Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2010
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Iunie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Un politist de... spaimã

• transferat de cîteva luni la Politia Bicaz, agentului Gãboroi i s-a dus faima de cel mai „rãu“ politist • omul legii i-a pus alcooltesterul si fiului sefului Politiei Bicaz • „Toti conducãtorii auto trebuie sã respecte legile de circulatie, indiferent de calitatea pe care o au“, a declarat comisarul Tomicã Pintilie, seful Politiei Bicaz • agentul Gãboroi spune cã nu face altceva decît datoria •

Deranj mare printre conducãtorii auto din orasul Bicaz, dar si din comunele apropiate. Motivul: de cîteva luni la Formatiunea de Politie Rutierã a Politiei Bicaz a ajuns agentul de politie Ionut Gãboroi, un tînãr hotãrît si care nu prea tine cont de calitatea celor pe care îi opreste în trafic pentru a-i sanctiona. I s-a dus repede faima, iar localnicii îl dezmiardã deja cu apelativul „spaima Bicazului“. Informatiile ajunse la urechile noastre arãtau cã politistul l-ar fi oprit chiar pe fiul sefului Politiei Bicaz, pe care l-ar fi lãsat fãrã permis, dar cu un proces verbal de contraventie. Verificãrile reporterilor de la „Monitorul“ au confirmat faptul cã lucrurile au stat întocmai. Agentul Gãboroi l-a oprit în trafic pe fiul politistului, iar în urma „întîlnirii“ cel din urmã a rãmas fãrã permisul de conducere. Seful Politiei Bicaz spune cã povestea care circulã este doar pe jumãtate adevãratã, comisarul Pintilie confirmînd doar faptul cã fiul sãu a fost oprit în trafic de agentul Gãburoi pentru un control de rutinã. „Agentul Ionut Gãboroi si-a fãcut datoria, nimic mai mult. Este adevãrat cã l-a oprit pe fiul meu si l-a testat cu alcooltesterul, dar asta nu înseamnã cã a comis vreo ilegalitate. L-a testat, verificat si constatat cã nu a comis nici o abatere si a fost lãsat sã plece. Nimic mai mult. Nu i-a fost retinut permisul de conducere asa cum se spune. Politistul si-a fãcut datoria, asa cum trebuie sã si-o facã toti politistii. Dacã fiul meu greseste trebuie sã plãteascã, asa cum si eu trebuie sã plãtesc dacã gresesc, pentru cã asa este normal si corect. Dar, repet, nu a fost cazul. Probabil, au apãrut aceste zvonuri pentru cã eu circul de ceva timp cu masina fiului meu, iar oamenii cred cã a rãmas fãrã permis. Nu are nici o legãturã. Am folosit masina bãiatului pentru cã a mea avea putini kilometri pînã cînd trebuia sã o duc la revizie“, declara comisarul Tomicã Pintilie. Ar mai trebui precizat cã bãiatul comisarului Pintilie a fost nevoit sã predea permisul ca urmare a punctelor de penalizare acumulate.
Una peste alta, un lucru este clar, si anume cã intransigenta politistului nu prea convine unor bicãjeni. „Omul îsi face datoria cum scrie la carte si a bãgat spaima în Bicaz. Politistul a dat amenzi, a luat permise si i s-a dus faima. Toti întreabã cine este si de unde a venit. A fãcut si cîteva capturi de material lemnos fãrã acte, ceea ce a atras nemultumirea unor lemnari din zonã“, ne-a declarat un „fin“ cunoscãtor al problemelor Bicazului.

Cine este agentul Gãboroi?

Superiorii agentului spun cã acesta a ajuns la Bicaz în urma unui concurs si a ocupat un post vacant aflat liber în schema Formatiunii Politiei Rutiere. Agentul Gãboroi este cel mai tînãr politist de la Politia Rutierã si a mai activat ca lucrãtor de politie în comunele Bodesti si Dulcesti, iar pentru o perioadã a lucrat ca agent la Politia Rutierã Neamt. Ionut Gãboroi are 25 de ani si este absolvent al Scolii de Subofiteri de Politie din Cluj, promotia 2006. La vechimea de 3 ani, pe care o are ca politist, tînãrul se poate lãuda deja cu multã experientã. A avut de-a face cu infractori periculosi pe care i-a pus la respect. ÃŽn martie 2009, agentul Gãboroi a fost nevoit sã folosescã armamentul din dotare pentru a retine un sofer prins bãut la volan si care a fugit din masina Politiei. Cînd a auzit cã bicãjenii îl gratuleazã cu termenul de „spaima Bicazului“, politistul a început sã rîdã. „Nu stiam cã mi se spune asa. Eu pot sã vã spun doar cã atunci cînd sînt de serviciu îmi fac doar datoria si atît. Legea trebuie respectatã de toatã lumea, indiferent de calitatea pe care o are cel de la volan. Cu totii sîntem egali la volan si nu conteazã nici masina pe care o conduci si nici functia pe care o ai. Atîta timp cît esti în trafic, obligatia pe care o ai este aceea de a respecta legislatia rutierã“, a declarat agentul Ionut Gãboroi pentru cotidianul „Monitorul“. Cunoscutii politistului spun cã acesta nu s-a sfiit sã opreascã în trafic politisti cu functii importante sau chiar sefi ai unor sectii SRI din tarã. „A sanctionat si politisti si sereisti si oameni de afaceri care au gafat în trafic. Este un politist de perspectivã, iar dacã ar fi mai multi ca el, cred cã Politia Rutierã ar avea o altã imagine“, spun cunoscutii agentului.

Articol afisat de 2858 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective