Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2010
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Iunie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
JEEP-UL SEFULUI

JEEP-UL SEFULUI

• Skoda Yeti lansatã toamna trecutã în România, bijuteria auto a ajuns deja în garajul societãtii pietrene de termoficare • „Nu am mandat sã comentez, domnul director general a fost mandatat de Consiliul de Administratie sã facã achizitia“, spune Cosmin Grãdinaru, purtãtorul de cuvînt al societãtii • „Nu s-a cerut girul CA, cã nu era nevoie, dar AGA stie mai multe“, zice Paul Ratan, presedinte CA Locato • directorul Nicolae Mazilu e în concediu •

ÃŽn aceste vremuri tulburi, în care criza economicã e clamatã pe la toate colturile, în special de institutii publice si societãti sau regii de stat, societatea care se ocupã de termoficarea municipiului dã un real exemplu de competentã de bussiness, model ce ar putea fi urmat, de ce nu, de toate firmele afectate de recesiune. Locato SA Piatra Neamt a achizitionat recent cel mai nou model de Skoda, de fapt primul SUV lansat de producãtorul auto, numit si Yeti. Si n-a costat decît vreo 20.500 de euro. Bijuteria auto a ajuns în garajul societãtii cam prin luna aprilie. Si spunem „cam“ pentru cã nimeni din conducerea societãtii nu stie cînd si mai ales cu cît a fost fãcutã achizitia. Doar directorul Nicolae Mazilu stie, numai cã a plecat într-un binemeritat concediu de odihnã, lãsîndu-i în totalã necunostintã de cauzã pe superiorii în fata cãrora raporteazã, gen Consiliu de Administratie si Adunarea Generalã a Actionarilor. Pentru a populariza metodele prin care Locato a reusit sã înfrîngã criza si sã se premieze cu o Skoda Yeti, am încercat sã aflãm mai multe lucruri de la purtãtorul de cuvînt, Cosmin Grãdinaru. Ocupat cu negocieri sindicale, acesta ne-a spus scurt si rãspicat cã „Nu am ce comenta. Masina era necesarã si utilã“. Nu am contestat acest fapt, drept pentru care ne-am interesat cum se face cã Locato nu avea nici o masinã în parcul auto. „Mai avem masini, cum sã nu. Avem masini de serviciu, masini de interventie. Aceasta a fost achizitionatã ca masinã de serviciu, fiind folositã de director si de conducere. Si de personalul TESA, la solicitare, oricînd e nevoie în scopul rezolvãrii unor probleme de serviciu“, a detaliat Cosmin Grãdinaru. Cînd am încercat sã aflãm cît a costat jeep-ul, purtãtorul de cuvînt al Locato si-a adus aminte cã nu trebuie sã vorbeascã: „Nu am mandat sã comentez. Domnul director general a fost mandatat de Consiliul de Administratie sã facã achizitia. ÃŽntrebati-l pe presedintele CA“.

„Nu noi, AGA“. „Nu noi, CA-ul“. Si din nou la CA

Paul Ratan, presedintele Consiliului de Administratie al Locato, zice cã nu are habar de nici o masinã. Cã directorul Mazilu n-a primit nici o aprobare de la CA pentru shopping auto. „Conform legii, deciziiile de achizitii pînã într-o anumitã valoare revin conducerii directe, nu Consiliului de Administratie, si nici AGA. La începutul contractului de mandatare, am dat responsabilitatea directorului Mazilu. Asa cã el a fost cel care a cumpãrat masina, fãrã sã cearã girul CA, pentru cã nu avea nevoie de el. Stiu cã s-a discutat ulterior acest subiect într-o sedintã, dar eu nu am fost prezent la ea, presedintele AGA, domnul Strungariu, stie mai bine“, a declarat Paul Ratan. Viorel Strungariu, presedinte al Adunãrii generale a Actionarilor de la Locato, în calitatea sa de consilier local, zice cã nu stie nimic. „Nu am de unde sã stiu, achizitia a fost aprobatã de Consiliul de Administratie. Conform statutului societãtii, nu AGA trebuia sã aprobe achizitia, ci CA-ul. Nu a trebuit aprobarea noastrã. Noi, AGA, am luat hotãrîrea ca de acum înainte orice achizitie sã treacã spre aprobare pe la noi. Pentru asta, trebuie modificat statutul. Despre masinã, trebuia sã vã rãspundã domnul Ratan, cã ei au hotãrît. Trebuia sã vã rãspundã, nu sã vã paseze la noi. Eu stiu doar cã s-a vîndut o masinã veche si s-a luat aceasta nouã, cã au fost discutii, cã trebuia sã treacã pe la noi, dar cum nu era prevãzut în statut, n-a mai ajuns. Si noi am fost indignati cînd am aflat. De aceea am si luat decizia sã modificãm statutul“, a declarat Viorel Strungariu. ÃŽntrebat din nou cît a costat masina si cînd a fost totusi cumpãratã, Paul Ratan ne-a tãiat-o scurt: „Nu stiu. Nu stiu valoarea. Eu ce am avut sã vã spun, v-am spus. Nu am avut nici o sedintã de CA în care sã discutãm asta. Domnul director s-a ocupat“. Nicolae Mazilu fiind în concediu si nerãspunzînd solicitãrilor noastre, am insistat pe lîngã presedintele CA, care oricum are mai multã autoritate în societatea Locato decît avem noi, muritorii de rînd care plãtim, printre altele, întretinerea, taxele si impozitele. Dupã multã muncã de lãmurire si sub rezerva cã eventualele reclamatii nu vor fi luate în seamã, Paul Ratan ne-a comunicat victorios cã Skoda Yeti a costat societatea Locato fix 85.839,55 lei. Adicã peste 858 milioane de lei vechi.



Locato este o societate a CL Piatra Neamt, care furnizeazã apã caldã si cãldurã în 12.000 de apartamente, în baza unor contracte directe cu asociatiile de proprietari. Produce gigacaloria cu 229,09 lei, dar o taxeazã la populatie cu 165,87 lei, diferenta fiind suportatã 10% de primãrie si 45% de stat. Cu banii strînsi, Locato plãteste gazul necesar pentru producerea gigacaloriei, dar si apa, lumina, salariile personalului, telefoane etc. În ultimele trei luni, banii adunati de la pietreni n-au mai ajuns pentru factura de gaz. Si 30 de asociatii n-au mai primit apã caldã si cãldurã, iar altele primesc la program redus. Banii au fost însã de ajuns pentru achitarea salariilor si pentru cumpãrarea unui jeep de serviciu. Pe care sã-l foloseascã personalul Locato în goana dupã încasãrile de la populatie.

Articol afisat de 1177 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. CONSTANTINESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective