai puternici lideri sindicali si apãrãtori ai drepturilor politistilor». Conform noii legi unitare, agentii de politie au cei mai mici indici de salarizare. Ce nu s-a putut obtine pentru agentii de politie, s-a obtinut pentru ofiterii de politie“, se aratã într-un comunicat al SNAP. ÃŽn continuare se precizeazã cã un agent care are în prezent un indice de salarizare de 2,80, dupã implementare va scade la 2,30; cei care au acum un indice de salarizare de 2,70, dupã implementare va scade la 2,10, iar un agent debutant care are, în prezent, un indice de salarizare de 1,90, dupã implementare va scade la 1,70. Pentru comparatie, cei de la SNAP aratã cã în cazul ofiterilor lucrurile vor sta mult mai bine.

„Agentii nu mai pot fi folositi drept masã de manevrã“

„Un ofiter superior care are, în prezent, un indice de salarizare de 5,10, dupã implementare creste la 7,40. Cei care au acum indicele de 4,95, vor avea 6,80, iar ofiterii cu indicele actual de 4.70, dupã implementare vor avea 5,50. Sindicatul National al Agentilor de Politie protesteazã fatã de scãderea coeficientilor de salarizare a agentilor de politie. Agentii nu mai pot fi folositi drept masã de manevrã pentru interesele unora sau altora. Organizatia noastrã va face toate demersurile necesare pentru a îndrepta aceastã discrepantã între agentii de politie si ofiteri“, se mai aratã în comunicatul SNAP. Agentul Ioan Cãnãrãu, presedintele SNAP Neamt spune cã sindicatul pe care îl reprezintã nu cautã scandal si nici nu doreste sã atragã noi adepti prin acest mod. „Acestia sînt indicii pe care cei de la SNPPC i-au negociat atunci cînd noi nu eram de fatã. Nu facem scandal si nici nu cãutãm sã atragem noi adepti prin acest mod. Oamenii vin de bunã voie în sindicatul nostru. La nivel de Neamt avem 200 de membri. Eu am pãrãsit SNPPC pentru cã am observat cã agentii de politie nu sînt reprezentati corect“, a declarat Ioan Cãnãrãu.

„Cautã sã atragã adepti“

Agentul sef Neculai Isache, lider al SNPPC pe zona Neamt este de pãrere cã cei din SNAP nu fac altceva decît sã caute scandal pentru a-si atrage noi adepti. „Noi nu avem nici un fel de neîntelegeri cu cei din SNAP. Din contrã, am înteles cã la sedinte nu fac altceva decît sã ne denigreze. Probabil, cã prin toate acestea încearcã sã atragã adepti. Nu este nimic adevãrat din ceea ce se precizeazã în comunicatul lor. Coeficientii pomeniti acolo nu sînt reali“, a declarat Neculai Isache. De altfel, SNPPC a respins toate acuzatiile aduse de liderii sindicali ai SNAP. „Precizãm, cu toatã seriozitatea, cã textul postat de cãtre SNAP este o dezinformare periculoasã si argumentãm astfel: coeficientii de salarizare propusi initial în legea-cadru nu au fost implementati, încã, nicãieri, în nici un document normativ cu putere executorie. Conform legii în discutie, Legea-Cadru nr. 330/2009, privind salarizarea unitarã a personalului plãtit din fonduri publice, functioneazã asa numita „comisie bipartitã” cu scopul de a descrie si argumenta detaliat o formã de consens a grilei unice de salarizare. Comisia are ca termen de prezentare a Raportului privind forma grilei unice, sfîrsitul lunii iunie 2010. Abia dupã luarea în considerare a Raportului Comisiei, Guvernul va întocmi si prezenta Parlamentului, spre aprobare, un proiect de lege simplificat al salarizãrii în sectorul public“, se aratã în comunicatul celor de la SNPPC.

Articol afisat de 1427 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective