Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2010
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 August 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Încã 9 milioane pentru Cozla

FOTO: tegondola_mai7.jpg

• primãria vrea sã mai ia un împrumut ca sã cofinanteze proiectul de dezvoltare a turismului de pe deal •

Dezvoltarea infrastructurii turistice pe masivul Cozla mai are nevoie de încã 9 milioane de lei din partea primãriei pietrene. Finantat din fonduri europene, proiectul are nevoie totusi si de cofinantare, obligatie pe care primãria vrea sã o achite dintr-un nou împrumut. Pentru cã legea privind datoria publicã permite îndatorarea orasului cu aceastã sumã, consilierii locali au aprobat ieri (cu patru voturi contra si o abtinere) împrumutarea cu pînã la 9 milioane de lei, ca finantare internã rambursabilã. Creditul va avea o maturitate de pînã la 20 de ani, cu pînã la 3 ani perioadã de gratie si de tragere. Primarul a fost mandatat sã negocieze si sã semneze în numele si pe seama municipiului contractul de împrumut intern si orice acte ar mai fi nevoie. Totodatã, va fi semnat si un contract cu Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici si Mijlocii SA - IFN pentru garantiile emise în favoarea finantatorului care acordã creditul.
Potrivit oficialilor pietreni, din bugetul local se asigurã integral plata serviciului anual al datoriei publice locale, a oricãror impozite si taxe aferente realizãrii obiectivelor de investitii de interes local si a tuturor cheltuielilor neeligibile la finantare europeanã. Pe întreaga duratã a datoriei publice locale, primãria e obligatã sã afiseze pe site mai multe documente, printre care hotãrîrea comisiei de la Ministerul de Finante (care autorizeazã împrumuturile locale), valoarea finantãrii rambursabile contractate si valuta în care a fost luat creditul, gradul de îndatorare al municipiului Piatra Neamt, durata serviciului datoriei publice locale (cu precizarea perioadei de garantie si a perioadei de rambursare), dobînzile, comisioanele si orice alte costuri aferente fiecãrei finantãri, precum si plãtile fãcute de fiecare datã. Toate aceste date se actualizeazã în primele 10 zile ale fiecãrui trimestru pentru trimestrul expirat. Hotãrîrea consilierilor locali mai prevede cã garantarea împrumutului se va face din veniturile bugetului local, iar cuantumul acestora trebuie sã fie egal cu suma ratelor, dobînzilor si comisioanelor împrumutului. Eventual, creditul va putea fi plãtit dintr-un alt împrumut, pentru cã legea permite. Primãria mai are de fãcut pe Cozla douã pîrtii de schi, hotelul din clãdirea administrativã, punctul de belvedere, drumurile de acces, patinoarul acoperit, teleschiul, telescaunul si eventual un camping rustic pentru cazarea turistilor.

Articol afisat de 1956 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. CONSTANTINESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective